Vrste žogic

Nekateri športi so takšni, da pri njih potrebujemo žogice. Čeprav gre v veliki večini primerov za športe, pri katerih žogice predstavljajo res najmanjši strošek in je vsa druga oprema, ki jo za nek šport potrebujemo bistveno dražja, pa brez njih ne gre.
Badminton žogice so tako nujno potrebne, če želite igrati badminton. Te žogice so zelo lahke in tudi cenovno zelo ugodne. Najbolj enostavne žogice lahko dobite v skoraj vsaki športni trgovini, cena celotnega paketa pa se bo običajno gibala nekje v bližini deset evrov. Cena je odvisna tudi od števila žogic, ki ga posamezen paket vsebuje. Več kot je žogic v paketu, dražja bo cena paketa, a vsaj običajno bo nižja cena na posamezno žogico, če se odločite za nakup večjega paketa.
Tenis žogice so precej podobne s stališča prodaje, saj gre tudi v tem primeru za dokaj ugodne pakete žogic, prav tako je tudi cena paketa odvisna od števila žogic v paketu. Za razliko od badminton žogic so žogice za tenis nekoliko težje, saj je tudi sila pri udarcu s teniškim loparjem večja, večje pa je tudi igrišče, ki ga mora žogica prečkati.
Tretja vrsta takšnih žog, ki jih zaradi njihove velikosti poimenujemo kar žogice, so golf žogice. So precej težje od obeh prej naštetih, čeprav so tudi manjše, a narejene iz bistveno težjih materialov. Tako kot golf so tudi te žogice dražje od ostalih žog in žogic, a v primerjavi z drugo opremo, ki jo potrebujemo za igranje golfa, je tudi cena teh žogic zanemarljivo nizka.