Otroški nahrbtniki

Otroci kmalu potrebujejo svoje čisto prave torbe. Če ne prej, torbo potrebujejo takrat, ko gredo v vrtec. In kaj je bolj priročnega kot en majhen otroški nahrbtnik?

Ker je ta nahrbtnik namenjen otroku, naj ga otrok tudi pomaga izbrati. Vzemite ga zraven v trgovino in naj si ogleda različne motive. Nekatere bodo privlačili avtomobili, drugi bodo navdušeni nad motivi miške ali muce, pomembno je, da je otroku njegov nahrbtnik všeč. Na začetku niti ni potrebno, da ima otroški nahrbtnik dobro oporo za hrbet, saj ga boste veliko večino časa nosili vi v rokah in ne otrok na hrbtu.

Ob vstopu v šolo pa ni več dovolj, da je nahrbtnik otroku samo všeč, ampak je seveda tudi zelo pomembno kako ima nahrbtnik izdelano hrbtišče. Hrbtišče šolskega nahrbtnika naj bo zračno in naj se hrbtu otroka dobro prilega.

Prav tako pazite, da nahrbtnik ne bo imel pretankih ali pretrdih naramnic, ki bi se otroku zajedale v ramena, saj takega nahrbtnika otrok ne bo želel dolgo nositi. Tudi vi ne marate nositi stvari, ki vam stalno povzročajo bolečino, kajne? Še najbolje je, če otroku kupite takšen nahrbtnik, ki ima tudi kolesca, da ga lahko v primeru prevelike teže otrok vleče za sabo, ravno tako kot vi vlečete ogromne polne kovčke na dopust.

Pa ne pozabimo še na čisto čisto prve nahrbtnike, ki jih starši kupimo za otroka. To so tisti nahrbtniki v katerih otroka nosimo v hribe, na sprehode,… Takšni otroški nahrbtniki naj se dobro prilegajo vašemu hrbtu, prav tako pa morajo poskrbeti, da se teža otroka, ki ga boste v takšnem nahrbtniku nosili porazdeli preko celega zgornjega dela telesa in ne obremenjuje samo hrbtenice, ne pozabite pa tudi na zračnost hrbtišča. Poleg tega pa morajo takšni otroški nahrbtniki nuditi tudi dovolj opore otroku in seveda ne smejo biti pretežki, saj bo pri hoji v hrib že teža otroka precejšen zalogaj.