Poceni gostovanje za vsak žep

Iskanje spletnega gostovanja je sicer zelo enostavno, saj ponudnikov, pri katerih lahko zakupite prostor na strežniku kar mrgoli, malce težje pa je najti najcenejše gostovanje, ki bi ne bi bilo le poceni, ampak bi hkrati uporabniku omogočalo tudi kvalitetno storitev, s katero bi bil resnično zadovoljen.

Poznamo različne vrste spletnih gostovanj, na primer Worpress in Joomla gostovanje, ki se ga bodo poslužili tisti, ki bi radi do svoje spletne strani prišli čim hitreje, na najbolj enostaven način, predvsem pa si za to ne želijo zapraviti preveč denarja. Takšne stranke si zagotovo želijo najti tudi najcenejše gostovanje za svojo spletno stran, seveda pa si ga želijo tudi vsi ostali.

 

Če želite najti zares najcenejše gostovanje, se vam splača malce pobrskati po svetovnem spletu in poiskati čim več različnih ponudb podjetij, ki ponujajo to spletno storitev. Lahko se odločite za gostovanje pri tujih ali domačih podjetjih, vedeti pa morate, da ni vseeno, v katerem jeziku vam bo dosegljiva tehnična pomoč, saj se boste v slovenščini zagotovo lažje domenili o vsem, zastavili morebitna vprašanja svojemu ponudniku in komunicirali z njim.

Poleg tega je tuje gostovanje locirano na strežnikih v tujini, kar pomeni, da je pot od vaše spletne strani do uporabnika spleta daljša, če je ta prav tako lociran v Sloveniji. Stran zaradi tega lahko deluje počasneje, kot bi morala, kar uporabnikom ne bo všeč, zato je morda bolje, da si najcenejše gostovanje uredite kar doma.

Že prej omenjena tehnična podpora, ki jo boste morda potrebovali, ko bo šlo kaj narobe ali pa boste zgolj želeli naročiti le še kakšno dodatno storitev pri gostovanju, je zelo pomemben faktor, ko se odločate, katerega ponudnika spletnega gostovanja izbrati. Tudi najcenejše gostovanje lahko postane drago, če boste imeli z njim težave oziroma bo zaradi njega prišlo do motenj v delovanju vaše spletne strani. Če ne drugega, boste z reševanjem nastalih problemov zapravljali svoj dragoceni čas, če imate komercialno naravnano spletno stran pa lahko zaradi takšnih motenj izgubite tudi stranke in dobiček.

 

Najcenejše gostovanje torej ni le tisto, ki vam omogoča dobiti spletno storitev po najnižji ceni, ampak morate v izračun le te všteti tudi svoj čas ter energijo. Če jo boste morali namenjati reševanju težav z gostovanjem, vas bo to drago stalo, če pa bo z gostovanjem vse v najlepšem redu, boste lahko svoj čas in energijo posvetili razvoju spletne strani, ki bo tako postala uspešna, obiskana in dobičkonosna. Ker vemo, da je to nekaj, kar si želite, pomislite na to tudi takrat, ko na svetovnem spletu iščete najcenejše gostovanje in izberite takšnega ponudnika spletnih storitev, ki mu lahko resnično zaupate in pri katerem veste, da boste za svoj denar dobili kvalitetno opravljeno delo. Pomembno je tudi, na kakšnih strežnikih po gostovala vaša spletna stran, zato ne pozabite povprašati svojega ponudnika tudi o tem.

 

Več si preberite tukaj.