Parfumi Lacoste so že od nekdaj zelo priljubljeni

Na trgu je veliko ponudbe kozmetičnih izdelkov, med njimi so tudi ženski parfumi, ki se ves čas prodajajo na veliko. Ženske namreč rade posegamo po teh izdelkih, saj poleg lepega izgleda želimo še lepo dišati. Lacoste ženski parfumi so ženski parfumi, ki so že pred nekaj časa osvojili ženska srca in osvajajo jih še danes. Ženski parfumi so primerno darilo za vsako žensko, Lacoste ženski parfumi pa še toliko bolj, saj gre za parfume, ki imajo zelo prijeten, nevsiljiv, lahko bi rekli nežen vonj, ki nam daje nov zagon. Če torej želimo razveseliti ženko, potem so ženski parfumi prava izbira za darilo ali pa kar tako. Tega dejstva se zavedajo številni moški, zato svojim ženam ali pa prijateljicam pogosto kupijo parfum, saj vedo, da bodo ob takem darilu pozabile na vsako zamero, ki se je pripetila skozi čas. Ženski parfumi se lahko dobijo že po zelo ugodnih cenah, predvsem v primeru, ko jih kupujemo preko spleta. Spletne prodajalne s parfumi so priljubljene, saj ponujajo parfume po znižanih cenah, njihova kvaliteta pa je povsem enaka kot kvaliteta parfumov, ki v klasičnih trgovinah stanejo več denarja. Ženski parfumi so torej mikavni izdelek, ki ga lahko kupimo poceni in na zelo enostaven način. Podarimo ga osebi, ki jo hočemo samo razveseliti ali pa celo obdariti. Kakorkoli že, ženski parfumi so večno aktualno darilo, ki nima prave konkurence, saj so vedno uporabni in dobrodošli v ženskih omaricah. Moški, ki se ne znajdejo pri nakupovanju daril, bodo sedaj prav zagotovo vedeli, kaj kupiti svojim simpatijam.

Zgodovina parfumerije

Sama zgodovina parfumerije sega že daleč v antiko. Umetnost izdelovanja parfumov naj bi se začela v starem Egiptu in kasneje izpopolnjevala z Arabci. Prvi kemik, ki naj bi izdelal parfum izdelan iz odišavljenih olj je bil iz Mezopotamije in se je imenoval Tapputi. Prav Arabci so bili tisti, ki so izpopolnjevanju parfumerije dajali skoraj najbolj pomemben pečat. Bili so namreč začetniki izdelovanja parfumov preko parnega destiliranja, prav tako pa so v izdelavo parfumov uvedli tudi nekaj novih sestavin, saj so imeli kot trgovci dostop do širšega področja začimb, zelišč in dišav.

Z arabskim vplivom pa se je parfumerija v 14. Stoletju razširila tudi v Evropo, kjer so bili Madžari tisti, ki so Evropi predstavili prvi moderni parfum, ki je bil izdelan leta 1370 na zahtevo kraljice Elizabete. Poimenovan je bil Madžarska vodica, ter je bil narejen iz mešanice nadišavljenih olj ter in alkoholne baze.

Kljub temu, da so bili Madžari prvi, ki so predstavili parfum, pa je v Evropi glavno mesto parfumerske in kozmetične industrije hitro prevzela Francija, kjer so razvijali predvsem cvetlične parfume, ki so postajali vedno bolj priljubljeni. Kot velik porabnik in ljubitelj parfumov je bil znan tudi Napolen, ki naj bi uporabljal tudi do 60 steklenih ekstrakta jasmina na mesec.