Plezanje za otroke

Plezanje je priljubljena aktivnost, ki je tako za odrasle kot za otroke lahko zelo atraktivna. Otroci tako ali tako radi plezajo, pa ne le tam, kjer imamo za to ugodne pogoje, temveč tudi po pohištvu, vozilih in drugje. Seveda pa lahko tudi otrokom ponudimo resno plezanje, bodisi v plezalni šoli bodisi na kakšnih urejenih plezališčih in poteh. Plezanje za otroke je lahko zelo zanimivo, predvsem pa velik izziv, pri katerem otroci spoznavajo zakonitosti varnega gibanja v naravi. Če uspemo otroke navdušiti nad plezanjem, bodo stalno odkrivali nove izkušnje in doživetja. Prav tako gre za zdravo rekreacijo, s katero vzdržujemo zdrav življenjski slog in krepimo telo. Ravno zato je plezanje za otroke med priljubljenimi prostočasnimi aktivnostmi in obšolskimi dejavnostmi, kar je dobro spodbujati. Poleg tega za plezanje ne potrebujemo veliko opreme, tudi stroški ne bodo visoki. Poskrbeti moramo le za to, da bo plezanje za otroke varno, torej v prvi vrsti poskrbimo za pridobivanje osnovnega znanja in spretnosti. Najboljša rešitev je plezalna šola, vedno pa začnemo s kakšnimi lažjimi podvigi.

Plezanje za otroke

Oprema za plezanje za otroke

Za plezanje ne potrebujemo veliko opreme, a tista oprema, ki jo vseeno potrebujemo, je naravnost nepogrešljiva, še posebej pri plezanju v naravi. Je pa plezanje za otroke s tega vidika praviloma nekoliko manj zahtevno. Premisliti moramo predvsem o tem, s kakšnim plezanjem se bodo otroci sploh ukvarjali. Priljubljene so plezalne šole, balvansko plezanje in plezanje na urejenih plezališčih. V takšnih okoljih je plezanje za otroke zelo varno, sploh če gre za kakšne začetniške programe. Tako na urejenih plezališčih kot na poteh v naravi pa pride v poštev določena oprema, ki je nujno potrebna. Takoj pride na misel čelada, ki je že pri pohodništvu zelo koristna. Plezanje za otroke zahteva še plezalni pas, samovarovalni komplet in seveda ustrezno plezalno obutev in oblačila. Najdite vse kar potrebujete na hervis.si.

Oprema za tenis

Raznovrstna rekreacija ima mnoge pozitivne učinke na zdravje in počutje ljudi, seveda pa rekreativce vodijo tudi drugi interesi. Tako je izbira pravih dejavnosti za aktivno preživljanje prostega časa prepuščena vsakemu posamezniku posebej, vsak bo našel aktivnosti, ki kar najbolje odgovarjajo njemu samemu. Ker imamo na voljo zelo širok nabor opcij, je pametno poznati priljubljene izbire. Med temi je tudi tenis, ki je zelo prijetna rekreativna dejavnost, lahko pa seveda tudi tekmovalna aktivnost za tiste, ki so pripravljeni svoje spretnosti izuriti do te mere. Ena izmed prednosti je gotovo tudi ta, da tenis ne potrebujemo veliko opreme, le športno opravo, lopar in teniško žogico. S tem smo že dobro pripravljeni na podajanje žogice, za piko na i poskrbi le še mreža, če je možno pa se seveda poslužimo pravega igrišča. Skratka, ne potrebujemo veliko opreme, dobre pogoje za tenis pa lahko najdemo v različnih okoljih. Za resnejšo rekreacijo in tekmovalno udejstvovanje so seveda potrebna ustrezno pripravljena igrišča, a tudi teh ne manjka.

Oprema za tenis

Ključne spretnosti za tenis

Čeprav je podajanje žogice z loparjem lahko precej enostavno, so nekatere spretnosti tudi varljivo zahtevne. To pomeni, da bo treba nameniti nekaj časa tudi treningu, če bi radi tenis kar najbolje izkoristili za prijetno preživljanje prostega časa. Poznati je treba vsaj nekaj osnovnih potez, ki se jih redno poslužujemo. Že serviranje je samo po sebi prava spretnost, ki jo lahko vestno treniramo in izpopolnjujemo, poleg tega pa tudi rekreativni tenis že vključuje tudi celo vrsto različnih udarcev, s katerimi se moramo že v izhodišču seznaniti. V vsakem primeru nas časa kar nekaj dela na terenu, a prav to je lahko zanimiv izziv in velika atrakcija, sploh če imamo na voljo pravega partnerja. Tako je tenis tudi prijetna družabna aktivnost, s katero dobro poskrbimo za svoje telo in duha.

Rekreativno alpsko smučanje

Alpsko smučanje je priljubljen šport, ki ga v zimskem času spremljamo na televizijskih sprejemnikih ali pa kar v živo v Mariboru ali Kranjski Gori, morda celo v tujini. A prav tako gre za priljubljeno vrsto rekreacije, ki zbuja veliko pozornosti med tistimi, ki želijo tudi zimske mesece preživeti aktivno. Zasnežena pokrajina do raznih rekreativcev namreč ni posebej prijazna, zato je treba v tem času pogosto poiskati kakšne alternative. Smučanje je vsekakor idealna izbira, saj ponuja veliko zabave in sprostitve, hkrati pa tudi dober trening smučarskih spretnosti in utrjevanje telesa. Pravzaprav gre lahko za zahtevno aktivnost, s katero vzdržujemo dobro splošno kondicijo ter krepimo različne mišične skupine. Poleg tega je alpsko smučanje priljubljena rekreacija tudi zato, ker ponuja različne možnosti za druženje in zabavo, še posebej če se podamo na kakšen daljši smučarski oddih. V vsakem primeru predstavlja opcijo, ki jo je treba vzeti v poštev, če izbiramo med zimskimi aktivnostmi, alpsko smučanje pa je lahko tudi tisti šport, kateremu se posvetimo še nekoliko bolj resno.

Alpsko smučanje

Oprema za alpsko smučanje

Za smučanje potrebujemo nekaj opreme, a investicije ne bodo posebej visoke. Seveda so na trgu različne smuči in drugi kosi opreme na voljo v različnih cenovnih razredih – alpsko smučanje je lahko precej drago, a vsekakor je možno opremo najti tudi po ugodnih cenah. Priljubljeni so sejmi rabljene opreme, prav tako lahko rabljene smuči in druge kose najdemo preko drugih kanalov. Alpsko smučanje zahteva smuči, smučarske čevlje, palice, kakovostna oblačila, čelado in očala, na voljo pa imamo tudi raznovrstne dodatke, ki se lahko izkažejo za zelo priročne. Poleg tega pa je treba med stroške prišteti še prevoze, smučarske karte, nastanitev in hrano, še posebej če se podamo na kakšen daljši smučarski izlet. Alpsko smučanje brez dobre opreme ni mogoče, a v pestri ponudbi Hervisa lahko izbiro opreme vsak prilagodi po svoje.

Oprema za tek

Pogosto se tek omenja kot najbolj preprost šport – ne potrebujemo namreč prav ničesar! S tem, ko postaja bosonogi tek v zadnjem času vse bolj priljubljen, v mnogih primerih ne potrebujemo niti tekaških copat, je pa seveda še vedno zelo priporočljivo, da se vsaj primerno oblečemo. Velika večina tekačev sicer uporablja ustrezne čevlje in oblačila, pa tudi drugi pripomočki pridejo prav. Še vedno pa velja, da za to aktivnost ne potrebujemo veliko opreme, prav tako ni treba zapravljati veliko denarja. Nič čudnega, da gre za najbolj priljubljeno obliko rekreacije.

Izbira kvalitetne opreme za tek je ključna.

Oprema sodobnega tekača

Ključnega pomena so predvsem tekaški copati. Izbira teh je odvisna od podlage, na kateri tečemo, ter seveda od želja in potreb uporabnika. Ločimo predvsem cestne tekaške copate in čevlje za tek v naravi, posebno kategorijo predstavlja še obutev za tek v telovadnici, na stezi na stadionu ali na tekočem traku v fitnesu. V vsakem primeru morajo biti copati kar se da lahki in zračni, obenem pa morajo nuditi potrebno oporo stopalu, da ne pride do poškodb in bolečin pri ponavljajočih se obremenitvah. Na trdih površinah in enakomernih obremenitvah je ključno blaženje, tek v naravi pa je boljši s tanjšim podplatom, ki omogoča zanesljivo stopanje po razgibanem mehkem terenu.

Oblačila za tek naj bodo prav tako lahka in zračna. Uporabljajo se predvsem umetni materiali, ki skrbijo za učinkovito odvajanje znoja. Na tem področju je veliko izbire, izdelki pa so precej raznoliki. Veliko je odvisno od osebnega okusa, tako ohlapna kot oprijeta oblačila imajo svoje prednosti, koristijo pa lahko tudi dodatki, na primer kompresijske nogavice, kape in podobno.

Sodobni tekači se pogosto poslužujejo še druge opreme, priljubljene so predvsem tekaške ure, ki ponujajo enostaven pregled ključnih podatkov pri opravljanju te aktivnosti. Prav tako rekreativni tek pogosto spremlja glasba, za varnost pa poskrbijo odsevniki in luči, ki so uporabne pri teku v mraku ali ponoči. Izberite si udobno in kavlitetno opremo na spletni strani www.tomassport2.si.

Nogometni čevlji, športna obutev namenjena igranju nogometa

Nogometni čevlji so športna obutev namenjena igranju nogometa. V pogovornem jeziku se nogometni čevlji imenujejo tudi nogometne kopačke, kopače ter z raznimi drugimi izrazi.

Dober oprijem, občutek žoge ter splošno udobje

Dober oprijem, občutek žoge ter splošno udobje so poglavitne zahteve za vsak nogometni čevlji. Dobremu oprijemu na travni površini imajo nogometni čevlji na spodnji strani posebne čepke za dodatno dober oprijem. Za igranje nogometa na drugih površinah imamo na razpolago njim primerno prilagojen podplat z drugačno površino. Takrat so preprosto povedano v uporabi drugačni nogometni čevlji. Dober občutek žoge je pomemben za igro in doseganje najboljših rezultatov.

Nogometni čevlji se med igranjem dotikajo žoge, izkušen igralec preko čutil zazna celo paleto koristnih informacij. Hitrost, smer, vrtenje, upor in druge lastnosti gibajoče žoge mora nogometaš takoj prepoznati, analizirati in ukrepati skladno z dogajanjem na igrišču.

Moška obutev za nogomet
Kopačke Nike HYPERVENOM PHANTOM 3 FG

Brez ustreznega materiala na najbolj izpostavljenih mestih to ne bi bilo mogoče. Udobje nogometna obutev zagotavlja z vremenskim in drugim razmeram prilagojenimi lastnostmi. Stopalo mora imeti vedno optimalno oporo, hkrati pa sta zaželeni optimalna temperatura in vlaga. Kako pomembne so naštete ter razne druge lastnosti najbolj zgovorno govorijo aktivnosti razvojnih centov proizvajalcev ter proračun namenjen razvoju in napredku.

 

Z ustreznim časovnim zamikom veliko teh novosti dobimo tudi na prodajnih policah športnih in drugih trgovin. Obenem se ne smemo slepiti z primerljivostjo nogometnim čevljem vrhunskih nogometašev. Vrhunski nogometaši imajo celo paleto individualno prilagojenih in v procesu izdelave namensko vgrajenih lastnosti. Koristi proizvajalcev so ob tem v predvsem pridobivanju pomembnih izkušenj in znanja. Med drugim tudi nogometni čevlji in njihov razvoj pripomore, da je nogomet vedno bolj zanimiv in vreden ogleda. Predvsem to velja za vrhunske turnirje ter druge vrhunske nogometne obračune. Amaterski igralci ter drugi navdušenci nad nogometom imajo na račun razvoja prav tako možnost, da so njihovi nogometni čevlji ter s tem njihova igra iz sezone v sezono boljši.

Tekalna steza Weslo Cadence G 5.9i

Nova model tekalne steze Weslo Cadence G 5.9i ima LCD zaslon – Če želite izgubiti telesno težo boste svoj napredek in podrobnosti vsake vadbe zagotovo odčitavali na zaslonu. Videli boste lahko koliko kalorij ste porabili in tudi čas vadbe.
Če iščete tekalno stezo, s katero boste izboljšali svoje delovanje, potem je Weslo Cadence G 5.9 idealna izbira za vas. Zasnovana je posebej z izjemnimi lastnostmi, ki bodo spodbudile vašo vadbo. Spodaj naštete so izjemne lastnosti novega modela tekalne steze. Model je primeren za osebe teže do 125 kg.

· Zmogljiv impulzivni motor
Želite motor, ki bo učinkovito deloval med vsako vadbo? S tekaško stezo Weslo Cadence G 5.9 bodo vaše potrebe izpolnjene, saj se ponaša z 2.25HP impulzivnim motorjem, ki omogoča, da vadite pri želeni hitrosti in intervalih. Imate popoln nadzor nad hitrostjo in frekvenco svoje vadbe. Če želite hitro hojo morate preprosto povišati vrtljaje svojega motorja. Relativno višja konjska moč je ustrezna za intenzivne vadbe. Sami nadzorujete svoje vadbe. Možnost hitrosti je med 0 in 10 mph.
· Odličen krov tekalne steze
Ta odlična tekalna steza je opremljena s tekalnim krovom, ki je bil zasnovan z udobnim oblazinjenjem, ki med vadbo podpira vaša kolena, noge in sklepe. S to lastnostjo boste uživali v izjemnem udobju, saj oblazinjenje učinkovito absorbira učinek koraka. Udobje je zagotovo nekaj, kar želite iskati pri svoji tekalni stezi. To je najpomembnejša odločitev, ki jo morate sprejeti, saj le udobje zagotovi vašo varnost in udobje.
·Bluetooth omogočena iFit tekalna steza
Iščete iFit Bluetooth omogočeno tekalno stezo, ki lahko med vadbo dostopa do Google maps? Ta izjemna tekalna steza to omogoča.
Če ste iskali tekalno stezo, ki vas bo uspešno popeljala po poti izgube teže, potem je čudoviti Weslo G 5.9i vse, kar potrebujete. Kupite jo danes in dosežete svoje cilje.

Plezanje, izkoristimo potencial

Plezanje je oblika gibanja , ki omogoča vzpenjanje ali spuščanje po večinoma težko dostopnih površinah.

Dnevno se nam ponujajo številne priložnosti športnih aktivnosti, plezanje je za večino izjema. Ne moremo ga izvajati kjerkoli. Potencial, ki ga v sebi skriva lahko vpliva predvsem na zdravo življenje . Človek je bitje, ustvarjeno za gibanje. Ko je to zagotovljeno deluje organizem dobro, pod pogojem pravilne izvedbe in obremenitve. Obrano, takrat ko je šport kot je plezanje odstoten, se organizem ne more napajati s koristnimi učinkovinami aktivnosti. V prvi vrsti to občutimo kot slabše počutje, pod kožo pa so spremembe še večje. Organi, ki so obremenjeni skrbijo za dobro delovanje številnih funkcij. Pomembno je tudi zavedanje, da nas plezanje lahko obvaruje marsikatere posledice slabih življenjskih navad. Lep primer je hrana, ki jo mnogi uživajo neracionalno glede na zdravje in optimalne potrebe. V primeru, da imamo slabe navade prehranjevanja, je plezanje koristno zaradi porabe odvečnih snovi. Te organizem v nasprotnem primeru ne izkoristi in uporabi, ampak jih odlaga. Kar skozi čas pomeni postopno, vendar vztrajno slabšanje sposobnosti. Posledica, ki nam je na ta način skoraj zagotovo naša prihodnost, so zdravila in zdravstveni pripomočki. Zato se velja zavedati pozitivnih učinkov, ki jih s tem v zvezi nudi plezanje. Za začetek ni potrebno pretiravati in pričakovati vrhunske rezultate. Človek, ki v daljšem obdobju ni veliko gibal, bo dobre učinke pridobil že z razmeroma majhno obremenitvijo in podvigi. Mora pa biti dan za dnem konstantna, ter ustrezna priprava in izvedba. Postopoma, če bodo rezultati njegove aktivnosti to pokazali, se lahko preusmeri k večjim ciljem. Zavedati pa se mora, da to pomeni tudi večje obremenitve. V primeru, da so obremenitve v znosnih mejah in ne prinašajo izrazito negativnih posledic, nima pravzaprav kaj veliko za razmišljati. Obratno pa je dobro, da svoje mnenje poda strokovnjak.

Plezanje je zelo atraktivna športa aktivnost.

Polar, aktivno merjenje

Polar zagotavlja aktivno merjenje in vzdrževanje optimalne obremenitve.

Aktivno merjenje pomeni, da Polar nudi informacije v trenutku, glede na začrtane vrednosti pa nudi tudi možnost opozorila na napake. Vzdrževanje
optimalne obremenitve je zelo pomembna vrlina, ki jo športniki in rekreativci poznajo in cenijo. Ostali pa si lahko pomagajo predvsem pri opazovanju strojev in drugih mehanskih naprav. Izdelani so za obratovanje pod točno določenimi pogoji, v optimalnih razmerah nudijo največ učinkov z najmanj negativnimi posledicami. To je na kratko vzdrževanje optimalne obremenitve, ki jo Polar nudi. V primeru, da so obremenitve večje, bodo sicer kratek čas večji učinki, vendar bodo zaradi večjih negativnih posledic nastopile tudi težave. Pri manjši obremenitvi, pa gre za obratno situacijo. Učinki so premajhni, izkoristek je temu primerno slab. Polar nam nudi enako pri aktivnostih. Naše telo je prav tako stroj, ki mu najbolj ustreza optimalna obremenitev. Preseganje obremenitev vodi v težave, ker je telo zelo napreden stroj, se je sposobnost tudi samo upreti takšnemu početju. Kdor je kaj tekel preko svojih sposobnosti to sposobnost telesa več kot dobro pozna. Polar nam omogoča preprečitev tega, bolj kot samo merjenje je pomembno učenje. Uporabnih se ob tem uči in pridobiva rutino, tako čez čas dobi občutek, koliko se lahko obremeni ter kje je meja obremenitve. Zato je Polar pri resnejših naporih oziroma povečanih ciljih aktivnosti več kot dobrodošlo imeti oziroma si ga zagotoviti. Investicija marsikoga bremeni, vendar lahko razumemo, da gre za investiranje v lastno zdravje. Naše lastno zdravje pa kot vemo nima cene oziroma je neizmerno veliko vredno. Kot prvo nočemo stakniti poškodbe, okvare ali kakšnih hujših posledic, kot drugo pa bomo lahko z konstantnim napredkom bistveno hitreje napredovali.

Preprosto zato, ker bomo na dan aktivnosti obremenili organizem optimalno, zaradi tega pa bomo jutri lahko vse skupaj brez težav ponovili, tako nam bo Polar zagotavljal dober napredek.

http://www.hervis.si/store/

Oblačila moda in uporabnost

Oblačila so zelo različna osebna garderoba , kar v okolici razbija monotonost in poskrbi za prijetne poglede.

Biti lepo oblečen je želja večine oseb, skupaj z izjemami v obeh skrajnostih. Nekaterim je to posebej pomembno, drugim pa je praktično vseeno. Za tiste, katerim je posebej pomembno, da jih oblačila lepo oblečejo, so pomembne najmanjše estetske in druge podrobnosti. Mnogi so pripravljeni celo žrtvovati tehnične lastnosti, da pridobijo boljše estetske. Tak primer so oblačila, ki so na voljo zgolj v določenih barvah, vzorcih in drugih estetskih lastnostih. V primeru, da te niso primerne njihovemu okusu, bodo izbrali tehnično manj primerno, samo, da so lepo oblečeni. Obratno ravnajo tisti, ki dajejo prednost tehničnim lastnostim. Te imajo prioritete, kakšne barve so oblačila je praktično nepomembno. Zadržke imajo edino do raznih posebej izstopajočih primerov, ki so zanje kratko malo pretiravanje, ter se kljub razmeroma veliki toleranci zanje ne bodo odločili. Pri največji množici pa gre največkrat za sklepanje kompromisov. Če k modi in osebnemu okusu dodamo uporabnost dobimo novo množico možnih kombinacij. Uporabnost lahko pomeni tudi z eno besedo moda. Kar uporabljamo v času športnih aktivnosti je lahko s primernimi lastnostmi uporabno tudi ob drugih priložnostih. Večinoma pa je pojem uporabna oblačila zelo osebna izkušnja in odločitev. Vsak si po svoje ustvarja garderobo, vsak jo po svoje selekcionira ter izbira glede na predvidene namene uporabe. V primeru želje po specifičnih izboljšavah pa je obratno pomembna ena oziroma manjše število točno določenih lastnosti. Danes izbrati oblačila je zelo drugačna izkušnja kot v preteklosti, kar ima dobre in manj dobre lastnosti. Dobre lastnosti so v veliko večji izbir lastnosti. Slabe pa v individualnosti, saj je po meri izdelanih manj kot v preteklosti. Individualnost si danes privošči manjša skupina, je pa to posebna lastnost, ki presega področje same izbire in odločitve.

Oblačila imamo za različne namene in priložnosti.

http://www.superge.si/

Nike, strokovna pomoč

Nike so dobra izbira, ko je prisotna strokovna pomoč nakupa.

Kupcem Nike predstavlja izziv nakupa. Ker je prodajna paleta pogosto osvežena, je koristna in dostopna strokovna pomoč več kot dobrodošla. Športniki in aktivni rekreativci se dnevno soočajo s številnimi športnimi aktivnostmi. Ker želijo v svojem znanju in sposobnostih napredovati neprestano iščejo načine za njihovo izboljšanje. Koristne so predvsem strokovne informacije, ki jih dobijo na razne načine. Nike je primer napredne blagovne znamke, primer dobrega vira strokovne pomoči pa so številni prodajalci in prodajalne ter viri v sodobni obliki. Prodajalci oziroma prodajno osebje je dnevno soočeno s številnimi novimi in svežimi informacijami. Izboljšave, ki jih športniki in aktivni rekreativci želijo so velikokrat podrobnosti, ki se zdijo osebam brez izkušenj praktično zanemarljive. Za izkušene športnike in rekreativce pa te podrobnosti pomenijo pomemben korak naprej oziroma razliko med stagnacijo in napredkom. Ker niso edini, ki izbirajo Nike, lahko preko dostopa do izkušenj drugih rekreativcev in športnikov pridobijo dobre nasvete. Prodajno osebje jih predvsem pomaga dobro predstaviti, saj na podlagi izkušenj znajo oceniti, kje je problem in kakšna rešitev je najboljša. Njihova prednost pred rekreativci in športniki je stalnem dotoku informacij o tem, kaj je Nike spremenil in izboljšal v ponudbi. Na podlagi takšne strokovne pomočjo so se mnogim rekreativcem ali športnikom izboljšali ne le rezultati, ampak tudi dobro počutje. Dobro počutje je pri doseganju rezultatov prav tako pomembno kot vse zahtevane ustrezne tehnične lastnosti artiklov. Omogoča ga dobro prilagajanje vsem individualnim željam in zahtevam. V mnogih primerih gre za na videz ali na prvi pogled zanemarljive lastnosti. Vendar se pri aktivnostih športnikov in rekreativcev izkažejo za zelo pomembne. Športniki in rekreativci, ki so naši znanci oziroma nam lahko nudijo dostop do njihovih izkušenj, lahko prav tako uporabljajo Nike opremo.

Njihove izkušnje bodo najboljše, če je Nike oprema uporabljena pri enakih aktivnostih oziroma pri drugih enakih pogojih uporabe.

http://www.hervis.si/store/brand/1_105