Nogometni čevlji, športna obutev namenjena igranju nogometa

Nogometni čevlji so športna obutev namenjena igranju nogometa. V pogovornem jeziku se nogometni čevlji imenujejo tudi nogometne kopačke, kopače ter z raznimi drugimi izrazi.

Dober oprijem, občutek žoge ter splošno udobje

Dober oprijem, občutek žoge ter splošno udobje so poglavitne zahteve za vsak nogometni čevlji. Dobremu oprijemu na travni površini imajo nogometni čevlji na spodnji strani posebne čepke za dodatno dober oprijem. Za igranje nogometa na drugih površinah imamo na razpolago njim primerno prilagojen podplat z drugačno površino. Takrat so preprosto povedano v uporabi drugačni nogometni čevlji. Dober občutek žoge je pomemben za igro in doseganje najboljših rezultatov.

Nogometni čevlji se med igranjem dotikajo žoge, izkušen igralec preko čutil zazna celo paleto koristnih informacij. Hitrost, smer, vrtenje, upor in druge lastnosti gibajoče žoge mora nogometaš takoj prepoznati, analizirati in ukrepati skladno z dogajanjem na igrišču.

Moška obutev za nogomet
Kopačke Nike HYPERVENOM PHANTOM 3 FG

Brez ustreznega materiala na najbolj izpostavljenih mestih to ne bi bilo mogoče. Udobje nogometna obutev zagotavlja z vremenskim in drugim razmeram prilagojenimi lastnostmi. Stopalo mora imeti vedno optimalno oporo, hkrati pa sta zaželeni optimalna temperatura in vlaga. Kako pomembne so naštete ter razne druge lastnosti najbolj zgovorno govorijo aktivnosti razvojnih centov proizvajalcev ter proračun namenjen razvoju in napredku.

 

Z ustreznim časovnim zamikom veliko teh novosti dobimo tudi na prodajnih policah športnih in drugih trgovin. Obenem se ne smemo slepiti z primerljivostjo nogometnim čevljem vrhunskih nogometašev. Vrhunski nogometaši imajo celo paleto individualno prilagojenih in v procesu izdelave namensko vgrajenih lastnosti. Koristi proizvajalcev so ob tem v predvsem pridobivanju pomembnih izkušenj in znanja. Med drugim tudi nogometni čevlji in njihov razvoj pripomore, da je nogomet vedno bolj zanimiv in vreden ogleda. Predvsem to velja za vrhunske turnirje ter druge vrhunske nogometne obračune. Amaterski igralci ter drugi navdušenci nad nogometom imajo na račun razvoja prav tako možnost, da so njihovi nogometni čevlji ter s tem njihova igra iz sezone v sezono boljši.

Nogomet, priljubljena moštvena igra

Nogomet je zelo star šport, zametki igre današnjih dni pa segajo komaj stoletje in pol v preteklost.

Nogomet je priljubljena moštvena igra iz več razlogov. V prvi vrsti je to za razumevanje enostaven šport, v razmeroma kratkem čas pravila igre osvoji praktično vsak. Enostavnost je v veliki meri kriva tudi za veliko število gledalcev v živo ter preko televizije ali drugih naprav ob pomembnejših tekmah ali turnirjih. Takšne tekme brez težav napolnijo stadione z petdeset tisoč in več sedeži. Kar praktično pomeni, da nogomet v živo spremlja celotno manjše slovensko mesto. Največji stadioni lahko nudijo ogled okrog sto tisoč gledalcem, zanimiva je njihova lokacija. Zgrajeni so v deželah, kjer nogomet ni posebej priljubljen. Mnoge znane stadione zato ne smemo iskati na vrhu lestvice, ampak jih najdemo šele na petem oziroma sedmem mestu. Prepričanost mnogih gledalcev je, da so največji nogometni stadioni v Evropi. Vendar so trije največji v Aziji. Nogomet zagotovo ne bi bil tako popularen zgolj zaradi gledalcih na stadionih, tudi največjih. Kljub danes načeloma dostopnim in udobnim potovanjem na daljše razdalje, je zelo priljubljeno gledanje pred televizijo oziroma drugimi napravami za prenos slike in zvoka. Načini gledanja so zelo različni: nekateri gledajo nogomet posamezno, drugi imajo ob sebi nekaj so gledalcev, v nekaterih primerih postane ogled nogometne tekme pravi dogodek. Zbere se več gledalcev, ogled spremlja glasno komentiranje in navijanje za eno ali drugo moštvo. Nogomet je za mnoge tudi zelo dostopen in praktičen rekreacijski šport. Najbolj enostavno in tudi prijetno ga je igrati v toplejših delih leta, v hladnejših pa je zelo priljubljena zimska rekreacija. V zimskem času pripomorejo nogomet ter razne druge športne aktivnosti k gibanju v sicer večinoma neaktivnem delu leta.

Nogomet je igra, ki ga veliko ljudi spremlja v živo ali preko prenosa, velja pa tudi za zelo praktičen in priljubljen rekreacijski šport.

Preverite ponudbo na naši strani.

Sport tv na spletu

Sport tv obstaja tudi kot spletna stran posvečena športu.

Sport tv je alternativa ali dodatek za vse, ki jim športni dogodki in dogajanje na igriščih ali izven njih pomeni veliko. Spletna stran je oblikovana tako, da vsak brez težav najde njemu najljubšo vsebino. Za lažji dostop do vsebine spletne strani sport tv obstajajo možni ukazi sport tv, novice, intervjuji, form, spored in drugi ukazi. Navdušenci nad točno določenimi športi bodo izbrali možnost dostopa neposredno. Odločijo se lahko za nogomet, košarko, hokej, rokomet, odbojko, tenis, atletiko, avto-moto, ameriški nogomet, zimske športe, arhiv in drugo. Z izbiro točno določenega športa je mogoče priti do koristnih informacij neposredno. Sport tv arhiv je zanimiv za vse, ki željo obogatiti svoje znanje s področja pomembnih tekmovanj in turnirjev v preteklosti. Za vse, ki želijo biti na tekočim z dogajanjem na splošno ali v posameznem športu je dobra izbira rubrika zadnje novice. Pregledno razvrščene in na kratko opisane novice omogočajo neposreden dostop, večji raziskovalni napori so praktično nepotrebni. Podcast ponudba, ki za mnoge predstavlja stalno prakso informiranja o dogajanju na področju izbranega športa. Takšna praksa je predvsem zanimiva za vse, ki jim avdio vsebina predstavlja popestritev raznih aktivnosti ali pa individualni način informiranja. Video vsebine na sport tv predstavljajo možnost ogleda vsebin v besedi in sliki. Gre za tekmovanja, oddaje, komentarje, intervjuje ter razne druge vsebine v video formatu. Rubrika »več o« omogoča enostaven dostop do vsebin določenega moštva ali posameznika. Povezava vodi do video vsebin, novic ter raznih drugih vsebin. Na izbiro so vsa najpomembnejša moštva ter pomembna imena športnikov. Rubrika zadnje fotogalerije na spletni sport tv je namenjena ogledu zanimivega slikovnega gradiva iz različnih športov, moštev, posameznikov, dogajanj na igrišču, pripravah pred tekmovanji ter drugega v sliki zabeleženega športnega dogajanja.

Sport tv na spletu je možnost za kakovostno in aktualno spremljanje vsega najpomembnejšega dogajanja v svetu športa.

Dodatne informacije

Smučišča v Sloveniji, raj na zemlji

Smučišča v Sloveniji so smučarski raj na zemlji.

Za smučišča v Sloveniji je značilno, da so razporejena po vsej državi. Največ jih najdemo na severozahodu in severovzhodu države, smučati pa je mogoče tudi na jugu dežele ter v njeni notranjosti. Poleg tega mnogi začetniki poznajo številna preprosta smučišča v Sloveniji, ki nudijo odličen uvod v lep zimski šport . Slovenija sodi na zemljevid smučarskih dežel ne le zaradi naravnih danosti, ampak tudi zaradi svetovnih uspehov. Slovenke in Slovenci so globalno znani in uspešni na področju alpskega smučanja, smučanja prostega sloga, teka na smučeh ter številnih drugih področjih zimskih športov. Zaradi tega veljajo smučišča v Sloveniji kot odlična izhodišča za začetnike, na svoj račun pa pridejo tudi vsi ostali. Zaradi prometnih povezav in naravnih danost ter infrastrukture, je možno doživeti tudi številne presežke. Na zahodu države se smučišča v Sloveniji dvignejo na višine preko dva tisoč metrov visoko, ter nudijo smučanj od zgodnje jeseni do zgodnjega poletja. Maja meseca je možno na zahodu Slovenije smučati, popoldan pa se kopati v morju. Poleg naravne izvedbe, smučišča v Sloveniji nudijo tudi umetno različico s številnimi pokritimi bazeni. Rogla je lep primer možnosti združitve užitka tipičnega zimskega in poletnega športa. Kar je izjemna kakovost ponudbe in priložnost za posebno dobre blagodejne učinke za organizem. Kombinacija hladnega vremena in razvajanja v plavanju primerni vodni temperaturi krepi in pospešuje delovanje številnih organov ter tako krepi organizem kot celoto. Rogla nudi možnost smučanja od pozne jeseni do zgodnje pomladi, smučarji se lahko spuščajo po številnih progah. Na izhodišča smučarski prog jih pripeljejo sodobne naprave, možna pa je tudi smuka pod reflektorji. Nočno smučanje je zgolj ena od popestritev smučišča v objemu Pohorja. Na svoj račun pridejo tudi ljubitelji teka na smučeh, deskarji ter ljubitelji prostega sloga.

Smučišča v Sloveniji so idealna za zimsko doživetje geografsko zelo razgibane dežele na sončni strani Alp.

Adidas, mednarodna korporacija

Adidas ima enostaven in prepoznaven logotip tri črte .

Logotip Adidas je najbolj očiten pri oblačilih, saj ga je mogoče enostavno ločiti od drugih konkurenčnih oblačil oziroma drugih blagovnih znamk. Športna oblačila so del ponudbe, izvorno je blagovna znamka ponujala športno obutev. Začetki segajo na jug Nemčije v obdobje po drugi svetovni vojni, družina Dassler je bila povezana z čevljarstvom. Kot pri številnih drugih družinskih podjetjih je prehajalo znanje iz roda v rod, pri družini Dassler ni bilo nič drugače. Pobudo za izdelavo športnih copat je prevzel sin Adolf, v družbi znanega kot Adi. Ime Adidas v sebi skriva ime in priimek ustanovitelja. Za preboj iz skromne delavnice v veliko podjetje so bile v veliki meri zaslužne olimpijske igre letat tisoč devetsto šest in trideset ter inovativni pristop prodaja. Ustanovitelj blagovne znamke, se je odločil za zelo domiseln način prodaje. Svoje izdelke je ponudil zvezdi, ki se je na berlinskih olimpijskih igrah izkazal s štirimi zlatimi medaljami. Adi je obiskal ameriškega sprinterja Jesseja Owensa, ter mu ponudil v preizkus športne copate Adidas. S tem pa pisal zgodovino, saj je postal prvi sponzor kateremukoli afroameričanu. Na krilih štirih olimpijskih medalj, je podjetje začelo dobivati vedno več naročil ter širiti svoj ugled med športnimi blagovnimi znamkami. Danes se tradicija udeleževanja na največjih športnih tekmovanjih nadaljuje, blagovna znamka Adidas je prisotna v praktično vseh odmevnih športnih tekmovanjih. S tem se nadaljuje zgodba začeta v dvajsetih letih minulega stoletja ter tradicija udeleževanja na najodmevnejših tekmovanjih iz tridesetih let minulega stoletja. Adidas sodi v sam vrh proizvajalcev športne opreme, znan pa je tudi po svojem inovacijskem pristopu. Pri tem je moč čutiti ohranjanje inovativnosti ter izjemnega posluha za dober tržni pristop, ki je v mnogih primerih pionirski.

Adidas je blagovna znamka s skoraj stoletno tradicijo izdelovanja športne opreme ter tradicijo nenehnih izboljšav in inovativnih pristopov.

Več

Polar, za vse želje in zahteve

Polar so nudi merilne naprave za širok spekter zahtev.

Ob izbiri je pomembno, da se izbere optimalno Polar merilno napravo. Začetniku naprednejša merilna naprava ne bo koristila v taki meri kot naprednemu rekreativcu. Praktično bo začetnik imel slabo investicijo, saj vseh funkcij ne bo izkoristil. Začetniku bo dovolj, da izbere Polar merilec srčnega utripa. Pri izbir se osredotočimo na prikazovanje srčnega utripa. Nasprotje tem osnovnim izvedbam so namenjene sofisticirane napredne izvedbe in izvedbe namenjene specialnim športnim panogam. Pri osnovnih izvedbah bo Polar omogočal kakovosten nadzor srčnega utripa, s tem pa bo začetnik lahko hitreje napredoval. Na vrhu ponudbe so izvedbe, ki omogočajo celo paleto funkcij. Z njimi si preko računalnika lahko beležimo vse vrednosti, ki so potrebne za nadzor na ravni vrhunskih športnikov in trenerjev. Vmes pa je cela paleta Polar merilnikov z raznimi kombinacijami funkcijami. Na splošno se lahko na meritve zanesemo, trenirali bomo natančneje, meritve na daljši čas pa kaže tudi na napredek na področju vzdržljivosti. Napredek vzdržljivosti prepoznamo kot razliko med meritvami v začetku ter na določen dan v prihodnosti, nanj kaže znižanje frekvence srčnega utripa v mirovanju. Z redno in optimalno vadbo se izboljša tudi stanje organizma. Pozitivnih sprememb so deležna pljuča, srčno žilni sistem, koža, povečan srčni volumen ob minimalno povečanem srčnem utripu. Polar je torej več kot dobra naložba za vse, ki želijo izboljšati svojo kondicijo ter okrepiti svoj organizem. Načeloma najbolj koristi aktivnejšim rekreativcem in športnikom, saj so pri njih obremenitve in možne negativne posledice zaradi nepravilnosti izvajanja največje. Manj zahtevnim uporabnikom koristi predvsem pri napredku in spoznavanju lastnosti svojega organizma. Oblikovanje je vrhunsko in prilagojeno različnim potrebam, v ponudbi se zato najdejo modeli sposobni prevzeti vlogo izjemnega modnega dodatka.

O tem kakšen Polar izbrati je zato potrebno dobro razmisliti, preučiti svoje potrebe in želje, pozabiti pa ne gre tudi na osebno všečnost oblike ter drugih estetskih lastnosti.

Več

Popotništvo, odkrivanje tujih krajev

Popotništvo nam uresničuje željo spoznati tujino .

Tujina, katero pomaga odkrivati popotništvo, je uradno svet preko naših državnih meja, v praksi pa so to vsi kraji in dežele, kjer še nismo bili. To so lahko tudi bližnji kraji in dežele, ki jih ne poznamo, čeprav so nam zelo blizu. Za popotništvo človek ne potrebuje veliko, biti mora predvsem radoveden, imeti mora kot rečemo pustolovski duh . Prometne povezave so danes veliko bolj odlične kot nekoč, tujina je na tem področju celo bolj razvita kot domače okolje. Seveda v razvitem svetu, manj razvite dežele imajo s prometnimi povezavami večje težave. Zato pa je popotništvo tam tudi odkrivanje že zdavnaj pozabljenega razvitega sveta. Kdor je kdaj potoval se bo zagotovo spomnil občutka obiska manj razvitih krajev in dežel. Počutimo se kot bi stopili v preteklost. O tem na pričajo zgradbe, objekti in vse drugo kar lahko vidimo in občutimo. Predstavljajo pa take destinacije za popotništvo pravi kontrast razvitega sveta. Turistično najbolj razvite dežele so to prav zaradi tega, ker lahko ponudijo tako staro kot sodobno. Ohranjajo svojo kulturno dediščino takšno kot je bila in hkrati vse, kar ustreza sodobnemu času. Najboljša izbira so takšne dežele za vse, ki bi radi udobno popotništvo. To je alternativa pustolovski alternativi, kjer se poleg odkrivanja naravnih in kulturnih znamenitosti, soočamo z vsakdanjikom neposredno. Torej ne prepustimo pridobivanje raznih dobrin in storitev drugim, ampak si to skušamo na najboljši možen način zagotoviti sami. Izbira je seveda prepuščena posameznikov, načeloma tudi ni težav s tem v zvezi. Kdor se ne želi pretirano ubadati z organizacijo in pridobivanjem številnih potrebnih dobrin in storitev, izbere organizirano različico. Pustolovska je pa za tiste, ki so sposobni s seboj vzeti le najnujnejše ter preprosto odpotovati.

Popotništvo omogoča širjenje znanja in vedenja, je koristna in poučna oblika preživljanja prostega časa v večjem ali manjšem obsegu.

Več

Adidas ultra boost, spreminja svet teka

Adidas ultra boost spreminja tekaški šport

Tek je človekova zelo stara aktivnost. Adidas ultra boost predstavlja nov mejnik na tem področju. Kdaj je človek izumil tek ni znano, zagotovo pa praktično v istem hipu kot hojo. Tek ni nič drugega kot hitra hoja oziroma pospešena hoja. Nobena posebna skrivnost ni, da je tek nastal in potrebe po človekovem hitrejšem gibu. Adidas ultra boost to prastaro človekovo željo nadgrajuje s sodobnimi standardi. V času odkar poznamo tek, se je veliko spremenilo. V začetkih je bil tek življenjska potreba. Človek se je na ta način obvaroval pred nevarnostmi, tek mu je pomagal dosegati pomembne življenjske cilje. Iz zgodovine so znani nekateri teki, ki so spremenili tok zgodovine ne le na območju dogajanja, ampak tudi v širši regiji. Podobno danes Adidas ultra boost spreminja številne uveljavljene značilnosti in lastnosti teka. Podobno kot v preteklosti se mora človek v obutvi dobro počutiti. Tako kot je obutev pred davnimi stoletji odločila o izidu pomembne bitke, danes Adidas ultra boost omogoča dosegati pomembne osebne boje s konkurenti. Ti so danes zelo različni. Za športnike so to njihovi športni nasprotniki, enako velja za rekreativce. Verjetno največje bitke pa bijejo začetniki. Organizem se iz mirujočega oziroma ne pretirano aktivnega stanja začne pospešeno gibati. Adidas ultra boost tem začetkom pomeni veliko. Vsak dober začetek športa je sestavljen iz človekove volje ter ustrezne opremljenosti. Človekova volja je brez dvoma najpomembnejša, saj je sicer še tako odlična oprema povsem nekoristna. Mora pa imeti volja podporo pri izvajanju, sicer je še tako velika odločenost za izboljšanje zdravja in gibčnosti obsojena na neuspeh. Brez ustrezne opremljenost človeško telo nima ustreznih pogojev, posledično se pojavljajo poškodbe, bolečine ter številne druge ovire za uspešno nadaljevanje začete aktivnosti.

Adidas ultra boost je zelo dobra izbira za tako vrhunske športnike in rekreativce, kot tudi vse športne začetnike.

Tekaške prireditve, množica koristi

Tekaške prireditve prinašajo velike koristi nastopajočim.

Potrebno pa je tekaške prireditve jemati resno predvsem v smislu izogibanja negativnim posledicam. Pozitivne posledice nastopanja so pridobivanje znanja, izkušenj, referenc, informacij ter razne druge. Negativne so nasprotje pozitivnih, predstavljajo pa jih razne poškodbe ter druge negativne posledice udeležbe tekaške prireditve. Velikokrat smo zanje krvi sami, vzrokov je več in so med seboj različni. Tako mnogi izberejo preveliko razdaljo, preveč zahtevno progo, na prireditvi ne skrbijo za osnovne zahteve organizma in podobno. Mnoge napake tičijo v glavi nastopajočega, torej obstaja možnost, da jih odpravimo. Z udeležbo tekaške prireditve, ki ima večjo zahtevnost v razdalji ali drugih lastnostih proge, ne bomo nič pridobili, lahko bomo celo nazadovali. Ker ne bomo mogli vzdržati tempa svojih vrstnikov, se bomo brez potrebe trudili in pretiravali, hkrati pa škodovali organizmu. Veliko bolje je, če izberemo tekaške prireditve , ki so primerne našim sposobnostim. S tem bomo optimalno obremenjeni, brez težav jih bomo opravili, pridobili bomo številne dobre izkušnje. ker bo organizem optimalno obremenjen, se ni bati negativnih posledic, po ustreznem počitku in regeneraciji bomo brez težav nadaljevali z treningom ali celo tekmovanjem. Kdaj bo to je odvisno od naše sposobnosti regeneriranja ter seveda predhodne obremenitve. Kdor redno spremlja svojo kondicijo bo znal dobro oceniti svojo sposobnost, znal pa bo oceniti tudi dosežen rezultat. Zavedati se je potrebno, da je regeneracija pomemben del športne aktivnosti, odvisna pa je med drugim tudi od obremenitve. Bolj zahtevne tekaške prireditve se odražajo v večji obremenitvi, posledično mora biti regeneracija boljša. Začne se že takoj po zaključku tekmovanja. Pri izbiri je torej potrebno poleg drugega računati tudi z regeneracijo, ter ritem vadbe. Kdor pretirava pri izbiri prireditve, lahko utečen sistem poruši, posledično si pridela več škode kot koristi.

Tekaške prireditve izberemo skladno s svojimi sposobnostmi, nikakor ni dobro pretiravati v nobeni od zahtev in izvedbi.

http://superge.si/infoportal/kategorija/tek/tekaske-prireditve-2016.html

Livigno, na sončni strani lombardijskih Alp

Livigno je priljubljen smučarski kraj , ki leži na sončni strani lombardijskih Alp.

Na nadmorski višini tisoč osemsto metrov nad morje, Livigno nudi obiskovalcem
kakovostno bivanje . Kraj zaznamuje gradnja z lesenimi hišami ter obilica sončnih žarkov zaradi dobre lege. Predel z imenom Trepalle velja za najvišje ležečo vas v Evrop. Švicarji imajo o tem deljeno mnenje, saj sami za najvišjo ležečo vas štejejo švicarsko vas Juf, ki leži v kantonu Graubünden jugovzhodnem delu Švice. Livigno kljub temu ohranja prednost v priljubljenosti. Omogoča ga duty free cona, kjer gredo za med obleke, ure, parfumi, kamere, mnogi pa se zgolj oskrbijo z najcenejšim gorivom daleč naokoli. Smučarji Livigno poznajo predvsem zaradi odličnih smučarskih prog. V rubriko opremljenost smučišča sodi gondola, sedežnica, otroški tekoči trak, otroški park in otroška proga ter sidro. Poleg cestne povezave, se lahko Livigno doseže tudi z navezavo na švicarsko železniško postajo Zernez, ki je oddaljena manj kot trideset kilometrov. Za povezavo skrbi direkten avtobus oziroma smučarski avtobus Za vse, ki potujejo iz bolj oddaljenih krajev je primerna navezava na milansko letališče. Smučišče Livigno obsega sto petnajst kilometrov prog, ki se raztezajo na nadmorski višini od tisoč šesto do dva tisoč devetsto metrov nad morjem. Poleg smučarjev je poskrbljeno tudi za tekače na smučeh, njim je na voljo pet in trideset kilometrov stez. Paleto možnih aktivnosti dopolnjujejo atraktivne adrenalinske poslastice kot je ledeno plezanje, kolesarjenje po snegu, smučanje po grbinah. Kdor ima viška energije lahko v nočnih urah potroši zadnje atome moči v dveh diskotekah ali na drsališčih. Za tiste, ki so željni bolj ležerne sprostitve pa je na voljo veliko pubov, barov, piano bar ter številne druge možnosti zapolnitve prostega časa. Ponudbe je možno izbirati bodisi na organiziran, paketni način, možno pa je tudi individualno določiti, kaj obiskovalec želi in hoče.

Livigno je italijanska Meka dobrega počutja in razpoloženja.

http://skifun.si/italija/livigno/