Dobrodošla zimska vreča za voziček

Številni novopečeni starši si tudi v hladnejšem letnem času želijo zunaj na prostem sprehajati svoje novorojenčke. Pravzaprav pa to ne predstavlja prav nobene ovire, če je otroški voziček primerno zasnovan oziroma opremljen. V njem seveda ne sme manjkati niti zimska vreča.

Zimska vreča za voziček mora biti kakovostna, to pomeni, da mora biti izdelana iz varnih, trpežnih in obstojnih materialov. Otrok se mora tudi v vozičku počutiti kar se da prijetno, udobno ter seveda povsem varno. K sreči je kar nekaj odličnih proizvajalcev otroške opreme, ki so dobro poskrbeli tudi za takšne izdelke. Po tako zasnovano vrečo za voziček pa vam ni treba hoditi v nakupovalne centre, saj si jo lahko naročite kar prek spleta, kjer boste zanjo odšteli precej manj denarja.

Nameščanje zimske vreče v otroški voziček

Predvsem pa je pomembno, da je zimska vreča za voziček takšna, da se prilega vsem vrstam vozičkov. Dobro je, da se takšna otroška oprema lahko brez težav uporablja tudi v otroških košarah, avtosedežih in še kje. Naj bo čim bolj praktična in univerzalna.

Na trgu so na voljo zimske vreče za voziček različnih materialov, barv in vzorcev. Odlične so na primer tiste, ki so izdelane iz 100 % ovčje volne ali pa iz antialergijskega pliša. Na izbiro so tudi otroški pajaci, ki se lahko hipoma prelevijo v zimske vreče za voziček. Topel, mehek in puhast pajac ima torej večfunkcijsko vlogo. Bistveno pa je, da vašemu malčku v hladnim zimskih dneh ves čas zagotavlja udobje ter ga ščiti pred mrazom, dežjem in vetrom. Gre za enega od boljših izdelkov, ki ga pozimi lahko ponudimo dojenčku.

zimska vreča za voziček

Snemljiv zgornji del zimske vreče

Zimska vreča za voziček je lahko različno zasnovana. Ena od boljših izbir je zagotovo otroška vreča oziroma pajacek, ki vključuje snemljiv zgornji del, ki je izdelan iz visokokakovostnega, antialergijskega ekološkega krzna. Pajac oziroma zimska vreča pa je, kot smo že omenili, primerna tudi za v lupinico in košaro. Sprednji del pajaca ima zapenjanje na dvostransko zadrgo, tako da ga lahko povsem brez težav spremenite v vrečo.

Pri izbiri takšne otroške opreme bodite ne nazadnje pozorni še na barvni odtenek. Za deklice je na primer odlična izbira pajacek oziroma zimska vreča za voziček v svetlo roza odtenku, za fantke pa na primer v svetlo modrem oziroma plavem barvnem odtenku.

Otroški vozički s številnimi dodatki in funkcijami

Če nekdaj pri izbiri otroškega vozička zaradi majhne ponudbe na trgu ni bilo treba kaj dosti razmišljati, je dandanes povsem drugače. Na trgu so na voljo različne zasnove vozičkov za malčke, ki se ne nazadnje med seboj razlikujejo tudi v ceni. Medtem ko so nekateri otroški vozički cenovno izjemno dostopni, je za druge potrebno odšteti kar nekaj denarja. Toda, kaj se v resnici bolj splača kupiti: poceni in manj kakovosten voziček, ki ga bo otrok hitro prerasel, ali voziček, ki bo skupaj z malčkom odraščal in vas bo stal nekaj več? Odgovor je zagotovo povsem jasen.

Za visoko kakovostne otroške vozičke je značilno, da je na njih praviloma zapisano ime priznane blagovne znamke oziroma proizvajalca. Na spletu lahko najdete seznam svetovno uveljavljenih in priznanih znamk otroške opreme. Tudi na takšen način si lahko pomagate pri izbiri najboljše opreme za vašega dojenčka.

Otroški voziček

 

Veliko pozornost namenite tudi zasnovi koles pri otroškem vozičku

Sodobni in moderni otroški vozički vključujejo številne priročne dodatke. Prav tako ponujajo možnosti, da se lahko nanje namešča še druga oprema. So torej izjemno funkcionalni. Pri izbiri pa nikakor ne pozabite pozornosti nameniti še zasnovi koles. Še posebej je to pomembno tedaj, kadar z vozičkom nameravamo voziti po nekoliko bolj zahtevnih terenih.

Najbolje pa je, da vam v množici vozičkov za otroke pomaga strokovno podkovano ter izkušeno osebje. Dober prodajalec vam bo svetoval, da se vam splača kupiti takšen otroški voziček, ki se lahko nastavlja glede na otrokovo starost. Voziček bo tako uporaben več let in bo skupaj z malčkom rastel.

Ugodna ponudba vrhunsko zasnovanih otroških vozičkov na spletu

Potrebujete le nekaj spretnosti in časa, da boste naleteli na ugodne otroške vozičke priznanih proizvajalcev. Takšni otroški vozički so vam na voljo v dobro založeni prodajalni z opremo za najmlajše družinske člane.

Pred naročanjem si vse modele vozičkov dobro oglejte. K sreči vam spletni ponudniki omogočajo odlične predstavitve izdelkov v obliki jasnih zapisov. Sicer pa so vam ponudniki na voljo tudi preko spletne pošte ali pa telefonskega pogovora, če boste imeli kakršno koli vprašanje ali pripombo. Večina takšnih prodajalcev pa vas vabi tudi v svoje fizične prostore, kjer so otroški vozički in druga oprema pred nakupom na voljo tudi za preizkus.

Nutcase čelade. Kul oprema za naše najdražje

Otroci želijo biti kar se da moderno opremljeni. Ne le pri igračah in oblačilih, vendar tudi pri kolesarski opremi. Nutcase otroške čelade predstavljajo odlično metodo kako malčka prepričati, da nosi čelado. Moderen in estetski videz je za otroka dovolj, da se prepriča, da je to čelada, ki jo želi.

Čelada je izredno pomemben kos opreme za večino športov!

Kako pomembna je igra za otroke je verjetno vsem kristalno jasno. Kako pomembna je zaščita in varnost otrok pri tem pa morda ni vsem tako jasno kot bi moralo biti. Vse več je primerov, ko se otrok poškoduje pri igri. Vsekakor je to del igre in so določene poškodbe celo koristne, če lahko temu tako rečemo. Vendar je potrebno iti po meji zdrave pameti. Čelade, ščitniki, komolčniki in vse ostalo kar spada v zaščito pred padci je za otroka obvezno.

Ker pa otrok včasih noče imeti čelade in zaščite je zato na nas, starših, da smo jim kar se da odličen zgled. Sami moramo imeti čelado in vso ostalo opremo, ki jih od otroka zahtevamo. Otroci radi posnemajo, ker ne želijo biti izpostavljeni. Radi so vključeni. Tako vas bodo z veseljem posnemali. Če pa jim boste kupili še takšno »kul« opremo, bodo to še z toliko večjim veseljem nosili. Te čelade so zelo priljubljene med otroci in njihovimi vrstniki. Gre za čelado modernega videza, ki je precej drugačena od klasičnih čelad. Gre za čelado, ki pokrije bistveno večji del glave, kar pomeni, da je otrokova glava bolj zaščitena.

Nutcase čelade so raznih barv in motivov. Peljite otroka v trgovino in verjemite, sam si jo bo izbral.

Otroška trgovina na spletu, prihodnost staršev in njihovih otrok

Otroška trgovina, ki jo najdemo na svetovnem spletu, je v današnjem času prav gotovo velika prednost, ki so je veseli otroci, še bolj pa njihovi starši. Hiter tempo življenja in vedno manj časa je tisti, ki nas dobesedno sili v to, da iščemo vedno nove in alternativne možnosti nakupovanja. In kupovanje otroške opreme v spletni otroški trgovini je zadnja leta močno dobilo na veljavi tudi v Sloveniji. Nakupovanje preko spleta je namreč veliko bolj hitro, pa tudi bolj ugodno, kot je tekanje od ene trgovine, pa do druge. Vsi pač ne živimo v mestu in vsi nimamo v bližini fizične otroške trgovine, da bi lahko po vsako stvar skočili le čez cesto. Otroška trgovina na spletu je dostopna prav vsak dan v letu in vsako uro v dnevu, kar je v primerjavi s fizično otroško trgovino, ki ima točno določen delovni čas, brez dvoma velika prednost. Otroška trgovina na spletu je le nekaj klikov od nas, obiščemo pa jo lahko iz udobja svojega doma, kjer si lahko vsako stvar pogledamo v miru in si za nakup vzamemo dovolj časa, saj nam za vratom ne stoji radovedna prodajalka s velikokrat, zares odvečnimi vprašanji.

Res pa je tudi, da v spletni otroški trgovini, ne moremo stvari vzeti v roke ter jih otipati. Moramo se zadovoljiti z zvokom in s sliko, je pa mogoče izdelek tako močno približati, da lahko izdelek zares dobro spoznamo. Otroška trgovina na spletu ima pestro izbiro otroške opreme, od izdelkov za nego, kozmetiko, igrače, oprema za previjanje, stolčke za hranjenje, varne avtosedeže, poganjalce, šolske torbe, otroške sobe, opremo za v otroško sobo,  in še kaj bi se lahko našlo. Otroška trgovina na spletu nudi široko in izjemno pestro ponudbo igrač in opreme za otroke priznanih proizvajalcev po ugodnih cenah.

Več o otroški trgovini si preberite tukaj.

Kako kupovati igrače

Igrače so v otroškem življenju najpomembnejši predmeti, s katerimi imajo stik. Zelo pomembno pa je, da znajo posamezniki, ki kupujejo igrače, izbrati prave. Težave z neprimerno izbiro nastopajo predvsem pri tistih, ki kupujejo igrače za otroke svojih prijateljev ali znancev, sami pa otrok nimajo, zato nimajo izkušenj s primernostjo različnih vrst in velikosti igrač. Majhnim otrokom je povsem neprimerno kupovati igrače, ki so sestavljene iz majhnih delov ali pa so tudi same majhne. Nekakšno pravilo prek prsta je, da za majhne otroke niso primerne igrače, ki so dovolj majhne, da jih lahko v celoti spravijo v usta. Nevarno je namreč to, da bi jih nato pogoltnili, kar seveda lahko vodi v hude posledice. Če sami nimate izkušenj z otroci, je najbolje, da vprašate prodajalko, ki vam bo svetovala, katere igrače so primerne za določeno starost otroka.

Najbolj kvalitetne igrače so tiste, s katerimi otrok ne pridobi le predmeta, s katerim se lahko zabava, ampak so predvsem tiste, ki poleg zabave omogočajo tudi učenje novih spretnosti. Razne zložljive igrače spodbujajo kreativnost in pomagajo pri razvoju logičnih spretnosti. Igrače, ki se uporabljajo na tak način, da je potrebno pri igri rešiti kakšno uganko ali rešiti zapleteno situacijo ali scenarij poleg zabave spodbujajo še razvoj miselnih spretnosti. Zelo koristne so tudi tiste igrače, ki krepijo spominske spretnosti.

Vsekakor pa je potrebno imeti v mislih, da so igrače vselej prvenstveno namenjene zabavi. Če se otrok med igro ne zabava, potem tudi ne bo pridobil nikakršnih novih veščin. Otrok se ne sme siliti v igro, če mu igrače niso všeč, samo zato, ker so starši ugotovili, da je nekaj igrača koristna za pridobivanje določene spretnosti. Pod prisilo se otroci težko učijo česarkoli novega, zato je pomembno, da so tudi sami vključeni v proces, ko se kupujejo nove igrače. Takrat morajo starši otroka usmerjati pri izbiri takšne igrače, ki je zabavna in poučna hkrati.

Poskusite z Deglingos medvedkom

Lesene igrače, priljubljena izbira mnogih staršev

Lesene igrače so mnogim poznane iz otroštva in morda je prav zato vedno več staršev, ki za svojega otroka izberejo tovrstne igrače. Takšna izbira pravzaprav niti ne preseneča, saj so lesene igrače narejene iz veliko bolj prijaznega materiala, kot nekatere njihove konkurentke. Če ima kdo občutek, da so lesene igrače stare, potem se zelo moti, saj jih nenehno razvijajo in seveda dopolnjujejo. Takšne igrače so narejene iz lesa, ki je zelo dober gradnik in ima veliko raznolikih možnosti oblikovanja, za povrh je za otroke izjemno varen, prijeten na dotik in seveda zelo vzdržljiv. Lesene igrače tako najdemo v skoraj vsaki trgovini, ki je namenjena otrokom. Najrazličnejše lesene sestavljanke, s katerimi otrok razvija svojo domišljijo ,spodbuja spretnost in razvija motoriko so odlična izbira že hitro v otrokovem življenju. Lesene miselne sestavljenke, kocke, ki vsebujejo magnet bodo k igri zvabile prav vsakega otroka. Ne le funkcionalnost, lesene igrače so istočasno prijazne nam in seveda okolju, kar je v današnjem času velikega pomena. Otroci imajo lesene igrače radi, saj si z njimi močno krepijo domišljijo, obenem pa je les material, ki naravnost izžareva toplino in otroku daje občutek varnosti. Okolju in ljudem najbolj prijazne so lesene igrače.

Poiščite takšne, ki bodo primerne tudi za vašega malčka, tukaj

Previjalna torba s podlogo zelo primerna tudi za na dolgo pot

Previjalna torba, da ali ne, je velikokrat vprašanje mamic. Toda z nakupom in s prvo uporabo so pregnani dvomi še tako velikih dvomljivk in dvomljivcev. Previjalna torba, še posebej takšna, ki vključuje posebno podlogo za previjanje je nekaj nepogrešljivega, ko se odločimo, da gremo s malčkom na pot. A ne le na dolgo pot, otroci v današnjem času veliko več časa preživijo na poti, kot so to počeli otroci v preteklih časih. Priročna in moderno oblikovana previjalna torba ima poleg funkcionalnosti in uporabnosti status modnega dodatka. Previjalna torba mora biti prilagodljiva in priročna, vsebovati mora ogromno prostora in imeti čim več žepov. V vsakdanjem življenju, ko se odpravimo na pot z otrokom je previjalna torba tista, v katero bomo shranili plenice, steklenice, kreme, krpice, vlažilne robčke in seveda rezervna oblačila, saj nikdar ne vemo kakšna nezgoda se lahko pripeti našemu malčku. Za malo večje otroke v previjalni torbi nikoli ne sme manjkati kakšna kašica, steklenica s čajem, krekerji ali kakšni drugi prigrizki. Za nežno pomiritev in tolažbo nikakor ne sme manjkati v torbi duda, kakšno grizalo ali otrokova najljubša igrača. Podloga je le še dodana vrednost, ki jo ima previjalna torba.

Čemu služijo pametne igrače

Igrače pri otrocih opravljajo veliko funkcij. Tista najbolj pomembna funkcija igrače je nedvomno zabava. Po vseh kulturah na svetu se uporabljajo igrače. Tudi zgodovinsko gledano so se igrače pričele v človeških družbah pojavljati že zelo zgodaj, kmalu zatem, ko datirajo prva uporabljena orodja. Pri vseh višje razvitih živalskih vrstah lahko opazimo, da živali uporabljajo igro kot način pridobivanja novih spretnosti. Tudi pri ljudeh ni nič drugače. Igrače so pripomočki, ki lahko zelo močno vplivajo na razvoj otroka, zato jih je potrebno zelo skrbno izbirati. V pomoč vam je lahko brskanje po spletnih straneh. Če natančno opazujete otroka med igro, boste lahko velikokrat opazili, da je izraz na njegovem obrazu izjemno resen in spominja na resnobnost odraslega človeka, ko rešuje kakšen pomemben problem. Za otroka so uganke in vprašanja, ki jih prinašajo igrače zelo pomembne in če določene igrače niso primerne za njegovo starost, ga lahko celo frustrirajo in žalostijo. Zaradi tega je zelo pomembno, da v otrokovo življenje ne vnašamo zmede s slabo izbranimi primerki igrače.

Na vsaki embalaži igrače je zabeležena primerna starostna skupina. V nekaterih primerih je potrebno navedek proizvajalca upoštevati že zaradi varnostnih razlogov, velikokrat pa tudi zato, da bo otrok sploh sposoben izdelek uporabljati in se z njim primerno igrati.

Predvsem je pomembno, da starši ne zanemarjajo didaktični vidik igrače. Ni namreč naključje, da vrtci in šole po vsem svetu uporabljajo igrače kot učne pripomočke. Določene igrače so izdelane na takšen način, da predstavljajo za otroka izziv, lahko pa jih kupite tudi za domačo igralnico. Razne sestavljanke, kocke, namizne igre in podobno lahko pomagajo pri učenju osnovnih matematičnih operacij, kot so seštevanje, odštevanje, množenje in deljenje. Takšne igrače so namenjene urjenju logičnih spretnosti. Druge igrače, predvsem sestavljive kocke, pa so namenjene urjenju prostorske predstave in raznih motoričnih spretnosti. Najbolj produktivno je torej to, da igrače služijo tako funkciji zabave kot tudi pridobivanju ali utrjevanju različnih spretnosti. Otroci so izjemno dojemljiva bitja in z uporabo pametne igrače se lahko naučijo marsikaj.

Spletna otroška trgovina

Otroška trgovina na spletu pridobiva v zadnjih letih tudi v Sloveniji precej veliko veljavo. Ljudje so se navadili kupovati prek spleta, ker je to udobno in hitro. Odhod v fizično trgovino je zamuden, porabi nam kar veliko časa, sploh če se takšna otroška trgovina nahaja daleč proč od doma. Nekateri kupci ne marajo naročati prek spleta, ker se jim zdijo stroški pošiljanja previsoki. Ne pomislijo pa na to, da fizična otroška trgovina, ko jo obiščemo, predstavlja tudi stroške prevoza in časa. Ljudje mnogokrat pozabljamo na ta vidik stroškov in se nam zdi, da imamo stroške le takrat, ko so zapisani pred nami v številkah računa. Res pa je, da nekatere moti, da spletna otroška trgovina ne ponuja dovolj možnosti za to, da bi izdelek dobro spoznali. Spletna otroška trgovina lahko ponudi le zvok in sliko, ne more pa ponuditi izdelka v otip in preizkušnjo. Sicer je spletna tehnologija že tako napredovala, da lahko prek vmesnika kupec res dobro spozna izdelek. Poleg tega pa vsako naročilo prek spleta, velja za kataloško prodajo, tako da v primeru nezadovoljstva, lahko kupec v roku 14 dni vrne izdelek, brez da bi moral podajati kakršenkoli razlog za to.

Tistim, ki radi preizkusijo izdelek v živo in na noben način ne zaupajo sliki na zaslonu računalnika, pa ne preostane nič drugega kot to, da najdejo fizično otroško trgovino. Zagotovo ima možnost preizkušnje izdelka svoje prednosti, predvsem to velja takrat, kadar se nekomu mudi in noče, da bi ga presenetil kakršnokoli razočaranje. Otroška trgovina videna v živo lahko ponudi še kakšno dodatno idejo za nakup, sploh če oseba kupuje darilo za otroka.

Lesene igrače in urjenje otrokovih sposobnosti

Lesene igrače imajo prav poseben čar. Lepo oblikovan in zarobljen les je prijeten na dotik, naravni material je čisto nekaj drugega, kot umetne mase. Vsi starši želijo za svoje malčke najboljše, zato jim je prva skrb tudi kakovost materialov. Lesene igrače ne prinašajo nikakršnega tveganja strupenih in za otroka potencialno škodljivih snovi, ki jih lahko najdemo v plastičnih igračah in igračah, ki so narejene iz materialov, ki so dvomljivega izvora.

Nabor iger, ki jih ponujajo lesene igrače, je izjemno pester in pokriva vse starostne skupine. Pri izbiri lesene igrače, moramo biti pazljivi, da premajhnemu otroku ne kupimo igrače, ki je namenjena starejšim otrokom. Najbolje je, da se o namenu lesene igrače pozanimamo pri prodajalcu oziroma, da preučimo dokumentacijo, ki je priložena. Zaupanja vrednega prodajalca najdete na tem naslovu.

Izjemno priljubljene lesene igrače za najmlajše so leseni vlakci. Sestavljeni so iz lokomotive in vagonov, ki se med seboj pripenjajo in odpenjajo. Pri tem se otroci urijo v motoričnih sposobnostih, kar je svojstvena dodana vrednost takšnih igrač. Eden izmed najbolj pomembnih nasvetov, ki bi jih morali starši upoštevati, je, da otroku kupujejo igrače, ki služijo vsaj dvema namenoma istočasno. Prvi je seveda igra in zabava, drugi namen pa je učenje novih sposobnosti ali pa urjenje že pridobljenih. Lesene igrače, ki omogočajo sestavljanje in razstavljanje, kot že omenjeni leseni vlakci, so odličen primer takšne igre. Lahko bi celo trdili, da takšne sestavljene lesene igrače vsaj za eno obdobje rastejo skupaj z otrokom, saj otrok sam iznajdeva skozi čas in s pridobivanjem novih znanj tudi nove načine igre z isto igračo.