Kako izbrati prave brezžične slušalke

Z običajnimi slušalkami, ki imajo običajno precej kratek kabel, sicer lahko poslušamo glasbo ali na svojem računalniku pogledamo film, vendar smo z njimi bistveno manj mobilni kot z brezžičnimi slušalkami. Slednje nam poleg kvalitete predvajanega zvoka ponujajo tudi možnost, da se prosto gibamo po prostoru. A ko se odločamo o tem, da bi si omislili brezžične slušalke, moramo upoštevati, da je dandanes na trgu na voljo veliko različnih modelov, med katerimi se je težko odločiti.
Pred nakupom slušalk se moramo najprej odločiti, kakšna velikost je za nas najbolj primerna. Izberemo lahko namreč slušalke, ki jih vstavimo v naše uho, ali pa bolj tradicionalno različico, ki pokrije praktično celo uho. Medtem ko je prva verzija nekoliko bolj praktična, nam velike slušalke običajno nudijo boljšo kvaliteto zvoka, predvsem z vidika basov.
Pri nakupu brezžičnih slušalk se moramo zavedati tudi, da so na voljo različni modeli glede na to, kako slušalke namestimo na glavo. Nekatere slušalke namreč počivajo na glavi, druge namestimo za glavo, spet tretje nadenemo na vrh našega ušesa, od vsakega posameznika pa je odvisno, katera različica mu najbolj ugaja.
Naslednja lastnost, ki jo je potrebno preveriti pred nakupom slušalk, je zvočni spekter, ki je lahko izražen v decibelih ali hertzih. Decibeli nam povedo glasnost zvoka, ki ga lahko oddajajo slušalke, hertzi pa izražajo frekvenco, ki jo oddajajo slušalke. Prav tako pomembna je tudi kvaliteta zvoka, ki nam jo zagotavljajo brezžične slušalke, pri tem pa je veliko odvisno od tega, v kakšni meri se nam slušalke prilegajo v uho. Pozorni moramo biti na to, da slušalke dobro zapečatijo naše uho, dobro pa je tudi, če nam slušalke omogočajo nastavitev basa in vokalnih intervalov.