Tudi kompresor je potrebno primerno vzdrževati


Filter za kompresor je le ena vrsta od številnih filtrov, med katerimi lahko izbiramo na trgu. Kompresorski filter se ponaša s številnimi lastnostmi, ki filter te vrste označuje za izjemno kakovostnega. Ponaša se s kompaktno obliko, optimalno izrabo razpoložljivega prostora. Na trgu jih lahko vidimo v najštevilčnejših oblikah in tudi velikostih. Redno vzdrževanje tovrstnega filtra nam zagotavlja njegovo povsem brezhibno delovanje.

Poskrbijo tudi za čiščenje zraka

Filter za zrak je v prvi vrsti pomemben predvsem za to, ker v največji meri poskrbi za čiščenje zraka. Odstranjuje pa tudi trde delce in olje. Primeren je tudi za odstranjevanje skoraj nevidnega prahu, bakterij ter podobno. Taki filtri niso uporabni samo za kompresorje, ampak tudi kje drugje. Priljubljeni so v kmetijski in gradbeni mehanizaciji ter še kje.

Filter za kompresor in tudi ostale naprave lahko naročimo po spletu

Tako kot vsaka naprava ima tudi filter, ki je nameščen v kompresorju, določeno življenjsko dobo. Ko ugotovimo, da se mu ta zaradi najrazličnejših okoliščin izteka, je potrebno kupiti povsem drug filter te vrste.

Najcenejši in verjetno tudi najbolj kakovosten filter za kompresor Donaldson bomo našli v eni od priljubljenih spletnih trgovin, ki na svoje spletne prodajne police postavlja predvsem filtre ter ostalo pomembno dodatno opremo za naše jeklene konjičke ter tudi druge naprave, ki nam močno lajšajo delo in posledično tudi naše življenje.

Če bomo naročili več takih filtrov, za sebe in za naše znance, nas po vsej verjetnosti čaka še količinski dodatni popust, s katerim bomo prihranili izjemno veliko denarja.

Za nemoteno delovanje stroja je pomembna prava izbira motornega olja

Da stroj nemoteno deluje je za to potrebnih kar nekaj stvari, predvsem pa redno servisiranje in preventivno pregledovanje. Zagotovo pa je motorno olje pomemben del oziroma dejavnik od katerega je delovanje stroja še kako odvisno.

Vsak stroj za svoje delovanje potrebuje sebi primerno olje, predvsem pa je pomembno, da je olje kvalitetno. Obstaja sicer kar nekaj blagovnih znamk, vendar pa verjemite, da višja cena še ne pomeni nujno tudi boljše kvalitete. Če niste prepričani, katero olje je tisto pravo, se o tem posvetujte s prodajalcem oziroma serviserjem vašega stroja. S pravo izbiro motornega olja vam bo prihranjenega kar nekaj denarja in časa, ki bi ga vložili v servisiranje in popravljanje nastale škode na stroju. Glavna naloga motornega olja pa je v tem, da zmanjšuje obrabo gibljivih delov, jih čisti, izboljšuje delovanje, preprečuje rjavenje, hladi motor in še kaj drugega.

Ker pa marsikateri stroj poganjajo verige oziroma so le-te njihov sestavni del in le-te delujejo v soodvisnosti z verižniki, je prav tako pomembno, da tudi za njihovo nemoteno delovanje premislimo katero in kakšno olje oziroma mazivo bomo uporabili. Na splošno pa za vse dele stroja, za katere je nujno, da se jih podmaže oziroma naolji, velja, da s pravo izbiro maziv in olja ne le izboljšamo njihovo delovanje ampak jim tudi podaljšamo življenjsko dobo. Namreč brez olja oziroma maziva se določen del stroja dobesedno na suho obrablja, saj se deli med seboj krešejo in ustvarjajo premočne vibracije oziroma trenje. Na to nas po navadi opozori že malce bolj glasnejše delovanje stroja in v kolikor do takrat še nismo uspeli podmazati oziroma naoljiti določene dele stroja, potem je treba to storiti čimprej, da se prepreči škoda.