Potovanje na kubo

Predstavitev 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi

Veliko obiskovalcev, ki si je Kubo že ogledalo, pravi, da boste 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi najbolj pristno doživeli le, če boste ta otok obiskali še v času, ko na njem vlada komunistična diktatura. Davnega 1. januarja 1959 je Fidel Castro pričel z revolucionarnim gibanjem, ki je utrdim socialistično oblast, ki traja še danes. Kuba je ves ta čas gospodarsko zaprta država. Ali ste vedeli, da avtomobil srednjega ranga, ki pri nas stane kakšnih 10.000 EUR, na Kubi stane kar 140.000 EUR?

Če želite videti 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi naj bo prva destinacija stara Havana. To je eno izmed prvih mest in je od leta 1982 uvrščena na UNESCOv seznam svetovne kulturne dediščine. Stara Havana je nedvomno najbolj muzikalično mesto na svetu. Na vsakem koraku se lahko slišijo ritmi kubanske glasbe in prav nič nenavadnega ni, če se kdo odloči, da se malce zaziblje v njenih ritmih kar sredi ulice.

Naslednja znamenitost, ki j lahko uvrstimo na seznam 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi, je pešpot, ki vodi 4 kilometre izven Havana Baya, imenuje pa se El Malecon. Fantastičen pogled na morje se slej ko prej konča na znamenitem gradu Morro, ki spada med 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi. Vsekakor si morate pogledati to nenavadno arhitekturno čudo, ki navduši vsakega obiskovalca. Tudi če niste izučeni v arhitekturi, vas bo brez dvoma pustil brez sape.

Drugo največje mesto na Kubi se imenuje Santiago de Cuba. S Havano sta nedvomno destinaciji, kjer je največ kulturnih znamenitosti. Mesto ima uradni status zibelke revolucije, saj se je prav v tem mestu v 50. letih izkrcal Castro s svojo vojsko. Poleg revolucionarnega pridiha ima Santiago de Cuba značilno karibsko vzdušje. V okviru vseh teh prepletov je nedvomno točka, ki spada med 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi. Tukaj boste lahko spoznali klasično arhitekturo, tradicionalno kuhinjo in narodnostno raznolikost tega fascinantnega otoka.

Naslednje mesto, ki ga morate obiskati, je Cienfuegos. Gre za kolonialno mesto, ki je nastalo že leta 1819: tukaj se pridela največ tobaka in kave, ki sta nedvomno dve veliki znamenitosti Kube. Seveda pa spada na prvo mesto od 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi klasična kubanska cigara. V Evropo je tobak prinesel Kolumb, z njim pa se je srečal prav na Kubi. Čeprav gre za zdravju škodljivo znamenitost to še ne pomeni, da ni vir navdušenja številnim uživalcem tobačni izdelkov po celem svetu. Vsak bo na seznam 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi uvrstil kaj drugega, tukaj smo pokrili najbolj klasične izmed njih.

Preberite več informacij o tej čudoviti deželi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.