Skrb za lesene vrtne ograje

Ograda vrta ali dvorišča je ključna oprema na domačih površinah, saj na ta način razmejimo površine in omejimo dostop nepovabljenim gostom. Imamo pa pomembno odgovornost, da vseeno dopustimo dostop stanovalcem in obiskovalcem, zato se pogosto odločamo za zelo dovršene lesene vrtne ograje s praktičnimi vrati. Takšno opremo lahko dobro izkoristimo v praktično vsakem okolju, a mora biti na tak način uporabe tudi dobro pripravljena.

Predvsem moramo upoštevati to, da imamo pri uporabi opreme na prostem stalno opravka z neugodnimi vremenskimi dejavniki, pa tudi z drugimi škodljivci, na katere moramo lesene vrtne ograje dobro pripraviti.

lesene vrtne ograje

Lesene vrtne ograje na udaru vremenskih razmer

Glavna grožnja so spremenljive vremenske razmere. Tako je pomembno, da opremo že v izhodišču dobo zaščitimo. Izdelavo lesene vrtne ograje naročimo pri zanesljivem ponudniku, ki lahko pripravi kakovostno opremo z dobro zaščito pred glavnimi vremenskimi obremenitvami. Na https://zaze.si/vrtne-ograje.html dobimo dobro ponudbo takšnih vrtnih ograj.

Med glavnimi grožnjami je UV sevanje, seveda pa tudi vlaga. Les je naravni material, ki je lahko precej dovzeten za takšne faktorje, a ga je možno tudi dobro zaščititi. Izbiramo kakovostne vrste lesa, ki so že po naravi odporne na vremenske obremenitve, nato pa les še dodatno zaščitimo s prozornimi premazi ali barvami za uporabo na prostem.

Zaščitimo lesene vrtne ograje pred škodljivci

Poleg nežive narave lesene vrtne ograje ogrožajo tudi živi škodljivci. To so predvsem zajedavci, ki se radi ugnezdijo v mehkem lesu. Spet je pomembno, da je ograja izdelana iz kvalitetnega lesa, posrečena izbira je naravno trd les. Posebno opcijo predstavljajo nekatere tropske vrste lesa, ki so proti škodljivcem zaščitene tudi z visoko vsebnostjo naravnih olj. A v praksi se lahko prav dobro obnesejo domače vrste lesa, kot je smreka, če seveda material ustrezno obdelamo in na dolgi rok tudi vestno vzdržujemo, da se zajedavci ne ugnezdijo v njem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.