Kako polniti kartuše

Polnjenje kartušeAli ste vedeli, da lahko svoje prazne kartuše tudi napolnite? Različni ponudniki prodajajo preproste sete za polnjenje, s katerimi lahko svoje prazne kartuše napolnite in nazaj pripravite za delovanje. Enega takih ponudnikov najdete na spletu.  Set za obnavljanje kartuš je sestavljen iz tekoče barve, kapalke, injekcije in krp. V prvih nekaj poskusih polnjenja boste mogoče imeli kakšno tehnično težavo, vendar se boste hitro izmojstrili. Prvi problem, ko se polnijo kartuše, nastopi lahko že pri odpiranju. Kartuše imajo precej varnostnih mehanizmov, ki zagotavljajo, da je barvna tekočina varno shranjena v njihovi notranjosti. Zaradi tega se kartuše precej težko odpirajo. Najprej je potrebno ugotoviti, kakšen je torej mehanizem zaščite.

Eden izmed najboljših načinov za učenje postopkov, s pomočjo katerih se polnijo kartuše, je iskanje posnetka na spletu. Brez večjih težav boste dobili zelo nazorne posnetke, ki kažejo korak za korakom, kako se kartuše odprejo, kje se nahaja rezervoar za barvo, poleg tega pa postrežejo še z nasveti, ki preprečijo tipične težave začetnikov pri tem postopku.

Tukaj je potrebno omeniti tudi to, da obnovljene kartuše, če je postopek obnove izpeljan pa pravilen način, kar pomeni, da so tudi kartuše na koncu postopka zložene tako, kot so bile pred postopkom obnavljanja, delujejo tako dobro kot nove. Lahko pa nastopijo težave, če so bile obnovljene kartuše pred postopkom obnavljanja slabo vzdrževane oziroma močno zanemarjene. Zato priporočamo, da za postopek obnove uporabljate samo brezhibne kartuše, ki imajo lepo ohranjeno glavo. To pomeni, da glava ni poškodovana oziroma premočno zamazana. V primeru, da se umazanije iz glave kartuše ne da odstraniti, potem jo nima smisla polniti, ampak kupiti novo kartušo.