Enodelne kopalke Lisca, aktivni potiski ali enobarvni modeli

Enodelne kopalke Lisca odlikujejo lahko atraktivni potiski. Žive barve palminih listov krasijo enodelne kopalke Lisca Favone. Primerne so za dame, ki iščejo kopalke večjih velikosti. V notranjosti so enodelne kopalke podložene z body shape podlogo. Na postavo učinkujejo korekcijsko, telo se oblikuje in stisne. Optično podaljšajo telo z enobarvnimi vstavki v predelu bokov, hrbtnega dela in dekolteja. V prid optimalnemu prileganju telesu se širše naramnice na hrbtu razcepijo v globok V izrezan hrbtni del.

Kopalke Lisca so udobne in izivalne.

Izzivalne ali udobne kopalke

Monokini push up enodelne kopalke Lisca Amalfi so na voljo v črni barvi ali idilično zeleni barvi. Push up košarice poskrbijo za izzivalen in bogat izgled dekolteja. Za optično podaljšanje in poudarjanje postave poskrbi prednji del iz mrežaste tkanine. Nožni izrez zaključuje obroba iz gladke pletenine z detajlom na naborka ob straneh. Z njim enodelne kopalke Lisca Amalfi omogočajo poljubno reguliranje višine hlač, s tem se lahko kažejo še bolj atraktivne iz zapeljive. Enodelne kopalke Lisca Jakarta prepoznamo po božično rdeči barvi ali barvi tropsko morje. Barvi bosta zagotovo poživili podobo na plaži ali ob bazenih. Všite penaste košarice brez vstavljene podpore lepo podprejo prsi. Enodelne kopalke Lisca Jakarta imajo kombinacijo vzorčastega in črnega materiala, stranska črna dela postavo optično zožita in podaljšata. Enodelne kopalke Lisca Kuala Lumpur odlikujeta barvi rdeči mak in mornarsko modra barva. Namenjene so vsem, ki želijo udobne kopalke za prijetno počutje ob bazenu. Izdelane so iz hitro sušečega materiala, pod prsti je mogoče začutiti prijeten bombažni otip žakardnega materiala. Širše naramnice so prava zbira za tiste, ki izbirajo kopalke večjih velikosti. Prednji del je v celoti podložen s podlogo body shape. Podloga telo lepo stisne in objame ter s tem poskrbi za lep izgled. Na hrbtnem delu so enodelne kopalke Lisca Kuala Lumpur globoko izrezane, za pridih elegance poskrbi okrasni detajl v zlati barvina sprednjem delu.

Botoks, lepotni trend

Botoks je postal lepotni trend. O tem je več kot zgovorno število oseb, ki se odločijo za botoks. Ženski spol ni edini ali skoraj izključni uporabnik, zanj se odločajo tudi moški.

botoks je lepotni trend

Sprememba starostne strukture

Včasih je bila srednja generacija največji odjemalec botoks storitev, starostno povprečje se danes znižuje. Za botoks se odločajo tudi osebe, ki so komaj postale polnoletne. Povprečna starost je zelo različna, na veliko območjih v regiji ter izven nje se povprečna starost znižuje. V osnovi gre za preizkušeno in testirano zdravilo, ki zdravi prekomerno krčenje mišic. Uporablja se na področju nevroloških obolenj ter za odpravljanje gubic, ki nastanejo zaradi prekomernega krčenja obraznih mišic. Pri tem nastanejo navpične gube med obrvmi, gube na čelu, gube na področju oči in druge gube. Botoks lahko vpliva na dvig obrvi, glajenje gub in razne druge estetske učinke.

Zdravilo se vbrizga s pomočjo drobne iglice, poseg je minimalno invaziven ter ne zahteva posebnega okrevanja. Najpogosteje se vbrizga v mišice, ki nadzorujejo mimiko na obrazu ter povzročajo gube na čelu in okoli oči. Postopek traja približno po ure, je ambulanten, poteka lahko s topično anestezijo ali brez anestezije. Botoks začne delovati po približno tednu dni, obraz je videti opazno spočit kot po sproščujočem dopustu stranski učinki so redki in hitro minejo. V izjemnih primerih nastane glavobol, slabost ali povešenost veke. Učinki delujejo od približno štiri mesece do približno po leta. Botoks je zdravilo, ki ga pripravljajo v nadzorovanih laboratorijskih pogojih.

Gre za molekulo botulinskega toksina, proizvaja ga bakterija C.botulinum. Pred uporabo je temeljito preizkušen s stani svetovnih institucij, na podlagi prestanih predpisanih testiranj se lahko botoks uporablja kot vsa druga zdravila na trgu. Uporaba zdravila se odsvetuje nosečnicam in doječim materam, ne uporablja se ga ob obstoječih vnetjih na mestu posega, v primeru prisotnosti bolezni mišičnega stika ter preobčutljivosti na botoks oziroma njegove sestavine.

Strije blažijo sodobna tehnika in sodobni pristopi

Strije lahko blažijo sodobna tehnika in sodobni pristopi. Strije so spremembe kože na različnih delih telesa. To so roke in ramena pri moški populaciji, pri ženskah pa se pojavljajo na prsih, stegnih, zadnjici in trebuhu. Videz kože je od nekdaj zelo pomemben, zato se na tem področju neprestano razvija ter išče nove pristope in načine zdravljenja kožnih nepravilnosti.

Medicinski in naravni načini odstranjevanja strij

Biodermogeneza velja za naravno metodo, ki združuje piling, hranjenje kože, regeneracijo in masažo. Odmrlo kožo v predelu strije odstrani piling, sledi pospešitev prekrvavitve z hranjenjem, regeneracija spodbudi razmnoževanje celic, masaža pa aktivira drenažo toksinov ter vzpostavi normalen kožnih pH faktor na poškodovanih delih.

Metoda Biodermogeneze® omogoči, da se brazda poškodovanega tkiva – strije s ponovno prekrvavitvijo zopet zapolni.

Zmanjšanje strij z metodo biodermogeneze

Lasersko odstranjevanje, ultrazvočno odstranjevanje, kemični piling, elektrostimulacija, lipomasaža in biokibernetska nega kože, mikroinjekcije, mazila, geli in losjoni so paleta možnosti za odpravljanje kožnih nepravilnosti kot so strije. Za lasersko odstranjevanje je značilno, da gre a neboleče, vendar invazivne postopke. Po njih so strije komaj vidne, vendar moramo poskrbeti za nekaj mesečno zaščito mest posega pred soncem. Ultrazvočno odstranjevanje je kozmetično estetska metoda, s katero se spodbuja ponovno prekrvavitve brazgotine ter s tem zaraščanje in obnovo tkiva.

Metoda je neboleča, rezultat je odvisen od globine strij, starosti ter prirojene elastičnosti in strukture kože. Kemični piling velja za dokazano dober postopek pri sveže nastalih strijah. Z njim se spodbudi ponovno tvorbo kolagena ter motiviranje obnavljana kože. Elektrosimulacija je metoda, s katero se izboljšuje elastičnost kožnih in podkožnih vlaken ter stimulira periferno prekrvavitev. S tem postopkom se izboljša tonus kože, strije so manj opazne. Biokibernetska nega kože je metoda, ki pospešuje krvni obtok, stimulira pretok limfe ter povečuje pretok energije v celicah.

Mikroinjekcije vnašajo v kožo snovi, ki spodbujajo tvorbo elastina in kolagena. Injiciranje glikolne kisline spodbuja obnavljanje kožnih celic povrhnjice ter posledično zmanjšuje vidnost brazd. Mazila so najbolj učinkovita za sveže, novo nastale strije rdeče barve.

 

Strije nas spremljajo praktično vse življenje

Strije so največkrat kožne spremembe s katerimi se spopadajo nosečnice, mladoletniki ter druge osebe. Prav tako strije prizadene mladoletnike, vzrok je intenzivna rast in razvoj človeškega telesa.

Strije se odpravlja z biodermogenezo

Strije povzročajo dedna nagnjenost, mehansko raztezanje ter hormonske spremembe

Zdrava koža je čvrsta, napeta, prijetna na dotik ter privlačna. Na poslabšanje lastnosti zdrave kože vpliva veliko število dejavnikov v vsem življenjskem obdobju. Omenjena nosečnost in doba odraščanja sta zgolj dva od dejavnikov, strije pa zgolj ena v nizu možnih kožnih sprememb. Zdrava oseba se velikokrat ne zaveda, da na kožne spremembe vpliva nešteto komaj opaznih dejavnikov oziroma dejavnikov, katerih se ne zavedamo dobro. Zdrava oseba z drugo besedo pomeni, da ima oseba zdravo življenje in ima vzpostavljeno dobro ravnovesje. Porušiti dobro ravnovesje ni posebej težko, bistveno težje ga je ponovno vzpostaviti. Problem, ki se ga pri tem ne zavedamo je sposobnost telesa. V primeru porušenega ravnovesja se je človeško telo sposobno prilagodit, kar pa lahko pomeni namensko in načrtno slabšanje določenih funkcij ali organov v korist življenjsko bolj pomembnim.

V času nosečnosti ali intenzivne rasti mladih oseb tako strije niso nič drugega kot prilagajanja. Ko se obdobje zaključi, strije lahko same po sebi izginejo. Danes je tudi vedno bolj aktualno spoznanje, da so strije lahko tudi posledica nezdravega načina življenja. Na njihov nastanek vplivajo tako bolezni, kot njihovo zdravljenje. Spremenjen in prilagojen način življenja je lahko dober preventivni ukrep. Sodobne bolezni so velikokrat odraz nezdravega načina življenja, ki se kaže kot nepravilna in neredna prehrana, pretirane obremenitve ter premalo sproščanja in počitka, premalo skrbi za gibanje in razvedrilo ter podobno.

Pregovor nam govori, da za vsako bolezen obstaja tako zdravilo kot preventiva. Najlažje ga razumemo na pogostih težavah kot je prehlad. Preventiva se v tem primeru začne veliko pred časom prehladov. Podobno lahko strije učinkovito preprečuje preventivno ukrepanje veliko pred njihovim nastankom.

Mariborska kavitacija je učinkovit način odstranjevanja maščob

Mariborska kavitacija je učinkovit način odstranjevanje maščob z neinvazivno metodo.

V mestu Maribor lahko za odpravljanje celulita, odstranjevanje trdovratne maščobne obloge na različnih delih telesa ter druge storitve poskrbi izurjena ekipa podjetja Linea Snella s kavitacijsko terapijo. Učinkovitost se kaže tudi v združitvi štirih različnih terapij: kavitacijske terapije, terapije z infrardečimi žarki, kromoterapijo ter vakuum – endermologije. Zato je kavitacijska terapija na območju mesta Maribor najhitrejša, najboljša ter celovitejša. Terapija deluje s frekvenco štiristo kilohertzov, kar omogoča učinkovitost ter popolno varnost. Kavitacijska terapija na širšem območju Maribora zato ponuja možnost odstranjevanja maščobnih oblog na hkrati sodoben in naraven način. Ultrazvok deluje neposredno na maščobno celico, ki se ob v globino tkiva sproženih tresljajih odpre. Snovi v maščobni celici organizem loči na uporabne in nekoristne. Uporabe snovi prehajajo v krvni obtok, kar občutimo kot dodatno energijo. Porabimo jo z dodatnimi vajami, temu primerno je to najbolj učinkovita kavitacijska terapija na širšem območju mesta Maribor. Nekoristne snovi se odstranijo preko limfnega obtoka in izločijo iz telesa po naravni poti. Kavitacijska terapija podjetja Linea Snella Maribor zato omogoča vidne rezultate že po prvi terapiji. Kažejo se v zmanjšanem obsegu ter na zmanjšanih maščobnih oblogah. Za dodatno učinkovitost je mogoče poskrbeti z radiofrekvenčno terapijo. Radiofrekvenčna terapija je prvenstveno namenjena pomlajevanju in regeneraciji telesa. Z njo se odpravlja gubice in gube, zmanjšajo se pore, izboljša se stanje povešene kože, koža postane bolj elastična, odpravlja se celulit. Terapija poskrbi za pospešeno delovanje krvnega in limfnega obtoka, poveča pa se tudi proizvodnja kolagena. Zato je koža bolje pripravljena na vse zunanje negativne vplive, ki povzročajo prezgodnje staranje, izgubo prožnosti in napetosti kože. Negativni zunanji vplivi so ultravijolični žarki, vročina, sonce ter drugi vplivi, ki se jim pogosto preprosto ne moremo izogniti. Vročina in sonce na drugi strani v optimalnih odmerkih tudi koristijo zdravju, saj pospešuje znojenje ter druge funkcije človeškega telesa.

Mariborska kavitacija je pametna odločitev za pomlajeno in lepšo kožo.

Več na lineasnella.si/programi/terapije/ultrazvok-kavitacija/.

Vaje za hujšanje, povečana poraba kalorij

Vaje za hujšanje poskrbijo, da je povečana poraba kalorij.

S tem vaje za hujšanje poskrbijo za porabo odvečne maščobe ter posledično oblikovanje telesa ter številne druge pozitivne spremembe. Različne vaje za hujšanje imajo različne energijske potrebe, s tem pa tudi različne učinke na oblikovanje telesa in druge spremembe. Učinke lahko merimo na različne, hkrati so učinki pri različnih osebah različni. Priljubljen način merjenja je poraba kalorij v uri. Na učinkovitost vaje za hujšanje vpliva predvsem teža osebe, njena kondicija, čas trajanja vaje, presnova osebe ter različni drugi dejavniki. Katere vaje za hujšanje oziroma katero aktivnost bomo izbrali je odvisno od veliko individualnih kriterijev. Nekateri želijo predvsem z čim manj vložka pridobiti čim več, drugi so pripravljeni vložiti več, tretjim tudi večje investicije niso problem. Tek je lep primer učinkovite aktivnosti z malo vložka, kolesarjenje je primerno za tiste, ki so pripravljeni vložiti več, večje investicije pa pomenijo strokovno pomoč, nakup dražje opreme, najemanje prostorov oz. plačevanje uporabe prostorov za vadbo in podobno. Učinkovite vaje za hujšanje bomo vsaj v začetni fazi lahko izvajali predvsem s strokovno pomočjo. Kar pomeni investicijo, ki pa se hitro obrestuje. Od prvega dne dalje bomo vaje za hujšanje izvajali pravilno, kar pomeni najboljši možni učinek. Brez strokovne pomoči je učinek manjši, možne so tudi razne negativne posledice zaradi odsotnosti strokovnega nadzora. Tek je na drugi strani zelo enostavna, dostopna in učinkovita aktivnost. Opremo za začetek imamo praktično vsi, tekaških prog tudi ne primanjkuje, največkrat je problem začeti ter vztrajati. Pri izbiri je zelo pomembno imeti v mislih dolgotrajnost aktivnosti. Če želimo imeti učinke to pomeni dolgoročno izvajanje aktivnosti. Nekaj kilogramov bomo sicer izgubili v razmeroma kratkem času, več pa predvsem z intenzivno in redno vadbo. Zato moramo izbirati v skladu z našim razpoložljivim časom ter drugimi zmožnostmi.

Vaje za hujšanje si izberemo po osebno določenih kriterijih.

www.lineasnella.si/programi/terapije/vibracijska-vadba/

Kavitacija, rezultati nas motivirajo

Kavitacija rezultati so motivacija za izboljšano zdravo življenje.

Kavitacija je nekirurška liposukcija, rezultati se pokažejo v kratkem času. Metoda podobna vsem je naravnim pristopom, njeno učinkovitost povečuje ultrazvok. Na maščobne celice ultrazvok deluje s frekvenco do štiristo kilohertzov, zato ji odpre ter omogoča odstranjevanje odvečnih snovi. To metodo imenujemo tudi naravna liposukcija, zaradi nekirurškega pristopa. Klasična liposukcija je za razliko kirurška tehnika, ki zahteva bistveno bolj strokoven pristop in poseg. Za razliko od nje kavitacija ni kirurška tehnika, rezultati pa so vidni že po prvi terapiji. Pri tej metodi gre za odstranjevanje maščob z njihovim spreminjanjem v obliko, ki jo telo lahko izloči ali porabi. Maščoba je med drugim vir energije, telo je sposobno vodotopni glicerol v krvi učinkovito izkoristiti. Preostanek kavitacija spremeni v proste maščobne kisline, učinkoviti rezultati se kažejo z izločanjem. Pri tej metodi je za učinkovitejše odstranjevanje odvečnih maščob priporočljiva gibalna aktivnost. S tem telo zazna potrebo po energijo, pridobi jo iz dela maščob. Da bo imela kavitacija učinek in bodo rezultati boljši, je potrebna razmeroma kratka gibalna aktivnost. Dodatno izboljšanje lahko prispeva z ustrezno prehrano. Med nezaželene sodijo proteini, presladka hrana in mastna hrana. V času trajanja terapije najbolj koristi lahka hrana z dovolj tekočine. Učinkovitejša kavitacija se doseže z pitjem večjih količin vode, rezultati se kažejo preko hitrejšega odstranjevanja odpadnih snovi na naravni način. K učinkovitosti dodatno lahko vplivajo nekatere metode, ki nadgradijo učinke. Cilj nadgradnje je povečanje obsega procesa izločanja odvečnih maščob in telesa. Med možne nadgradnje sodijo elektrostimulacija, limfna drenaža, infrardeča toplotna terapija in drugi pristopi. Izbira je odvisna od osebnih želja ter osebnih lastnosti. Vsak človeško telo je edinstveno, zato je nemogoče pričakovati povsem enake učinke pri istem pristopu. Na učinke veliko vpliva sama prirojena sposobnost izkoriščanja maščob, starost osebe ter razne druge osebne značilnosti.

Kavitacija rezultati lahko pomenijo nov začetek.

Sijajni kodralnik za lase

Si tudi vi želite lepih in skodranih las ali pa bi si radi naredili čim bolj zapeljivo in polno pričesko? Kodralnik za lase je odlična možnost za vse, ki si želijo lepih kodrov, ter za vse tiste, ki si občasno želijo kar doma izdelati bolj slavnostno pričesko za različne izredne priložnosti, kot so recimo povabilo na poroko ali kak drug podoben slavnostni dogodek oziroma različne priložnosti, ko si želite blesteti s svojim videzom in s svojo lepo ter malo drugačno pričesko. Ta bo gotovo očarala prav vse, prav tako pa se boste s kodri tudi vi počutili lepše in bolj samozavestno!
Preberi več o Sijajni kodralnik za lase

Poskrbite za urejene nohte

Manikura je danes zelo priljubljen »modni dodatek«. Lakiranje nohtov je idealen način, s katerim lahko sami ali s pomočjo oseb, ki se ukvarjajo z manikuro, dosežemo estetski izgled celotnih dlani. Lepo nalakirani nohti so namreč ponos vsake ženske.

Lakiranje nohtov je postopek, ki ga lahko opravimo sami ali pa ga prepustimo osebam, ki se s tem ukvarjajo. Če se postopka lakiranja nohtov lotimo sami, je pomembno, da poskrbimo za pravilen nanos. S pravilno tehniko lahko zagotovimo daljšo obstojnost lepih in urejenih nohtov.

Poskrbeti moramo, da so nohti pred nanosom laka povsem čisti. Če lak nanašamo na umazane ali vlažne nohte, se na novo nanešeni lak lahko ne bo prijel. Preden začnemo z nanosom laka, nohte obrišemo z blazinico, ki je prepojena z odstranjevalcem laka. Dobro je da pred glavnim nanosom uporabimo podlak, ki omogoča laku, da se lažje prime. Pri nanosu laku je pomembna pravilna tehnika nanosa in sicer nanos v treh potezah. Začnemo na sredini nohta, nato poteg izvedemo še ob straneh. Po končanem prvem nanosu počakamo nekaj minut, da se lak popolnoma posuši, nato z uporabi iste tehnike nanesemo še drug sloj. Po nanosu laka za nohte je priporočena še uporaba nadlaka. Ta nanešenemu laku za nohte omogoča boljšo zaščito. Zaščito še povečamo, če nanos nadlaka ponavljamo vsak drugi dan.

Lakiranje nohtov postaja vse več kot le nanašanje barv. Lahko bi rekli, da lakiranje nohtov postaja neke vrste umetnost. Na voljo nam je široka ponudba vseh vrst lakov, za različne načine nanosa.

Med trenutno najbolj popularne tehnike lakiranja štejemo matiran videz, obratno francosko manikuro, ombre videz, metalne barve in naraven videz, ki je hkrati šik.