Kampiranje v kampu

Za vse, ki imajo radi naravo, je kampiranje najboljša izbira za dopust

Kampiranje je življenjski slog mnogih ljudi, ki se odpravijo na dopust ali na počitnice. Svoboda, narava, svež zrak in vonj po avanturi je tisto, kar žene večino njih, da se raje odpravijo bivati v naravo, kot pa v hotel ali v apartma. Na prvi pogled se marsikomu morda res to zdi najboljša izbira, vendar pri tem prezrejo pomembno dejstvo, spomine in dogodke, ki se bodo zgodili prav na kampiranju, se zares ne pozabi nikoli. Kampirate lahko v različnih vrstah kampov, če se odpravljate skupaj z družbo ali pa z družino, je pomembno, da se pred odhodom posvetujete, predvsem pa, da uskladite svoje želje.

Dejstvo je, da kampiranje ni za vsakogar. Pripravljeni morate biti na vse, na divjanje nevihte, burjo, neželene obiske, mrčes, umazanijo, predvsem pa se je treba navaditi na dokaj majhen prostor. A mnoge družine, ki se odpravijo na kampiranje z majhnimi otroki, kljub ne pogrešajo prav nič. Kampiranje je priložnost, da se zlijete z naravo, predvsem pa, da okusite vse čare robinzonskega življenja. Če ste kljub temu skeptični, ker se bojite prisotosti neznancev in umazanije, potem ne veste, da imajo tudi kampi ljudi, ki poskrbijo za čistočo, predvsem pa za razkuževanje na javnih straniščih. Številni nekoliko večji kampi imajo v bistvu vse, od majhnih trgovin, prostorov za zabavo, pa tudi za otroke je dobro poskrbljeno z raznimi animacijami.

Prva stvar, ki jo boste potrebovali za kampiranje, je šotor, ki naj bo, če gre na kampiranje družina, velik, z ločenimi prostori, predvsem pa izdelan iz vodoodpornega materiala z nepremočljivim dnom. Potrebovali boste spalne vreče, morda tudi kakšno napihljivo posteljo ali pa debelejše odeje in penaste podloge. Za kampiranje potrebujete svetilko, lahko tudi naglavno, kakšen plinski ali električni kuhalnik, posodo, sredstvo proti komarjem, zdravila, skratka vse, kar se vam zdi potrebno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.