klimatska naprava za ogrevanje in hlajenje

Ogrevanje in ohlajanje prostorov s klimatsko napravo

Klime so med ljudmi zelo priljubljene in za to obstaja več razlogov. Na prvem mestu je zagotovo hitrost samega ogrevanja in ohlajanja. Predstavljajte si vroč poletni dan v slabo izoliranem blokovskem stanovanju, po možnosti še v mansardi. Ob 4h pridete domov zmatrani od dela in zunanje vročine, najmanj, kar potrebujete je pregreto stanovanje s slabim zrakom. Če imate v stanovanju nameščeno klimatsko napravo le odprete okna, stanovanje prezračite in prižgite klimatsko napravo. V nekaj minutah se bo temperatura spustila na prijetnih 22 stopinj Celzija ali pa kolikor boste nastavili.

Mnogo ljudi je mnenja, da klimatske naprave za svoje delovanje porabijo ogromno električne energije, to je mogoče veljalo za starejše klimatske naprave, vendar novodobni izdelki za svoje delovanje porabijo veliko manj električne energije, kot njihovi predhodniki. Slaba stran klimatskih naprav je ta, da zavzamejo malce več prostora, na zunanjo stran stanovanja ali hiše boste morali namestiti tudi zunanji element z ventilatorjem, v prostoru pa notranjo enoto. Še ena slabost klim pa je ta, da oddajajo precej suh zrak, tega se lahko brez težav rešite z vlažilnikom zraka. Svetujem pa vam, da ne nastavljate prenizkih ali previsokih temperatur, saj so velika nenadna nihanja lahko škodljiva za človeško telo.

Ponudbo in cene klimatskih naprav si lahko ogledate v kateri izmed slovenskih spletnih trgovin, navedena moč v opisih vam razjasnila, kakšno moč klime potrebujete. Če boste želeli ogrevati ali ohlajati večje površine v stanovanju boste po vsej verjetnosti morali kupiti več notranjih eno. Svetujem vam, da se pred nakupom posvetujete s strokovnjakom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja