Honorarno delo , zaživimo sanje

Honorarno delo omogoča, da karierne sanje postanejo resničnost ali vsaj bliže resničnosti.

Karierne sanje so pogosto, oblikujejo pa se na razne načine, honorarno delo nudi pri uresničevanju pomembno strokovno podporo in izkušnje. Bolj kot je obsežna, kakovostna, boljšo motivacijo in pomoč nudi. Dobra strokovna podpora je tista, ki nudi ustrezen odgovor v ustreznem času. Karierne sanje oblikujemo v različnih časovnih obdobjih, preko različnih motivov oziroma razlogov ter na raznih drugih osnovah. Veliko ljudem karierne sanje nastanejo v času odraščanja, določen poklic se nam zdi všečen, vidimo se v tej vlogi. Motivi in razlogi so lahko osebni, lahko pa prihajajo iz okolice. Prednost, ki jo honorarno delo ponuja je v možnosti izbire ter morebitnih popravkov. Motive in razloge si ustvarimo preko svojih izkušenj, koristno pa je od tega imeti tudi alternative. To je lahko tudi honorarno delo. Alternativa pomeni priložnost dodatnih izkušenj. Sami smo z rednim delom velikokrat omejeni, kar vemo in kar smo izkusili je za nas sveto. Vse drugo nam je neznanka, velikokrat pa tudi nesprejemljivo. V primeru, da nam honorarno delo vse znano in izkušeno predstavi v drugi luči ali na drugi način, lahko postane sprejemljivo ali celo zaželeno. Osnove za uresničitev sanj so seveda predvsem bolj ali manj natančno določeno delovno mesto, poklicna aktivnost in podobno. Zato je predvsem od tega odvisna uresničitev. Od osebe je tudi odvisno ali zahteva, da honorarno delo nudi natančno izpolnitev želja, ali je možna tudi kakšna prilagoditev oziroma alternativa. Možnosti se s tem izboljšajo, če se seveda oseba s tem strinja. V razmerah, ko ponujenih priložnosti ni na pretek, je velikokrat tudi bolj nujna kot sicer. Od osebe pa je tudi odvisno, kaj bo iz ponujenega ustvarila. Bolj ustvarjalne osebe lahko tudi iz načeloma majhnih možnosti veliko ustvarijo. So sposobne, kreativne, prilagodljive, znajo se situaciji prilagoditi.

Honorarno delo omogoča uresničevanje kariernih sanj.

https://www.mojazaposlitev.si/

Zaposlitveni portal in njegov praktični vidik

Zaposlitveni portal je mnogim iskalcem zaposlitve odprl možnosti, na podlagi katerih so zgradili svojo kariero ali pa pričeli pot do nje. Delodajalci iščejo kader na številne načine in skozi različne kanale, med katerimi je pričel igrati zaposlitveni portal zelo pomembno vlogo. Vsi so se pričeli zavedati možnosti, ki jih ponuja, predvsem pa učinkovitosti, ki jo zagotavlja svojim uporabnikom. Listanje časopisnih oglasov s ponudbami za delo, iskanje po oglasnih deskah zavoda za zaposlovanje in ostale oblike medijev so postale v primerjavi s spletnimi tehnologijami povsem rigidni načini za iskanje zaposlitve. Zaposlitven portal je sodobno orodje, ki omogoča optimalen pretok informacij med delodajalci in delojemalci – to je navsezadnje njegovo glavno poslanstvo.

 

Ena izmed največjih prednosti, ki jih omogoča zaposlitveni portal, je ažurnost in točnost informacij. Takoj kot je delovno mesto odprto, lahko delodajalec poskrbi, daje objavljeno, pri tem ni potrebno čakati, da bo časopis natisnjen ali da o birokrat na zavodu za zaposlovanje zamenjal listo na oglasni deski. Vse lahko poteka v realnem času, tako da so informacije ob pravem času na pravem mestu. S tem zaposlitveni portal  privarčuje veliko časa in energije, ki se lahko usmerita v kaj bolj produktivnega.

Več si preberite tukaj.