Nogomet, priljubljena moštvena igra

Nogomet je zelo star šport, zametki igre današnjih dni pa segajo komaj stoletje in pol v preteklost.

Nogomet je priljubljena moštvena igra iz več razlogov. V prvi vrsti je to za razumevanje enostaven šport, v razmeroma kratkem čas pravila igre osvoji praktično vsak. Enostavnost je v veliki meri kriva tudi za veliko število gledalcev v živo ter preko televizije ali drugih naprav ob pomembnejših tekmah ali turnirjih. Takšne tekme brez težav napolnijo stadione z petdeset tisoč in več sedeži. Kar praktično pomeni, da nogomet v živo spremlja celotno manjše slovensko mesto. Največji stadioni lahko nudijo ogled okrog sto tisoč gledalcem, zanimiva je njihova lokacija. Zgrajeni so v deželah, kjer nogomet ni posebej priljubljen. Mnoge znane stadione zato ne smemo iskati na vrhu lestvice, ampak jih najdemo šele na petem oziroma sedmem mestu. Prepričanost mnogih gledalcev je, da so največji nogometni stadioni v Evropi. Vendar so trije največji v Aziji. Nogomet zagotovo ne bi bil tako popularen zgolj zaradi gledalcih na stadionih, tudi največjih. Kljub danes načeloma dostopnim in udobnim potovanjem na daljše razdalje, je zelo priljubljeno gledanje pred televizijo oziroma drugimi napravami za prenos slike in zvoka. Načini gledanja so zelo različni: nekateri gledajo nogomet posamezno, drugi imajo ob sebi nekaj so gledalcev, v nekaterih primerih postane ogled nogometne tekme pravi dogodek. Zbere se več gledalcev, ogled spremlja glasno komentiranje in navijanje za eno ali drugo moštvo. Nogomet je za mnoge tudi zelo dostopen in praktičen rekreacijski šport. Najbolj enostavno in tudi prijetno ga je igrati v toplejših delih leta, v hladnejših pa je zelo priljubljena zimska rekreacija. V zimskem času pripomorejo nogomet ter razne druge športne aktivnosti k gibanju v sicer večinoma neaktivnem delu leta.

Nogomet je igra, ki ga veliko ljudi spremlja v živo ali preko prenosa, velja pa tudi za zelo praktičen in priljubljen rekreacijski šport.

Preverite ponudbo na naši strani.

Oblačila moda in uporabnost

Oblačila so zelo različna osebna garderoba , kar v okolici razbija monotonost in poskrbi za prijetne poglede.

Biti lepo oblečen je želja večine oseb, skupaj z izjemami v obeh skrajnostih. Nekaterim je to posebej pomembno, drugim pa je praktično vseeno. Za tiste, katerim je posebej pomembno, da jih oblačila lepo oblečejo, so pomembne najmanjše estetske in druge podrobnosti. Mnogi so pripravljeni celo žrtvovati tehnične lastnosti, da pridobijo boljše estetske. Tak primer so oblačila, ki so na voljo zgolj v določenih barvah, vzorcih in drugih estetskih lastnostih. V primeru, da te niso primerne njihovemu okusu, bodo izbrali tehnično manj primerno, samo, da so lepo oblečeni. Obratno ravnajo tisti, ki dajejo prednost tehničnim lastnostim. Te imajo prioritete, kakšne barve so oblačila je praktično nepomembno. Zadržke imajo edino do raznih posebej izstopajočih primerov, ki so zanje kratko malo pretiravanje, ter se kljub razmeroma veliki toleranci zanje ne bodo odločili. Pri največji množici pa gre največkrat za sklepanje kompromisov. Če k modi in osebnemu okusu dodamo uporabnost dobimo novo množico možnih kombinacij. Uporabnost lahko pomeni tudi z eno besedo moda. Kar uporabljamo v času športnih aktivnosti je lahko s primernimi lastnostmi uporabno tudi ob drugih priložnostih. Večinoma pa je pojem uporabna oblačila zelo osebna izkušnja in odločitev. Vsak si po svoje ustvarja garderobo, vsak jo po svoje selekcionira ter izbira glede na predvidene namene uporabe. V primeru želje po specifičnih izboljšavah pa je obratno pomembna ena oziroma manjše število točno določenih lastnosti. Danes izbrati oblačila je zelo drugačna izkušnja kot v preteklosti, kar ima dobre in manj dobre lastnosti. Dobre lastnosti so v veliko večji izbir lastnosti. Slabe pa v individualnosti, saj je po meri izdelanih manj kot v preteklosti. Individualnost si danes privošči manjša skupina, je pa to posebna lastnost, ki presega področje same izbire in odločitve.

Oblačila imamo za različne namene in priložnosti.

http://www.superge.si/