Dvodelne ali enodelne kopalke?

Izbira kopalk ni lahka naloga. Čeprav gre za kos oblačila, ki nima veliko blaga in ima načeloma zelo enostavno nalogo, se pri brskanju po ponudbi nedvomno pojavijo neštete ideje, med katerimi je treba najti tisto najbolj posrečeno. Že čisto osnovne odločitve lahko zahtevajo veliko premisleka. Je bolje izbrati dvodelne ali enodelne kopalke? Izvedba kopalk močno vpliva na udobje in počutje v njih, seveda pa tudi na izgled in samozavest na plaži. Poleg tega je treba upoštevati tudi to, kakšne kopalke bodo v prihajajočih poletnih mesecih najbolj v modi. Pravzaprav pride v poštev cela vrsta odločitev, ne samo ta, ali je bolje izbrati dvodelne ali enodelne kopalke. Tudi ko se odločimo za eno ali drugo možnost, ostaja ponudba prav tako pestra in raznolika, saj je tudi povpraševanja veliko. Vsaka bi rada na plaži izstopala z edinstvenimi kopalkami, ne glede na to, ali gre za dvodelne ali enodelne kopalke. Na srečo pa široka ponudba pomeni, da bo možno najti idealno rešitev za praktično vse potrebe! Treba bo izbrati zanesljivega trgovca z bogato ponudbo in pobrskati po predstavljenih modelih.

Sveža ponudba ženskih kopalk

Kdaj pridejo v poštev enodelne kopalke?

Zdi se, da enodelne kopalkezadnje čase niso več toliko v modi, saj veliko bolj izstopajo dvodelne kopalke, predvsem brazilske in druge izvedbe, katerih glavni adut je atraktiven izgled. Imajo pa seveda tudi enodelne kopalke svoje prednosti, predvsem to, da jih je povsem enostavno uporabljati, so bolj udobne, nenazadnje lahko veliko šteje tudi to, da ni treba paziti na morebitne spodrsljaje pri raznih živahnih vodnih aktivnostih. Vse to so lahko pomembni dejavniki, lahko pa to tudi žrtvujemo in se raje osredotočimo na druge odlike. Vseeno ostajajo tudi enodelne kopalke še vedno priljubljene in jih je možno dobiti v ponudbi vsakega trgovca, še posebej pa so takšne kopalke priljubljene med mlajšimi uporabnicami. Izberite si svoje kopalke na spletni strani https://www.nama.si.

Kopalke izbiramo po estetskih in tehničnih kriterijih

Kopalke na trgu so zelo različne, nekatere izraziteje podpirajo plavalni šport, druge pa so namenjene predvsem dopustniškemu življenju ob morju.

Kopalke so se skozi zgodovino spreminjale, kopalne obleke niso bile vedno korak naprej. Po risbah iz antičnega obdobja lahko sklepamo, da so bili ljudje v antiki manj sramežljivi, kot v poznejši obdobjih. V antiki so tako ženske razkrivale več gole kože, kot v sedemnajstem in osemnajstem stoletju. Proti koncu sedemnajstega stoletja se je med drugim tudi uveljavil zakon, ki je prepovedoval golo kopanje. Ženska kopalna oblačila so kmalu zatem postala dobesedno oblačila, nesprejemljive so bile oprijete izvedbe. To ohlapno razmišljanje se je postopoma začelo krhati v devetnajstem stoletju, ko so znanstveniki začeli odkrivati zdravilne učinke sončenja. Vendar je znanost velikokrat nemočna, ko poseže vmes ideologija, vera ter podobni vplivi. Zato podobne razlike poznamo tudi pri sodobnih kopalkah, kar daje občutek, kot bi se z mišljenjem vračali za nekaj stoletji nazaj. V nekaterih predelih sveta je pretirano razkazovanje gole kože še vedno prepovedano oziroma tabu tema. V tem primeru je z izjemo obraza, rok in nog zakrito celotno telo. V preostalem delu sveta pa kopalke bistveno bolj razgalijo telo. Najmanj enodelne kopalke ter tako imenovane tankini kopalke. Bikini kopalke so bile prava revolucija, vendar v času nastanka še niso razkrivale toliko gole kože kot današnje izvedbe. Razvoj ni miroval, od druge svetovne vojne do današnjih dni smo dobili tudi microkini, monokini ter trikini izvedbo ženskih kopalk. V prvem primeru gre za kopalke , ki prekrijejo zgolj majhen del najbolj intimnih predelov telesa. Monokini so praktično bikini kopalke brez zgornjega dela. Trikini pa so bikini kopalke, ki imajo enoten zgornji del v dveh kosih. Moške kopalke imajo bistveno manj izvedb, saj gre za izvedbe, ki so bolj podobne spodnjemu perilu ali kratkim hlačam. Temu primerno jih tudi imenujemo kopalne hlače oziroma kopalke.

Kopalke izbiramo po estetskih in tehničnih lastnostih. Preberite nasvete kakšne kopalke nositi v 2017.