Marketing v 5 strategijah

Ste samostojni podjetnik ali pa ste ustanovili manjše podjetje? Veliko ljudi na vašem mestu hitro naletijo na težavo, ko pride do uspešnega marketinga. Običajno obesijo okrog nekaj reklam, ki pa seveda ne prinesejo želenega učinka.

Marketing je več kot le oglaševanje

Marsikdo se ne zaveda, da marketing pomeni več kot preprosto oglaševanje. Gre za proces, ki vključuje skrbno načrtovanje ciljev in strategij, s katerimi je te cilje možno doseči. Vseeno pa vse skupaj ni tako zapleteno in za marsikaj lahko poskrbimo sami.

5 marketinških strategij:

1. Ponudite brezplačno delavnico, ki je povezana z vašimi izdelki ali storitvami. Za organizacijo se lahko povežete tudi s kakšnim društvom ali lokalnim centrom za izobraževanje, poskušajte pa privabiti take ljudi, ki lahko postanejo potencialne stranke.

2. Organizirajte ali sodelujte pri dobrodelnem dogodku, saj vam to lahko prinese veliko pozornosti. Na tak način vas bo spoznalo več ljudi, med njimi pa so lahko bodoči kupci, poleg svojega marketinga pa boste poskrbeli tudi za lepši svet.

3. Začnite pisati svoj blog, s katerim lahko privabite občinstvo, ki jih zanima področje, s katerim se ukvarjajo. Blog je lažje ustvariti kot spletno stran, poskrbeti morate le za redne in kakovostne objave. Tako se boste povezali tudi z drugimi blogerji.

4. Vključite se na Twitter in ga začnite tudi redno uporabljati. Družabni mediji so čedalje bolj pomembni na področju marketinga, na internetu pa lahko najdete tudi kopico nasvetov, kako jih lahko izkoristite v svojo korist.

5. Prosite za priporočila – še posebno, če se ukvarjate s storitvami. Prosite zadovoljne stranke, naj vas priporočijo svojim znancem. To je pravzaprav najenostavnejša marketinška strategija, ki prinaša zelo velik odziv!