Torbice, ki napolnijo vaš mobilnik

Podjetnica iz Chicago-a je oblikovala torbico Everpurse: torbica, ki napolni baterijo vašega mobilnega telefona.
Predstavljajte si svet v katerem ni več potrebno skrbeti, da bi se baterija na telefonu spraznila. No za ženske ta svet že obstaja. Zahvaljujoč podjetnici Liz Ormesher, ki je razvila torbico, ki napolni baterijo mobilnika med tem ko ga prenašate v torbici.
Ker se je med delom vedno spopadala z prazno baterijo na telefonu je začela razmišljati kako rešiti ta problem in tako skupaj z možem razvila tehnologijo, ki omogoča polnjenje telefona v torbici.
Torbice je poimenovala Everpurse. Torbice v oblogi skrivajo vrhunsko tehnologijo, ki omogoča, da samo spustite telefon v žepek in ga že opazujete kako se polni.
Torbica se napolni s postavitvijo na brezžično polnilno postajo in polno napolnjena drži kapaciteto primerljivo z dvema iPhone baterijama. Ampak je tehnologijo z lahkoto prirediti, da drži še več in podjetnica trdi, da je možno narediti torbico, ki bi lahko polnila telefon cel teden.
Trenutno je torbica kompatibilna s telefoni iPhone 4, 4S in 5 ter z Galaxy S3 in sčasoma se bo izbira razširila še na druge tipe telefonov.
Trenutno so razvite samo ženske torbice, podjetnica pa pravi da razmišlja o razvoju tehnologije tudi v druge modne dodatke in o sodelovanju z večjimi proizvajalci torbic, ki bi omogočili, da bi tehnologija postala del vsake torbice. Čeprav omembe ni bilo, je povsem verjetno, da bomo videli tehnologijo vgrajeno tudi v moške torbice, saj je to kar polovica trga, ki nebi smela ostati nepokrita.