Poslovni paket za gostovanje spletnih strani

Vsako podjetje, ki želi svojo spletno stran predstaviti na internetu, seveda najprej potrebuje ustrezno gostovanje na strežniških sistemih. Zmogljivost gostovanja se izbere glede na obsežnost spletne strani in pričakovano število obiskov na spletni strani.

V veliko pomoč pri izboru ustreznega gostovanja so že v naprej pripravljeni paketi, ki vsebujejo različne elemente za upravljanje in nadzor spletnega mesta. Prvi kriterij za izbor ustreznega paketa gostovanja je velikost spletnega prostora. Za manjše spletne predstavitve in enostavnejše spletne strani zadostuje nekje od 1000 MB do 2000 MB spletnega prostora. Obsežnejše spletne strani pa za svoje nemoteno delovanje potrebujejo poslovni paket z 5000 MB prostora in več. Zavedati se moramo, da resne poslovne spletne strani z zahtevno grafično zasnovo, mnogimi galerijami in video predstavitvami porabijo precej MB prostora. Pri tem ne smemo zanemariti niti porabe spletnega prostora za spletno pošto.

Pri izbiri paketa bodimo pozorni tudi na število poštnih predalov in že omenjeni mesečni promet na naši spletni strani. Če paket ponuja neomejene količine za ti dve postavki, smo lahko prepričani v njegovo ustreznost.

Upravljanje celotnega spletnega mesta nam omogoča nadzorna plošča. Najbolj popularna in enostavna za uporabo je kontrolna plošča cpanel, preko katere lahko urejamo naše domene, spletne naslove, dostope, spam in protivirusno zaščito in še kaj.

Na koncu o izboru odloča tudi cena paketa, podpora za uporabnike in zanesljivost delovanja strežnika.