Zavarovalnica

Kako lahko zavarovalnica prepreči finančni zlom posameznika

Zavarovalnica je institucija, s katero lahko v vsakodnevna tveganja vnesemo nekaj dodatne kontrole. Zaradi nepredvidljivih dogodkov imamo ljudje običajno težave, ki se tako ali drugače lahko prevedejo v izpad dohodka. Če se poškodujemo med športno aktivnostjo in moramo zato na bolniški dopust, to pomeni vsaj 20 odstotno znižanje dohodka za ta čas, ki ga preživimo doma. Zato zavarovalnica z njenimi zavarovalniškimi storitvami precej omili izpad dohodka, ki nam grozi, če se poškodujemo. To velja še zlasti za honorarne delavce, ki niso v rednem delavnem razmerju. Pri njih je situacija še toliko bolj drastična, saj ležanje v postelji pomeni 100 odstotni izpad dohodka. Predvsem tej skupini ljudi lahko zavarovalnica oziroma nezgodno zavarovanje močno olajša stisko, ki jo je povzročila nezgoda.

Zavarovalnica ponuja različne pakete nezgodnih zavarovanj, ki zavarujejo različne nezgode. Med najbolj razširjenimi so tiste, ki zavarujejo nezgode, ki nastanejo pri športni aktivnosti, na dopustu in na delu. Mogoče pa se je dogovoriti tudi za to, da vas zavarovalnica zavaruje le za omejen čas. To je primerno predvsem za tiste, ki se nameravajo udeležiti kakšnega dogodka, kjer bi lahko prišlo do kakšne nezgode (koncerti, športne prireditve itn.).

Za vsako obliko zavarovanja vam bo zavarovalnica zaračunala različno premijo. Zavarovalna premija je namreč cena, ki jo običajno mesečno plačujemo za to, da smo zavarovani ali da imamo zavarovan kakšen predmet pred določeno nesrečo. Višina premije se izračuna glede na to, kako visoka je verjetnost, da do nezgode ali škodnega dogodka sploh pride. Višja kot je ta verjetnost, višja bo premija, ki jo boste morali plačevati zavarovalnici.

Na višino premije lahko v določenih primerih vplivate tako, da sklenete zavarovanje za daljše obdobje. Zavarovalnica pa vam jo lahko zniža tudi v primeru, da plačujete za tri ali več mesecev vnaprej. Preden se odločiti za določeno zavarovanje preverite, kakšne pogoje določa zavarovalnica, pozorni bodite predvsem na droben tisk.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.