Magnezij

Magnezij je za telo izjemno pomemben

Magnezij je mineral, ki ga telo ni sposobno samo proizvajati, zato ga moramo telesu redno dovajati, saj je nujno potreben za različne procese v telesu. Generalno ga telesu dovajamo s hrano, vendar je pogosto poraba večja od vnosa, saj je potrebno vnos uravnavati s ciljano hrano, kar nam pogosto, v tem času, ko se nimamo časa primerno prehranjevati, ne uspeva. Zato je pogosto, da vnos magnezija v telo uravnavamo s prehranskimi dodatki, ki olajšajo vnos magnezija. Za vnos dnevnih potreb magnezija v telo bi morali pojesti devet banan, kar je precej. Seveda je ta številka pravilna le, če upoštevamo, da magnezija ne vnesemo v telo s pomočjo druge prehrane.

Magnezij je faktor pri več kot 300 encimih, ki sodelujejo v prebavnem in presnovnem procesu, kar je visoka številka in dokazuje pomembnost magnezija v telesu. Zato ga moramo redno vnašati, v naravi oziroma prehrani ga pogosto najdemo tudi v stročnicah, zelenolistni solati in v žitnih zrnih, dodatno pa ga najdemo tudi v mineralnih vodah, ki pomagajo vnašati magnezij v telo.

V kolikor nam s klasično prehrano ne uspe vnesti v telo dovolj magnezija, je na voljo magnezij v obliki prahu ali tablet, ki ju razstopimo v vodi in tako dobimo razstopino magnezija, ki jo spijemo in z njo zadovoljimo dnevno potrebo po vnosu magnezija.

Več informacij tukaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.