Zdrav imunski sistem

Kako okrepiti imunski sistem

Če se vam dogaja, da ste v zadnjih mesecih večkrat zboleli, potem je skoraj zagotovo razlog oslabljen imunski sistem. Zato morate poskrbeti, da ga boste okrepili in si s tem povrnili vitalnost in zdravje. Na razpolago imate veliko načinov, kako okrepiti svoj imunski sistem. Vsak izmed njih je pomemben in to, da veliko delate na enem, še ne pomeni, da lahko druge vidike zanemarite. Vse vidike, ki jih bomo našteli v nadaljevanju, morate dojemati kot celoto, ki vpliva na vaš imunski sistem.

Eden izmed glavnih krivcev za pešanje imunskega sistema je hud stres, s katerim se srečujemo v vsakodnevnem življenju. Ta je še najbolj povezan z razmerami na delovnem mestu. Predvsem v času krize, ko morajo zaposleni prevzemati čedalje več dela, postajajo preobremenjeni. Čedalje manj spijo in čedalje bolj so živčni, vse to pa uničuje imunski sistem. Zato naj bo prvi način, kako okrepiti imunski sistem, to, da zmanjšate izpostavljenost stresu. Vzemite si več časa zase, sprostite se in privoščite si dovolj spanca.

Naslednji pomemben vzvod za krepitev je hrana. Vaš imunski sistem je odvisen od kvalitetne hrane. Z življenjskim slogom večine je povezan tudi trend čedalje manj kakovostnih načinov prehranjevanja. Hitri obroki, industrijsko predelana hrana, ne polnovredna hrana itn. ne more zadostiti potrebam, ki jih ima imunski sistem. V telo morate vnesti dovolj mineralov, vitaminov in drugih sestavin, ki krepijo imunski sistem. Vsak obrok naj vsebuje sadje in zelenjavo, čim več beljakovin vnesite v telo z ribami, uživajte čim več vode in zeliščnih čajev.

Za boljši imunski sistem pa morate pričeti tudi migati. Športna aktivnost v naravi, še zlasti na soncu, dokazano krepi imunski sistem. Lahko pa si pomagate tudi z raznimi prehranskimi dodatki. Matični mleček, lecitin, železo in ginseng lahko pripomorejo h krepitvi. Pomembno pa je predvsem to, da imate zdrav odnos do življenja, da pričnete zmanjševati stres in uživate zdrave in polnovredne obroke.

Razmislite o uporabi tega dodatka prehrani http://fidimed.si/vsi_proizvodi/vitamini/35/immunogran/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.