SPletni izračun zavarovanja

Kako izračun zavarovanja določa višino premije

Današnje spletne rešitve ponujajo različne možnosti, kakršna je izračun zavarovanja, s katerimi si lahko sami pripravimo zavarovalne pakete, ki jih želimo skleniti z določeno zavarovalnico. Tipičen primer, ko nam lahko precej pomaga izračun zavarovanja, je priprava paketa za kasko zavarovanje. Za takšne pakete je značilno, da imajo različne možnosti, ki so povezane s tem, v kakšnih primerih bo zavarovalnica krila nastalo škodo. Tako lahko izračun zavarovanja vračuna vse tiste situacije, v katerih želimo imeti zavarovano svoje prevozno sredstvo, na koncu pa ponudi informativni izračun zavarovanja. Preprosto spletno orodje vas vodi skozi različne zavarovalniške storitve, pri vsaki pa vam podrobno opiše, kaj pokriva.

Dober primer, ko se izračun zavarovanja koristen, je tudi v primeru, ko sklepamo nezgodna zavarovanja. Škodni dogodki so različni in v povezavi s tem se oblikujejo tudi različne zavarovalne police. Najpogosteje se za zavarovanje plačuje tako, da se nakazuje mesečna premija. Zagotovo pa vas zanima, kaj vpliva na ceno mesečne premije, ki jo informativno prikaže izračun zavarovanja prek spletne strani zavarovalnice.

Preden lahko odgovorimo na zgornje vprašanje, je potrebno navesti, kaj sploh zavarovalnica počne in čemu služi. Vsaka komercialna zavarovalnica deluje tako kot vsako podjetje in sicer z namenom, da ustvarja dobiček. Zavarovalnica ga ustvarja tako, da se pri njej zavaruje veliko število ljudi, pri čemer pa le majhnemu odstotku izplača upravičeni znesek po škodnem dogodku, saj se škoda ne dogaja vsem, še manj pa vsem ob istem času. Tako izračun zavarovanja temelji predvsem na tem, da je v njem vračunana verjetnost, da se bo škodni dogodek, pred katerim se zavarujete, dejansko zgodil. Večja kot je verjetnost, da bo škodni dogodek nastopil, višja bo premija, ki jo poda izračun zavarovanja. Včasih pa zavarovalnica določene rizične dogodke sploh ni pripravljana zavarovati, saj je verjetnost, da bo prišlo do izplačila zavarovalne vsote preprosto prevelika, da bi zavarovalnica to tveganje prenesla nase.

http://www.vzajemna.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.