Kompatibilne in obnovljene kartuše za printer prihranijo denar

Včasih so bile neoriginalne kartuše dražje in manj kvalitetne od dandanes. Sedaj uspešno konkurirajo originalnim različicam, saj dosegajo enako kvaliteto izpisovanja, enako kvaliteto črnila in enako kvaliteto izdelave. Razlikujejo se zgolj po ceni, saj so originalne precej dražje od drugih različic. Kompatibilne kartuše za printer imajo štiri prednosti. So cenejše, bolj ekonomične, enako kvalitetne in okolju bolj prijazne od originalnih.

Preberi več o Kompatibilne in obnovljene kartuše za printer prihranijo denar

Kakšen prevod iz slovenščine v italijanščino potrebujemo?

V bistvu je precej enostavno, ko pridemo do zaključka, da potrebujemo prevod iz slovenščine v italijanščino. Če želimo bolj enostaven prevod iz slovenščine v italijanščino žig ni potreben, saj gre le za lažje besedilo, katero se ne bo kazalo na sodiščih ali pravnih ustanovah in zato torej ni potrebno, da na sebi nosi žig in datum overitve. Če pa seveda želimo prevod iz slovenščine v italijanščino za ravno take, sodne primere, potem pa sta seveda žig in pa datum overitve še kako pomembna. Pravzaprav, dobro si je zapomniti, da brez datuma overitve in pa žiga sodnega dokumenta, kot so rojstni listi, diplome ali podobno, sam prevod iz slovenščine v italijanščine ne bo mogel biti opravljen, saj podjetje, ki izvaja prevajanje, potrebuje kopijo ali izvirnik tega dokumenta, ker bo le-ta na koncu prevajanja priložen k prevodu kot dokaz, da gre za isti dokument, kot bo tisti, ki bo preveden. Torej za prevod iz slovenščine v italijanščino žig ni potreben, razen če govorimo o sodnih prevodih. Kot pa smo že omenili, je potrebno take dokumente predhodno overiti.

Prevod iz slovenščine v italijanščino pa ni čisto nič kompliciranega, če, kot smo se že zgoraj poučili, gre le, za tako rečeno, lažje besedilo za katerega ni cilj, da ga prebira kakršnakoli uradna oseba. Taka besedila pa so lahko praktično karkoli. Morda bi želeli prevod iz slovenščine v italijanščino zato, da bi svojega otroka poučili še o drugem jeziku. Morda smo napisali knjigo in bi jo radi predstavili naši primorski babici in torej potrebujemo lektoriran prevod iz slovenščine v italijanščino.

Kako izbrati pravi tiskalnik za najem?

Se tudi vi v podjetju sprašujete, kako in na kakšen način bi izbrali pravi tiskalnik za najem, ker se ne želite več ukvarjati z vašim lastniškim tiskalnikom in želite, da celotno ukvarjanje z njim prevzame najemodajalec? Zagotovo niste edini, saj smo tudi pri nas imeli enostavno dovolj vseh možnih tiskalnikov, ker je bilo potrebno ukvarjanje z njimi skoraj da vsak teden vsaj enkrat. Prav zato smo se odločili za najem tiskalnika, pri čemer pa vam vsekakor svetujem, da tudi za najem tiskalnika malo raziščete trg in se odločite za najboljšega ponudnika in za najbolj primeren tiskalnik. Glede na to, da pri nas v podjetju naredimo okoli 1000 tiskov na mesec, hkrati uporabljamo ogromno tudi skener in fotokopirni stroj, izbira za multifunkcijski tiskalnik ni bila težka. Naslednji zelo enostaven korak je bila odločitev za barvni printer. Potem pa je vse malo težje. Spoznati je bilo namreč treba, kaj najem tiskalnika s to in ono funkcijo omogoča, kaj se nam izplača glede na število mesečnih tiskov in kaj nam posamezni ponudnik priporoča. Pri tem vam jaz osebno vsekakor priporočam, da se odločite za najem tiskalnika, ki je laserski, pa čeprav vam bo marsikdo svetoval InkJet ravno zaradi optimizacije stroškov in češ da ne natisnete dovolj, da bi se vam to izplačalo. Ampak, če najdete za vas najboljši tiskalnik in najboljšega ponudnika, potem najem tiskalnika vsekakor ne bo drag in si lahko privoščite malo več, še posebej, ker se zagotovo vsi zavedate, da je hitrost pri poslovanju zelo pomembna in če so laserski tiskalniki mnogo hitrejši od navadnih, potem se vam vsekakor ta poteza izplača. Nam vsekakor se je, pa čeprav so nas nekateri ponudniki prepričevali, da se to ne izplača.

Tonerji in kartuše

Ko kupujete potrošni material za vaš tiskalnik, je potrebno vedeti, ali uporabljate kartuše ali pa tonerje. Če tega podatka ne poznate, se boste pri nakupu črnila za vaš tiskalnik kar namučili. Čeprav nekateri sploh ne ločijo razlik med tem dvema produktoma, pa sta si med seboj povsem različna. V kartušah je črnilo v tekoči obliki, uporabljajo pa se v brizgalnih tiskalnikih. Tonerji pa vsebujejo črnilo v prahu, uporabljajo pa se v laserskih tiskalnikih. Črnilo v prahu nato laser v tiskalniku zapeče na papir, to pa je suho v trenutku. Vsekakor morate pri nakupu paziti, saj sta to povsem različna produkta, zato kupite pravega za vaš tiskalnik. Tako kartuše in tonerje lahko dobite v kateri izmed specializiranih spletnih trgovin z računalniško opremo ali v katerem izmed večjih trgovskih centrov. Precej smiseln je tudi nakup kartuš prek spleta. Spletne trgovine vam nudijo cenovno ugodne in kvalitetne izdelke, poštnina pa je v veliko primerih brezplačna.

Pred nakupom tiskalne naprave je dobro, če ste pozorni na nekaj faktorjev, prvi faktor naj bo vsekakor cena kartuš ali tonerjev, saj so te v nekaterih primerih lahko zelo drage. Upoštevajte tudi kvaliteto tiskanja in pa samo hitrost. Če tiskate malo dokumentov, lahko kakšno lastnost tudi spregledate, če pa tiskate pogosto, pa vam definitivno svetujem nakup kakovostnega printerja, četudi vas bo ta stal malce več. S tako imenovano multi-funkcijsko napravo lahko tudi fotokopirate in preslikavate razne dokumente. Če se boste obrnili na katero od znanih znamk tonerjev, kartuš in tiskalnikov, zagotovo ne boste zgrešili.

Se tudi vi sprašujete, katere so najcenejše kartuše?

Najcenejše kartuše lahko kupite praktično vsepovsod, tako na spletu, kot tudi v fizičnih trgovinah. Toda pozor tudi pri nakupu poceni kartuš se lahko zgodi, da boste naleteli na ponaredke, česa pa gotovo ne boste veseli, saj lahko le ti za vaš tiskalnik pomenijo potencialno nevarnost, ki ga lahko poškoduje. Dejstvo je, da je v današnjem času nakup kartuše lahko, kar velik zalogaj, sploh, če imamo v mislih, da smo tiskalnik kupili po zelo ugodni ceni. To je seveda le taktična poteza proizvajalcev tiskalnikov, ki velik del dobička kujejo s pomočjo prodaje originalnih kartuš. Najcenejše kartuše so veliko bolj poceni, kot so originalne, tudi do dvakrat, kar pa v današnjem času nikakor ni zanemarljiv podatek. Najcenejše kartuše so tako imenovani ponaredki. Ločimo dve vrsti ponaredkov, tiste, ki želijo potrošnika zavesti, da je v resnici kupil original in pa tako imenovane kompatibilne ali na novo obnovljene kartuše. Najcenejše kartuše so ponaredki iz prvega primera, pri čemer pa gre za zavajanje kupcev in za kršitev pravic proizvajalca. Nekateri proizvajalci, kot recimo HP imajo na svojih spletnih straneh možnost, da takšne nakupe prijavite in s tem pomagate do strožjega nadzora nad takšno prodajo. Nasprotno od ponaredkov pa pri nakupu kompatibilnih kartuš nikakor ne moremo govoriti o ponaredkih, niti ne o zavajanju potrošnikov saj niti prodajalec, niti proizvajalec, ki se ukvarja z ponovno polnitvijo kartuš, ne skrivata dejstva, da ne govorimo o originalu. Tovrstne izdelke lahko najdemo v mnogih slovenskih trgovinah in so med določeno skupino kupcev zelo priljubljeni, ker so lahko tudi za polovico cenejši od originala. Med najcenejše kartuše pa štejemo tudi kartuše, ki jih lahko na novo napolnimo sami doma. Čeprav bi marsikdo mislil, da gre za umetnost, nikakor ni tako težko, kot je videti. Set za ponovno polnjenje vam bo pomagal do najcenejše kartuše.

Zakaj kupiti originalen toner Samsung?

Toner Samsung je potrošni material, ki ga morate vsake toliko časa kupiti vsi, ki si lastite laserski tiskalnik podjetja Samsung. To je Korejsko podjetje, ki se zares trudi, da so njegovi produkti kakovostni in vzdržljivi. Če ste lastnik podjetja, potem nimate takšne sreče, kot jo imajo tisti, ki uporabljajo laserski tiskalnik Samsung za domačo uporabo. Tiskalnik je namreč naprava, od katere velikokrat zahtevamo zares veliko, saj lahko z njim natisnete tudi nekaj tisoč kopij v enem mesecu. In, ker je strošek nakupa novega tonerja Samsung za povprečnega uporabnika, kar velik zalogaj, se veliko uporabnikov veliko raje, kot za originalen toner, odloči za nakup obnovljenega, oziroma na novo napolnjenega ali pa enostavno, na spletu poiščejo najcenejši ponaredek. Veliko je ugibanj o tem, kako je originalen toner Samsung bolj kakovosten, od na novo obnovljenega. Vse je seveda odvisno predvsem od tega, kje ste kupili svoj na novo obnovljeni toner Samsung in kje in kako je bil star toner napolnjen.

Največja razlika med originalnim in med in neoriginalnim tonerjem Samsung je le v tem, da je original napolnilo podjetje Samsung, na novo pa ga je obnovilo podjetje, ki se ne ukvarja s prodajo tiskalnikov ampak samo z obnavljanjem kartuš in tonerjev. Tisti tonerji Samsung, ki so zares kakovostno obnovljeni tonerji, so strokovno odprti in s posebnimi kemičnimi čistili očiščeni, pri tem pa so mu zamenjani vsi vitalni deli. Kakovostno obnovljen toner je testiran s tiskanjem, saj se na takšen način prepričajo, da bo obnovljen toner deloval tako brezhibno, kot original. Za kakovostno obnovljen toner Samsung, boste pri prodajalcu dobili originalen račun, ki velja kot garancija, zato tam ne boste izgubili nič. Izgubite le pri nakupu nekakovostnega ponaredka, ki ga po možnosti naročite iz tujine preko spleta. Takšen ponarejen toner Samsung je lahko nekvaliteten, za povrh pa nimate nobene možnosti reklamacije.

Vsi si želimo kupovati poceni kartuše

Poceni kartuše so iskane pri vedno več uporabnikih brizgalnih tiskalnikov. To so tiskalniki, ki jih lahko po dokaj ugodni ceni kupi tako rekoč vsak, zato je še toliko večji šok, ko zmanjka kartuše in se odpravimo v trgovino, da bi kupili komplet novih. Komplet novih kartuš lahko na presenečenje marsikoga doseže, včasih pa tudi preseže ceno novega tiskalnika. Ko je govora o uporabi doma, v domačem okolju ali pa v manjših pisarnah in tiskanje ni opravilo, ki bi se ga lotevali prav vsak dan, potem se lahko odločimo za nakup poceni kartuše. To so v prvi vrsti neoriginalne kartuše, ki so obnovljene, oziroma ponovno napolnjene kartuše.

Nakup takšne kartuše je dobra odločitev, saj lahko s tem prihranimo tudi do polovice cene nove originalne kartuše, kar pa nikakor ni zanemarljivo. In, če se vprašamo kako je s kvaliteto tiska, bomo naleteli na zelo različna mnenja. Poceni kartuše so za nekoga naravnost fantastična rešitev, za drugega pa popolnoma neprimerljiva rešitev z uporabo originalnih kartuš. Samo zadovoljstvo pri nakupu poceni kartuš, ki so bile obnovljene je odvisno predvsem od tega, kje smo na novo polnjeno, oziroma nadomestno kartušo kupili. Poceni kartuše morajo vsebovati za zadovoljivo tiskanje obstojne barve, ki se barvno ujemajo z odtenki, ki jih natisnejo originalne kartuše. Kupimo jih lahko v spletnih trgovinah in pri proizvajalcih, ki se ukvarjajo s zbiranjem in ponovnim polnjenjem kartuš. Poceni kartuše pa so tudi nadomestne oziroma kompatibilne kartuše in pa kartuše, ki jih lahko napolnimo tudi sami. To lahko z nekaj dobre volje, časa, natančnosti in vztrajnosti naredimo s setom za polnjenje kartuš.

Takšen set vsebuje barve, brizgalko, stojalo za polnjenje in seveda navodila, ki se jih moramo držati. Obnovljene kartuše so dobra alternativa originalnim, saj so to poceni kartuše, ki tiskajo dovolj kvalitetno, da se nakup vsekakor obrestuje.

http://www.printink.si/

Kje lahko kupite najcenejše kartuše?

Do najcenejše kartuše lahko pridete na dokaj enostaven način. Že z nekaj minutami časa in z nekaj kliki po spletnih trgovinah, boste prav gotovo našli tisto pravo zase. Vsaka kartuša ima namreč to posebnost, da se prilagaja točno določenemu modelu tiskalnika, zato je še kako pomembno, da pred nakupom pogledate kakšen je vaš tiskalnik. Predvsem za tiskanje, ki ga opravljate doma in predvsem za tiste, ki svojega tiskalnika ne uporabljate prav vsak dan, še kako pride v poštev nakup najcenejše kartuše. Le redki pri samem nakupu tiskalnika razmišljajo, še manj preverjajo, koliko jih bodo kasneje stale kartuše. Zato je šok velikokrat kar precejšen, ko je treba včasih za kartuše odšteti več denarja, kot ste ga odšteli za poceni tiskalnik. Različni izdelovalci ponujajo različne nadomestke za originalne tiskalne kartuše. Prva in najpreprostejša izmed možnosti je znova napolnjena oziroma obnovljena originalna kartuša. To je velikokrat dobra alternativa kako do najcenejše kartuše, velikokrat pa tudi edini način, kako uporabiti neoriginalne kartuše, oziroma barvilo v njih, za tiste, ki imajo vgrajeno tiskalno glavo. Obnovljene kartuše nastanejo tako, da določena podjetja, mimogrede, tudi pri nas jih je že nekaj, zbirajo ali odkupujejo prazne kartuše. Te nato očistijo in napolnijo z barvilom, povečini tako, da odstranijo pokrov kartuše, pri nekaterih pa kar z vbrizgavanjem barvila z brizgalko prek majhne luknjice, zvrtane v stranico kartuše. Napolnjeno kartušo potem ustrezno zaprejo, dodajo pa še kos lepilnega traku in pokrovček čez tiskalno glavo, ki preprečuje iztekanje barvila ter poškodbe tiskalne glave. Lahko pa kupite združljive kartuše, ki so v celoti neoriginalne. Fizično so take kartuše združljive z originali, zato jih lahko vstavimo v vse tiskalnike, ki sprejmejo določeno vrsto kartuše. Te kartuše danes prevladujejo in so na voljo za veliko večino tiskalnikov na trgu. Najcenejše kartuše torej niso originali, a so v kakovosti velikokrat primerljivi z njimi.

Obiščite spletno trgovino

Kupiti ali obnoviti toner Samsung?

Če se vam je izpraznil star toner Samsung, potem imate na izbiro več možnosti, s katerimi ga lahko nadomestite. Najbolj preprost način je, da vaš star toner Samsung zamenjate z novim. Kupite lahko obnovljenega ali pa originalnega. Prvi je veliko cenejši kot drugi, razlog za to tiči v tem, da se cena dvigne zaradi plačevanja blagovne znamke. Sicer je veliko ljudi prepričanih, da za drago blagovno znamko stoji tudi visoka kakovost izdelka. Vendar ni nujno, da je ta kakovost tako močno boljša, kot so nekateri prepričani. Obnovljen toner Samsung je cenejši zato, ker ni izdelek blagovne znamke Samsung. Vsak toner Samsung, ki se izprazni in je potem ponovno napolnjen, je, kot se temu reče, obnovljen. To lahko naredite tudi sami doma. Vse kar potrebujete je set za polnjenje, ki ga lahko kupite v vsaki spletni trgovini, ki prodaja tovrstne izdelke. Takšen set vsebuje tonerski prah, ki ga natresete v notranjost rezervoarja.

Tonerski prah je sestavljen iz delcev ogljika in železa, mehanizem laserskega tiskalnika pa poskrbi, da se ti delci vžgejo na površino, na katero tiskalnik tiska. Pomembno opozorilo, ki ga morate upoštevati, če se boste obnavljanja oziroma ponovnega polnjenja lotili sami, je povezano z zaščito. Kadar polnite svoj toner Samsung je nevarno, da se vzdignejo delci tonerskega prahu, ki pa so izjemno strupeni, če jih vdahnete. Še eno pomembno opozorilo morate upoštevati: možno je, da ima vaš toner Samsung poseben čip, ki zaklene njegovo uporabo po tem, ko se izprazni. Samsung skuša s tem preprečiti ponovno polnjenje starih, saj s tem izgublja delež prodaje. Vendar je mogoče tudi to težave odpraviti, če svoj toner Samsung resetirate – tudi pripomočke za resetiranje je mogoče kupiti. Lahko pa najdete na spletu veliko informacij o tem, kako rešiti tovrstne probleme. Vsekakor pa boste imeli najmanj težav, če kupite originalen ali pa obnovljen toner Samsung.

Kako delujejo tonerji

Ali ste se kdaj vprašali, kako delujejo tonerji pri laserski tiskalnikih? Najprej se je potrebno vprašati, kaj se sploh v notranjosti te škatle nahaja. Skoraj vsi vedo, da se not nahaja prah, ki ga laserski tiskalnik potrebuje, da lahko tiska na papir. Ta prah pa je sestavljen iz finih in suhih delcev plastike, ogljika in barvnih pigmentov. Tonerji tako vsebujejo preprosto povedano barvo, ki se prenaša na papir. Seveda pa se prah ne prenaša na papir kar neposredno, ampak za to skrbi poseben boben, ki je elektrostatično nabit. Pri tem sodelujejo močno segreti valji, ki prašno mešanico tako rekoč vžgejo v papir.

Prah, s katerim so tonerji napolnjeni, je strupen. Zato v primeru, da pridemo z njim v stik, moramo paziti, da ga ne vdahnemo ali kako drugače zaužijemo. Na to moramo biti posebej pazljivi, če se odločamo, da ga bomo po tem, ko se je izpraznil, napolnili sami. Nekateri tonerji namreč omogočajo precej preprost postopek ponovnega polnjenja, ki ga dosežemo tako, da nabavimo poseben set za polnjenje. Takrat tudi pridemo v neposreden stik s prahom in pri tem moramo biti res zelo pazljivi, predvsem če se v bližini nahajajo otroci.

Tonerji tudi takrat, ko so prazni, v določenih primerih imajo še nekaj vrednosti. Nekatera podjetja jih namreč odkupujejo, če so seveda v dobrem stanju, ker jih potem ponovno napolnijo in prodajo naprej. Pri tem seveda postavijo tudi garancijo, tako da je izdelek povsem varno kupiti. Ponovno napolnjeni tonerji so precej cenejši kot originalno polnjeni s strani proizvajalca tiskalnika, pri tem pa svoje delo opravljajo prav tako dobro.

Več informacij