Zaposlitev za vsakogar

Zaposlitev – proaktivni pristop

Vsak si želi najti svojo sanjsko zaposlitev, to je delovno mesto, na katerem se bo počutil izpolnjenega, kjer bo lahko udejanjil svojo kreativnost in kjer bo deloval v spodbudnem okolju. Vendar pa le malokdo naredi vse, kar je potrebno, da se mu izpolnijo želje. Eden izmed najpomembnejših pristopov pri iskanju dela je tako imenovan proaktivni pristop. Ta izraz označuje inovativne pristope pri iskanju dela, ki vključujejo veliko samoiniciativnosti in kreativnosti.

Zaposlitev je torej potrebno iskati na tak način, da se izkoristijo vsi kanali, prek katerih lahko iskalec zaposlitve stopi v kontakt z delodajalcem. V primeru, da si nekdo želi zaposlitev v nekem podjetju, ki sploh nima razpisanih delovnih mest, to še ne pomeni, da nima nikakršnih možnosti, da tam najde svojo zaposlitev. Vprašanje je samo v tem, kako kreativen in prepričljiv je takšen iskalec zaposlitve. Vse kar mora narediti je, da napiše svojo lastno ponudbo za delo in jo pošlje direktorju ali kadrovski službi. Pri tem pa mora v tej prošnji delodajalca prepričati, da ima določene sposobnosti, ki lahko bistveno izboljšajo poslovni proces podjetja. Zato je pomembno, da takšen iskalec zaposlitve najprej dodobra preuči poslovni proces podjetja in v svoji prošnji vključi njegove lastne poglede in predloge za izboljšavo.

Vsak delodajalec, ki prepozna v nekomu zaposlenega, ki lahko doprinese k dodani vrednosti v podjetju, bo ponudil možnost za zaposlitev. In točno takšen način je proaktivno iskanje dela, s katerim lahko iznajdljiv iskalec zaposlitve najde svoje sanjsko delo.

Kdor išče zaposlitev in hoče biti pri tem uspešen, mora poskrbeti, da ima široko mrežo poznanstev, ki vedo, da išče zaposlitev. Zelo pomembna so tudi priporočila, ki jih iskalci dobijo od svojih znancev in sorodnikov ter prijateljev, saj veliko delodajalcev zaposluje po ključu priporočil, ki jih dobijo. Na tak način za delodajalca zaposlitev ni tako tvegana, saj upoštevajo priporočila ljudi, ki jim zaupajo.

http://www.mojazaposlitev.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.