Triglav dopolnilno zavarovanje zagotavlja nižje stroške zdravstvenih storitev

Ali veste, da se stroški zdravstvenih storitev ne krijejo zgolj iz obveznega zdravstvenega zavarovanja? Da vam ob obisku ni potrebno dodatno plačevati storitev, vam zagotavlja Triglav dopolnilno zavarovanje. Brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja vas lahko takšna doplačila stanejo kar od 5 do 90 % vrednosti zdravstvenih storitev, kar se vam lahko močno pozna v vaši denarnici.

Če se želite izogniti tem dodatnim plačilom, potem je sklenitev tovrstnega zavarovanja nujno potrebna. To lahko storite pri katerikoli zavarovalnici, saj je premija po zakonu enotna za vse, zavarovalna vsota pa ni omejena. To pomeni, da so stroški doplačila kriti ne glede na to ali gre za majhne ali zelo velike zneske.

S sklenitvijo dopolnilnega zavarovanja do dodatnih ugodnosti

Triglav dopolnilno zavarovanje lahko sklenete vsi, ki imate že sklenjeno obvezno zdravstveno zavarovanje, plačila so oproščeni le otroci študenti in tisti, ki prejemajo socialno pomoč. Tovrstno zavarovanje lahko sklenete osebno na zavarovalnici, lahko pa to storite zelo enostavno kar preko spleta.

Ker je premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri vseh zavarovalnicah enotna, le te vsem zavarovancem ob sklenitvi običajno ponudijo različne ugodnosti. Tudi ko boste sklenili Triglav dopolnilno zavarovanje, boste bili deležni različnih ugodnosti. Prejeli boste darilno kartico ali bon za plačilo samoplačniških zdravstvenih in zobozdravstvenih storitev. Prav tako pa boste bili deležni popustov pri izbranem fitnes in wellness centru. Če imate pri zavarovalnici Triglav že sklenjeno kakšno drugo obliko zavarovanja ali pa le zavarovanje za dom, lahko dopolnilno zavarovanje združite v Triglav paket s katerim še dodatno privarčujete.

Več o dopolnilnem zavarovanju pri omenjeni zavarovalnici si lahko preberete na https://www.dopolnilnozavarovanje.si/akcija/triglav-zdravstvena-zavarovalnica-d-d/

 

 

 

Kje iskati novo zaposlitev?

Včasih se zgodi, da se kljub trdno zastavljenim kariernim ciljem znajdete v položaju, ko si morate poiskati novo zaposlitev. Pri tem morate posebno pozornost nameniti tudi pisanju življenjepisa ter pripravi na razgovor. Zaposlitev iščite počasi, premišljeno ter sistematično in prepričani smo, da vam bo to z malo vztrajnosti tudi uspelo. V pomoč pa vam ponujamo nekaj super koristnih nasvetov, kje vse lahko iščete svojo novo zaposlitev.

 

Zaposlitveni portali, karierni sejmi, slepo pošiljanje ponudb, …

Svetujemo vam, da dnevno spremljate zaposlitvene portale, saj večina delodajalcev svoje nove zaposlene išče preko interneta. Med zaposlitvenimi portali naj omenimo Mojedelo.com, Zaposlitev.net, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Mojazaposlitev.si pa še kakšen bi se našel. Prijavite se v njihovo bazo iskalcev zaposlitve, dodajte tudi svoj življenjepis in se prijavite na obveščanje o delovnih mestih, ki vam ustrezajo. Tako si boste veliko lažje poiskali novo zaposlitev.

Naslednje, kar lahko storite, je to, da sami pobrskate po spletnih straneh tistih podjetij, kjer bi se želeli zaposliti. Poiščite njihove obrazce za prijavo ter jih izpolnite. Spremljajte tudi ponudbo različnih kadrovskih agencij na internetu ter se vpišite v njihove baze. Ne pozabite jih tudi poklicati ter se pozanimati, če imate kakšno možnost za zaposlitev. Po novih delovnih mestih povprašajte še svoje prijatelje, družino, sorodnike, morda ravno oni poznajo kakšno priložnost za zaposlitev. Res bi bilo škoda, da bi izpustili takšno zlato priliko.

Če iščete novo zaposlitev, lahko svojo srečo preizkusite tudi na takšnih in drugačnih zaposlitvenih oziroma kariernih sejmih. Tam boste spoznali ljudi iz kadrovske službe, zato se lahko z njimi tudi pogovorite ter oddate svojo prošnjo. Na koncu vam svetujemo še to, da prošnje za novo zaposlitev pošiljate na slepo. Pri tem je seveda nujno, da si prej pridobite veliko informacij o podjetju, kamor boste poslali svojo ponudbo. Želimo vam uspešno iskanje nove službe in veliko osebnega zadovoljstva pri delu.

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ima različno dobo veljavnosti

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja prinaša pravice, katerih obseg je odvisen od zavarovanja, ki ga je zavarovana oseba sklenila v Sloveniji. Na širšem območju Evrope je evropska kartica zdravstvenega zavarovanja veljavna najmanj trideset dni, najdaljša možna doba trajanja pa je pet let. Doba veljavnosti je različna za študente, zavarovane osebe, ki začasno bivajo v tujini, upokojence ter po njih zavarovane družinske člane ter otroke do osemnajstega leta, če niso sami zavarovanci. Veljavna evropska kartica zdravstvenega zavarovanja zagotavlja pravico do zdravstvenih storitev v državah članicah Evropske Unij, v državah Evropskega gospodarskega prostora ter Švici, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Črni gori ter Avstraliji.

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja začne veljati dan po oddanem naročilu

Nova kartica je potrebna, ko predhodni evropski kartici zdravstvenega zavarovanja poteče veljavnost. Mogoče jo je naročiti največ trideset dni pred iztekom veljavnosti kartice. V nekaterih izjemnih primerih je lahko izdaja evropske kartice zdravstvenega zavarovanja neuspešna. Razlogi so največkrat že naročena evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, veljavni naslov za pošiljanje evropske kartice zdravstvenega zavarovanja ni v Sloveniji, zavarovanje je veljavno manj kot trideset dni, neuspešna identifikacija osebe na podlagi podatkov v naročilu, neizpolnjevanje vseh potrebnih pogojev za pridobitev lastnosti zavarovane osebe ali drugih pogojev. Pri naročanju je preko spleta se lahko zanesemo na zagotovljen varen prenos podatkov na strežnik Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Podatki bodo na stežniku Zavoda za zdravstveno zavarovanje varno shranjeni in naprej obdelani. Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja traja največ leto dni, ko zavarovana oseba začasno biva v tujini. Za največ študijsko leto oziroma za predvideno dobo študija ali strokovnega izpopolnjevanja v tujini velja evropska kartica zdravstvenega zavarovanja zavarovanim osebam, ki so na strokovnem izpopolnjevanju v tujini ali študirajo. Zavarovalna doba največ pet let je najdaljša možna, takšno dobo ima evropska kartica zdravstvenega zavarovanja upokojencev ter po njih zavarovanih družinskih članov ter otrok do osemnajstega leta, v primeru, ko sami niso zavarovanci. Več o Evropski kartici zdravstvenega zavarovanja si lahko preberete na straneh Vzajemne.

Izračun zavarovanja mora upoštevati vse stroške zdravljenja

Izračun zavarovanja mora biti realna ocena vseh stroškov zdravljenja na letni ravni. Nepopoln izračun zavarovanja se lahko kaj hitro zgodi, če ne izkoristimo vseh razpoložljivih možnosti. Obisk zdravnika je osnova vsakega zdravljenja, vendar se ljudje pogosto za ta korak ne odločimo. Vzrokov je več, pogojujejo jih različni dejavniki. Pogosto se pri manjših težavah odločijo za samo pomoč, poizkušamo se sami pozdraviti po najboljših močeh in podobno. Vendar se tudi v razmeroma majhnih in neznatnih težavah lahko skrivajo začetki bistveno večjih bolezni. Kar pa bi veljalo spremeniti, ima le tako lahko izračun sklenjenega zavarovanja smisel.

Hiter začetek zdravljenja je pogoj za hitro ozdravitev

Zdravljenje bolezni ima pogosto največji učinek, če je začeto ob prvih znakih. Pogosto znake sicer zaznavamo, vendar jih iz različnih razlogov prenašamo v prihodnost. V službi težko dobimo nadomestilo, smilijo se nam sodelavci, ki bodo morali prevzeti naloge, mislimo, da je brez nas delo nemogoče in podobno. Če tako razmišljamo je tudi izračun zavarovanja nesmisel. Ravnati bi morali ravno obratno. Ko se bodo začetni znaki spremenili v težko bolezen ne bo namesto nas nihče ležal v postelji ter na drugače nosil vse posledice odlašanja zgodnjega zdravljenja.

dodatno zdravstveno zavarovanje
Izračun zavarovanja mora upoštevati vse stroške zdravljenja

Zato je potrebno izračun zavarovanja ocenjevati kot razliko med zdravim, sposobnim in produktivnim človekom ter bolnikom, ki je v svojih sposobnosti in produktivnosti omejen. Sami tudi vemo, da so posledice sicer učinkovitega, vendar dan ali dva preloženega zdravljenja lahko dolgotrajne. Posebno to velja za športnike, rekreativce ter druge na splošno aktivne osebe.

Pri aktivnih osebah je lahko izračun zavarovanja ocenjen kot razlika med dosežkom ali zaostankom dosežka. Rekreativci in športniki tudi vedo, da to lahko pomeni v najslabšem primeru konec kariere, v blažji obliki pa izpuščeno sezono v večjem ali manjšem obsegu. Zato ne sme biti izračun zavarovanja zgolj cena produkta, ampak morajo biti ocenjeni tudi vsi učinki hitrega, kakovostnega in pravočasnega zdravljenja.

Izračun zavarovanja in pregled zavarovanj pri Vzajemni.

Probiotiki v hrani in zdravilih

Probiotiki se mnogim zdijo novodobna novost , vendar so živi mikroorganizmi znanstvenike zaposlovale že v dvajsetem stoletju.

V devetnajstem in dvajsetem stoletju je znanost doživela velike napredke, pojavila so se številna odkritja. Industrijska revolucija ni prinesla učinke na področju proizvodnje, pospešil se je tudi razvoj znanosti. V devetnajstem in dvajsetem stoletju so znanstveniki raziskovali vse mogoče ter tudi poizkušali vse mogoče. Tako so določena zdravila prišla na prodajne police, ko se je zdel znanstvenikom višek določene surovine zanimiv za izrabo v zdravstvene namene oziroma za potrebe farmacije. Tak primer je premog, z njim se je po dolgoletnih raziskavah in poizkusih ustvarilo danes praktično vsem znano zdravilo. S probiotiki se je ukvarjal Ilja Iljič Mečnikov, predlagal je spremembo črevesne flore. Po njegovem prepričanju je bila črevesna flora z škodljivimi zamenljiva z uporabnimi mikrobi. Z besedo probiotiki danes povezujemo predvsem mlečne izdelke, najbolj znani so jogurti. Na prodajnih policah jih imamo celo vrsto, med drugim tudi slovensko ponudbo. Posebnost v ponudbi so nekateri tuji probiotiki , ki pa imajo v sebi pomemben del sestavin slovenskega porekla. Na domače mleko in mlečne izdelke se torej lahko zanesemo, z probiotiki v njih bomo imeli dobre učinke za črevesno floro. Njihovi učinki pospešujejo presnov, preprečujejo nekatere težave s prebavo ter zatirajo negativne snovi v črevesju. Možni so tudi širši učinki, vendar mnogi še niso znanstveno dokazani. Nanje lahko računamo, vendar je dobrodošlo posvetovanje s strokovnjakom ali strokovnjaki pred izbiro in uživanjem. Na trgu se dobijo tudi prehranska dopolnila in zdravila. Probiotiki v tem primeru pomagajo pri nekaterih s prebavo povezanimi težavami. Dobimo jih v obliki kapljic, praškov, kapsul, tablet in pastil. Tudi v tem primeru je več kot dobrodošel posvet z zdravnikom ali farmacevtom.

Probiotiki so številnim osebam izboljšale proces presnove, ter posledično zmanjšali ali odpravili težave z pomanjkanjem energije, spanjem in številne druge težave.

https://www.vzajemna.si/sl/zdravje/moje-zdravje/probiotiki

Zdravstveno zavarovanje za tujino, dobra investicija

Zdravstveno zavarovanje za tujino je dobra investicija .

Dobra investicija je zdravstveno zavarovanje za tujino, ker zavarovancu prinaša učinkovite koristi . Učinkovite koristi, katere zdravstveno zavarovanje za tujino omogoča zavarovancem so splošne in posebne. Splošne koristi, katere zdravstveno zavarovanje za tujino omogoča zavarovancem so znane iz večine pogodb. Temeljno poslanstvo, ki ga ima zdravstveno zavarovanje za tujino je varovanje oseb in premoženja v tujini. Svoje posebno odlične lastnosti pa zdravstveno zavarovanje za tujino lahko zagotavlja predvsem z posebnimi koristmi za zavarovance. Vsak zavarovanec se danes zaveda, da je v aktualnem času prisotnih veliko dejavnikov, ki vplivajo na njegovo življenje. Zavedajo se, da je v današnjem času veliko sprememb prisotnih na vsakem koraku. Kar pomeni, da se tudi zavarovalništvo spreminja. Zavarovalništvo lahko njegov vsakdanjik na številne načine izboljša. Kot prvo mu lahko zagotovi, da bo imel zavarovanje za primere raznih negativnih dogodkov. Seveda si jih nihče ne želi, vendar statistika govori o tem, da so del vsakdanjika. Nadalje pa mu boljši jutri lahko zagotavlja s tem, da mu nudi dodatno varnost. Dodatna varnost je omogočena takrat, ko je osnovna izpolnjena. Osnovna varnost se nanaša na zdravje in premoženje. Dodatna varnost pa skrbi za večanje ustvarjenega. Vsak sodoben človek se zaveda, da danes kakovost življenja ni več le splošna skrb, ampak je breme kakovosti življenja vedno bolj na plečih posameznika. Kdor se s tem prej sooči, prej bo imel zagotovljeno dodano vrednost. Dodatno breme takšni posamezniki vidijo kot priložnost in izziv. Zato tudi aktivno sodelujejo pri oblikovanju priložnosti in izzivov ter njihovi spremembi v pozitivne lastnosti in učinke. Pri tem ima zavarovalnica posebno vlogo. Na eni strani omogoča, da so ti učinki in lastnosti mogoči. Ker lahko preko varovanja to zavarovanec doseže. Na drugi pa omogoča, da se učinki dodatno povečajo. Preko raznih ponujenih produktov.

Razlogov za zdravstveno zavarovanje za tujino je danes več kot dovolj, potrebno se je zavedati koristi.

Zavarovanje v tujini, povračilo škode

Zavarovanje v tujini nudi povračilo škode v primeru, da to zavarovalnica polica določa.

Zavarovalnica je organizacija, ki nudi povračilo škode v primeru sklenjenega zavarovanja. Na trgu je zavarovalnica prisotna že dolga stoletja. Poglavitna razlika od preteklosti je dejstvo, da zavarovalnica danes ponuja bistveno bolj dostopna zavarovanja kot v preteklosti. V preteklosti je bila zavarovalnica ter njena zavarovanja domena premožnih posameznikov. Dostopna, množična zavarovanja je zavarovalnica nudila bistveno kasneje. Bistveno kasneje je dostopna zavarovanja zavarovalnica ponudila v naši bližnji preteklosti. Danes tako zavarovanja dobimo na praktično vsakem koraku, hkrati so zavarovanja dostopna. Izbiramo lahko v veliki ponudbi osebnim željam preganjenih zavarovanj. Tako imamo zavarovanje za mlade, zavarovanje v tujini, dopolnilno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje ter druga zavarovanja. Izbor med ponudbami, kot so zavarovanje za mlade, zavarovanje v tujini, dopolnilno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje ter drugimi zavarovanji je razmeroma preprost. Zavarovanec mora izbrati zavarovalniški produkt, ki mu najbolj ustreza. Zavarovalniški produkti, kot so zavarovanje za mlade, zavarovanje v tujini, dopolnilno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje ter drugi produkti se med seboj bistveno razlikujejo. Zato zavarovanje za mlade, zavarovanje v tujini, dopolnilno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje ter druga zavarovanja niso nujno namenjena in prilagojena čisto vsakemu potencialnemu zavarovancu. Zavarovanec mora med produkti, kot so zavarovanje za mlade, zavarovanje v tujini, dopolnilno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje ter drugimi zavarovanji izbrati tisto, ki mu najbolj ustreza. Ponudbe so prilagojene tudi spreminjajočim se potrebam na zavarovalniškem trug. Zavarovalniški trg se stalno spreminja. Tako imamo zavarovalniške produkte, ki so danes aktualni, v preteklosti pa niso bili aktualni ali jih celo ni bilo. Podobno bo z danes aktualnimi produkti v prihodnosti. v primeru, da bodo zavarovalniški produkti še naprej aktualni in zanimivi lahko računajo na zanimanje, v nasprotnem primeru, pa ne bodo več obstajali.

Zavarovanje v tujini je odločitev, ki nam prihrani številne skrbi, rešuje pa nas tudi pred mnogimi potencialnimi visokimi stroški.

Zavarovalnica, občutek varnosti

Zavarovalnica zavarovancem nudi občutek varnosti . Občutek varnosti je zelo pomemben element kakovosti življenja vsakega človeka. Z njim lahko človek svobodno ustvarja vse, kar se mu zdi v danem primeru zanj najboljše in ni v nasprotju z zakoni. Zavarovalnica mu ob tem pomaga na razne načine. V prvi vrsti zavarovalnica nudi zavarovanja za zelo različne predmete zavarovanja. Predmeti zavarovanja, ki jih zavarovalnica zavaruje se v nekaterih spreminjajo skozi čas, drugi ostajajo praktično nespremenjeni z vidika zavarovalnice.

Zavarovalnica se na razne načine prilagaja spremembam, ki so vedno prisotne v življenju. Razvoj tehnike, znanosti, družbe in mnogih drugih lastnosti življenja zavarovalnica spremlja. Predmet zavarovanja , ki je danes aktualen v bodoče ne bo aktualen ali bo njegova aktualnost zbledela. V preteklosti prav tako predmet zavarovanja lahko ni bil zanimiv za zavarovanje iz raznih razlogov. O teh spremembah se lahko prepričamo sami, če pogledamo, kaj zavarovalnica danes zavaruje, kaj je zavarovala nekoč. Pomen varovanja je bil v človekovem življenju od nekdaj prisoten. Omogočalo je normalno življenje. Varovanju v prid je človek počel marsikaj. V začetku je bilo to branjenje na različne načine pred pretečimi nevarnostmi. Danes je večina teh načinov preteklost, saj so zanimivi predvsem za zgodovinarje in muzeje. V preteklosti pa so poleg tega nastali načini varovanja, ki so v veliki meri predhodniki današnjih zavarovanj zavarovalnic.

Takratni zavarovanci so se zavedali, da nastala škoda eno osebo zelo prizadene. Predvsem je zanjo velik podvig nadomestitev nastale škode ter povrnitev vseh iz nje izhajajočih dobrin, učinkov in drugega. Hkrati pa je povrnitev škode bistveno enostavnejša, če se razdeli na več oseb, ki krijejo vsak manjši del, posledično pa skupaj večjo oziroma celotno škodo. Danes je način delovanja v osnovi enak, le da so se nekatere podrobnosti času primerno spremenile. Zavarovalnica se je skozi čas v marsičem spreminjala, vendar so hkrati marsikatere osnove ostale nespremenjene.

Več o tem

Zavarovanje v tujini, varovanje pred neznanim

Zavarovanje v tujini je dobro varovanje .

Dobro varovanje je zavarovanje v tujini, ker nas ščiti pred negativnimi lastnostmi potovanja. Negativne lastnosti potovanja so predvsem razne težave, ki nastanejo na potovanju. Zavarovanje v tujini jih lahko omili. Težave na potovanju so lahko zdravstvene narave, lahko nam odpove tehnika, prevozno sredstvo ter ves podobne tehnične naprave, težav je lahko veliko. Vse skupaj postane toliko bolj težje, ko se v tujini ne znamo obrniti na pomoč. Veliko ljudi ima težave že z jezikom. Tudi če jezik dežele v katerih se nahajamo poznamo, se lahko pojavijo komunikacijske ovire. Predstavljajo jih predvsem specifični in strokovni izrazi. Zato velikokrat preprosto ostanemo brez besed. Zavarovanje v tujini to težavo rešuje tako, da lahko zavarovanec pokliče pomoč vedno. Tako bo lahko na hiter in enostavne načni dobil ustrezno pomoč. Jezikovne ovire bodo tako odpravljanje, s tem pa tudi ovire do pridobitve točno določene potrebne pomoči. Zavarovanje v tujini omogoča tudi druge storitve. Odpoved tehnike na potovanju ni redkost. Vsako potovanje v tujino je opredeljeno s ciljem in namenom potovanja. Cilj potovanja ne moremo doseči v primerih, ko nam je zaradi tehnične napake ali okvare, onemogočeno nadaljevanje poti do cilja. To se lahko zgodi tudi ob povratku. Zavarovanje v tujini nam lahko uspešno reši te zagate. Odvisno od tega za katero zavarovanje v tujini smo se odločili je pomoč lahko različna v obsegu storitev. Izbira je racionalna takrat, ko se odločimo za obseg pomoči, ki bo dejansko najbolj verjeten. Napoved prihodnosti je težavna, v večini primerov gre za ugibanje. Pri tem so nam najbolj koristne naše izkušnje. Naše izkušnje so toliko boljše, kolikor bolj so izkušene v kvaliteti in kvantiteti doživetja. Osebe, ki veliko potujejo so tu v prednosti. Vedo kaj se jim je že zgodilo, ter temu posledično kaj vse se lahko zgodi.

Zavarovanje v tujini omogoča brezskrbno potovanje v tuje kraje.

Zavarovanje za mlade je odgovorno ravnanje

Zavarovanje za mlade je odgovorno ravnanje osebe, ki ga sklene. Študentje in dijaki, katerim je zavarovanje za mlade namenjeno so zelo aktivni predstavniki družbe. V času, ko zavarovanje za mlade traja ne izvajajo zgolj izobraževalnih aktivnosti, ampak počnejo še marsikaj drugega. Vsako dobro zavarovanje za mlade ne omogoča zgolj varovanje dijakov in študentov v času izvajanja izobraževalnih aktivnosti, ampak v celotnem času trajanja sklenjenega zavarovanja. Zavarovanje za mlade tako dijake in študente zavaruje v času in kraju izven izobraževalnih aktivnosti.

Zelo pomembno je zavarovanje za mlade zaradi zavedanja nevarnosti, ki se lahko zgodijo zaradi splošnih pretečih nevarnosti, pa tudi mladostniške razposajenosti in neizkušenosti. Zavarovanje za mlade je v veliki meri osredotočeno prav na varovanje mladostniške razposajenosti in neizkušenosti. Ker je izobraževanje povezano z mnogimi drugimi aktivnostmi, je varovanje še toliko bolj pomembno. Študentje in dijaki se tudi veliko gibajo med raznimi šolskimi objekti, med različnimi lokacijami, kjer poteka izobraževanje in druge aktivnosti, veliko so udeleženi v prometu in na drugih lokacijah, ki so znane po različnih nesrečah. Poleg same varnosti je za dijake in študente pomembno, da imajo krito odsotnost od izobraževalnih obveznosti in drugih obveznosti v času izobraževanja. Te obveznosti niso nujno vezane na izobraževanje, ampak so tudi širšega pomena. Študentsko zavarovanje je nezgodno zavarovanje in ima temu primerne značilnosti.

Dijaki in študentje morajo pred sklenitvijo zavarovanja dobro pregledati pogoje zavarovanja, predvsem se morajo pozanimati okrog vsega kar ponujeno študentsko zavarovanje krije in česar študentsko zavarovanje ne krije. Nekatere bolj aktivne in intenzivne aktivnosti izven izobraževanja študentsko zavarovanje ne krije za vse študente in dijake. Izjeme so študentje in dijake, ki izvajajo izven izobraževanja aktivnosti, ki prinašajo večjo nevarnost poškodb in nezgod. Takšen primer so registrirani športniki v vrstah dijakov in študentov. Varovanje njihovega zdravja in sposobnosti je še posebnega pomena zanje. Zavarovanje za mlade je dobro skleniti, zaradi razposajenosti in neizkušenosti dijakov in študentov v času njihovega izobraževanja.

https://www.vzajemna.si/sl/aktivnosti/zadzuskaj/