Katera garažna vrata kupiti?

Gražna vrataNajti rešitev za garažna vrata dandanes ni preprosto, pa ne zaradi tega, ker bi bila ponudba različnih modelov majhna, ampak prav iz nasprotnega razloga, ker je na izbiro toliko različnih modelov, da postane odločitev težka.

Tisti, ki kupujejo garažna vrata, s katerimi bi radi dosegli visoko zanesljivost pred padcem vrat, lahko pogledajo v ponudbo drsni oziroma navpičnih različic. Sistem stranskega odpiranja je popolnoma varen pred tem, da bi se garažna vrata lahko pod določenimi pogoji nenadzorovano spustila in na svoji poti poškodovala avtomobil ali pa kakšen drugi predmet, ki se nahaja spodaj.

Običajno pa ob pravilni uporabi ni potrebno, da človeka navdaja skrb, da bi se garažna vrata z vodoravnim sistemom odpiranja ali pa dvižna garažna vrata nekontrolirano spustila. Sodobni varnostni mehanizmi zaznajo prehiter spust in samodejno upočasnijo padec, tako da tudi v teh primerih škode ni, ali pa kvečjemu nastane kakšna praska. Navsezadnje pa je stvar okusa, ali kupec izbira stranska ali pa dvižna garažna vrata, oba modela sta visoko funkcionalna in zanesljiva, zagotovo pa imata vsak svoje prednosti in slabosti.

Garažna vrata pa morajo poleg svoje osnovne funkcije tudi dobro toplotno izolirati prostor. Ker gre pri garaži za precej veliko odprtino v steni, je to hkrati tudi mesto, kjer se v okolico sprošča veliko toplote. Zato morajo biti garažna vrata,zlasti če se garaža nahaja v pritličju hiše, dobro zatesnjena ob robovih, kar zagotavljajo le najboljša tesnila, hkrati pa morajo biti zapolnjena s kakovostnimi izolacijskimi masami. Kakovostna garažna vrata pa zagotavljajo tudi visoko protivlomno zaščito, saj so prav garaže priljubljeno mesto vloma tatov in drugih zlikovcev.