CNC razrez lesa

Les in lesni kompoziti ter dodatki se zelo pogosto uporabljajo v gradbeništvu in proizvodnji pohištva in drugih izdelkov. Zdaj obstajajo različni materiali, s katerimi lahko les posnemamo, prav tako imamo na voljo različne vrste lesa in lesnih kompozitov. V vsakem primeru pa moramo material ustrezno obdelati in oblikovati v končni izdelek. Ravno zaradi tega je postal zelo priljubljen CNC razrez lesa. CNC razrez lesa omogoča rezanje in razrez na točno željene dimenzije in oblike.

razrez lesa

Kakšne razreze omogoča CNC razrez lesa?

Včasih pri razrezu nimamo kakšnega posebej zahtevnega dela, pravzaprav lahko nalogo opravimo kar z ročno žago. Veliko bolj verjetno pa je, da se bo smiselno poslužiti naprednih naprav in tehnologij.

CNC razrez lesa omogoča izjemno natančno oblikovanje lesenih elementov. Na milimeter natančno lahko določimo dimenzije in zarišemo oblike končnega izdelka. Učinek tovrstne obdelave je sicer precej odvisen tudi od uporabljenih materialov, saj nekateri ne dopuščajo popolne natančnosti. A običajno imamo dovolj tolerance, da CNC razred lesa res dobro izkoristimo. Največji potencial ima tak razrez pri oblikovanju kompleksnih izdelkov drobnih dimenzij, a seveda lahko natančen razred izkoristimo pri praktično vsakem delu z lesom.

Kaj se vse lahko naredi z lesom, ki je razrezan s CNC razrezom?

CNC razrez lesa omogoča veliko svobode, saj je ta način narejen tako, da je mogoče les obdelati in razrezati na vse možne oblike oziroma dimenzije. CNC razrez lesa je pogosto uporabljen tudi takrat, ko posameznik želi da bi imel pohištvo po meri oziroma pohištvo po naročilu.

Pohištvo po naročilu je zelo priljubljeno, saj naročniku omogoča uresničevanje idej, ki si jih je zamislil za svoj dom, prav tako pa je pohištvo prilagojeno ostalemu pohištvu, prostoru in stenam. Pohištvo po naročilu je dražje kot pa tisto, ki ga lahko direktno kupite v trgovini, a je bolje narejeno. Isto velja za lesene konstrukcije in za druge izdelke, ki jih izdelamo iz natančno pripravljenih lesenih elementov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.