Športne ure

Športne ure

Športne ure so danes že skoraj nuja. Uporabljamo jih lahko tako pri teku, kolesarjenju kot plavanju. Če želimo pridobiti čim več podatkov o naši pripravljenosti, se čim bolje osredotočiti na prihodnje treninge in se ob vsem tem še zabavati, so športne ure prava izbira.

Športne ure oz. športne ročne ure so razdeljene v več kvalitetnih in cenovnih razredov. Najbolj osnovni modeli se začnejo že pri nekaj deset evrih, a število funkcij, ki jih takšne ure ponujajo, bo težko zadovoljilo že najmanj zahtevne uporabnike.

Bistveno dražje so tiste športne ure, ki vsebujejo že GPS navigacijo. Takšne ure lahko natančno merijo število pretečenih, prevoženih ali preplavanih kilometrov, hitrost športnika in pot, ki jo vsaj pri boljših blagovnih znamkah lahko kasneje prenesete na računalnik in na zemljevid.

Med podjetji pri nas izstopajo športne ure Garmin in športne ure Polar. Športna ura Polar se od Garminove različice niti ne razlikuje bistveno in pri obeh velja, da večja kot je cena več funkcij bo ura omogočala. Nekateri prisegajo na eno, drugi na drugo blagovno znamko, a dejstvo je, da je predvsem od vaših želja in pričakovanj odvisno, če vam bo katera ura dovolj dobra in kakšne bo njena cena.

Večina športnih ur je namenjena le eni ali dvema disciplinama. Kritično je predvsem plavanje, saj mora biti v tem primeru ura tudi vodoodporna. Kljub temu lahko pri obeh podjetjih najdemo nekaj ur, ki omogočajo združevanje vseh treh disciplin in so ravno zaradi tega verjetno najbolj primerne za vse tiste, ki bi želeli trenirati triatlon ali se vsaj preizkusiti v tej disciplini.