luksuzno vino

Vino, pot do zdravja

Vino je zdravju koristno , če ga uživamo v primerni količini in kakovosti.

Primerna količina je od osebe do osebe odvisna. Oseba, ki dan za dnem pije določeno količino postane na učinke postopoma imuna oziroma se učinki iste količine zmanjšujejo. Zdravju koristne so predvsem količine, ki jih oseba lahko zaužije brez negativnih posledic. oseba, ki je fizično aktivna lahko vino kot rečemo pokuri. Kar pomeni, da se pretvori v koristno energijo. Količina je lahko večja ali manjša, odvisna predvsem od procesa prebave. Ta je individualno zelo različen, kar pomeni, da proces prebave določene osebe lahko predela v koristno energijo ali druge učinke večje količine v istem ali celo krajšem času, kot je sposoben proces prebave druge osebe. Pri ugotavljanju ustrezne količine je najbolje zaupati osebnim občutkom. Zdravju koristno vino je določeno v količini in kakovosti osebno, kar predvsem pomeni, da bo imela oseba zagotovljeno dobro prebavo in druge učinke, ne bo pa imela negativnih učinkov. Pri količini to ni težav, saj se razmeroma kmalu občuti ustrezno količino. Ob naslednjem obroku pa se ta količina bodisi ustrezno poveča ali pomanjša. Poleg tega je potrebno pri določanju količine zaupat svojim predvidevanjem, izkušnjam ter željam. Pri procesu prebave vino sodeluje z ustrezno količino, če oseba iz izkušenj ve ali predvideva, da bo potrebna večja količina, jo lahko užije ali jo ne užije v primeru, da potreb ni. Včasih pa dodatno količino potrebuje, ker mu to enostavno ustreza. Seveda v primerni količini, kar pomeni, da vino ne bo prinašalo negativnih posledic, kot so zmanjšane umske ali fizične sposobnosti, predvsem pa sposobnosti nadzora. Zato velja včasih biti zadržan. Sicer pa o zdravju koristnih učinkih najbolje in največ vemo sami. Mnogim oseba se je po razmeroma kratkem uživanju manjših količin zelo izboljšala prebava. Kar pomeni, da lahko tudi sami vino ocenimo na enak način.

Vino je zelo stara kultura.

http://www.nama.si/oddelki/zivila/vina

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja