Tudi kompresor je potrebno primerno vzdrževati


Filter za kompresor je le ena vrsta od številnih filtrov, med katerimi lahko izbiramo na trgu. Kompresorski filter se ponaša s številnimi lastnostmi, ki filter te vrste označuje za izjemno kakovostnega. Ponaša se s kompaktno obliko, optimalno izrabo razpoložljivega prostora. Na trgu jih lahko vidimo v najštevilčnejših oblikah in tudi velikostih. Redno vzdrževanje tovrstnega filtra nam zagotavlja njegovo povsem brezhibno delovanje.

Poskrbijo tudi za čiščenje zraka

Filter za zrak je v prvi vrsti pomemben predvsem za to, ker v največji meri poskrbi za čiščenje zraka. Odstranjuje pa tudi trde delce in olje. Primeren je tudi za odstranjevanje skoraj nevidnega prahu, bakterij ter podobno. Taki filtri niso uporabni samo za kompresorje, ampak tudi kje drugje. Priljubljeni so v kmetijski in gradbeni mehanizaciji ter še kje.

Filter za kompresor in tudi ostale naprave lahko naročimo po spletu

Tako kot vsaka naprava ima tudi filter, ki je nameščen v kompresorju, določeno življenjsko dobo. Ko ugotovimo, da se mu ta zaradi najrazličnejših okoliščin izteka, je potrebno kupiti povsem drug filter te vrste.

Najcenejši in verjetno tudi najbolj kakovosten filter za kompresor Donaldson bomo našli v eni od priljubljenih spletnih trgovin, ki na svoje spletne prodajne police postavlja predvsem filtre ter ostalo pomembno dodatno opremo za naše jeklene konjičke ter tudi druge naprave, ki nam močno lajšajo delo in posledično tudi naše življenje.

Če bomo naročili več takih filtrov, za sebe in za naše znance, nas po vsej verjetnosti čaka še količinski dodatni popust, s katerim bomo prihranili izjemno veliko denarja.

Kompresor, uporabna naprava

Kompresor je delovna naprava , ki proizvaja stisnjen zrak.

S stisnjenim zrakom kompresor lahko poganja številna orodja in naprave za uporabo v profesionalnih ali prostočasnih aktivnostih. V profesionalne namene poganjajo zelo različne naprave ali njihove dele. Prednost takšnega pogona je v učinkovitosti ter enostavnosti uporabi. Večinoma kompresor poganja pnevmatska orodja ter druge naprave z enakim principom delovanja. Proces delovanja je načeloma enostaven. Zrak s pomočjo elektromotorja, bencinskega, dizelskega ali drugega pogonskega agregata stiska in shranjuje v visokotlačno posodo. Iz posode se preko napeljave stisnjen zrak prenaša do orodji oziroma naprav. V profesionalne namene je kompresor lahko statičen, kar pomeni nameščen na točno določenem mestu ves čas uporabe. Enako je v teh primerih navadno statičen tudi vod oziroma prenos do orodji oziroma naprav ali v njihovo bližino. V uporabi je lahko tudi mobilni kompresor, vendar so večinoma domena neprofesionalne uporabe. Pri takšnih izvedbah tudi napeljava načeloma ni statična, ampak jo je možno poljubno premikati glede na zahteve in uporabo. Mobilni kompresor lahko poganja električna energija oziroma elektromotor ali bencinski oziroma drugi ustrezni agregat. Izvedba z elektromotorjem je primerna za uporabo v bližini električne napeljave oziroma možne oskrbe z električno energijo. Kjer električne napeljave ni oziroma ni možna oskrba z električno energijo, pride v poštev kompresor z bencinskim ali drugim ustreznim agregatom. Takšno izvedbo lahko uporabljamo praktično kjerkoli, neodvisno od električne napeljave oz. električne energije. Največkrat so takšne izvedbe v uporabi za delo na terenu oziroma tam, kjer obstaja možnosti izpada električnega toka. Na trgu so različne izvedbe, ki se med seboj razlikujejo v številnih podrobnostih. Pri mobilnih je zelo pomembno vedeti, kakšna je optimalna kapaciteta. Večja kapaciteta po navadi pomeni tudi manjšo oziroma ovirano mobilnost. Manjša pa obratno ne zadosti potrebam uporabnika. V vseh primerih pa večja kapaciteta pomeni tudi potrebo po večji energiji.

Kompresor je zelo uporabna naprava za profesionalno ali hobi uporabo.