Ovijalna folija za vsestransko uporabo

Nekateri materiali se izkažejo za zelo vsestransko uporabne v praktično vsakem okolju. To velja tudi za razne folije, ki se jih s pridom poslužujemo v domačem gospodinjstvu ali pri službenih opravilih, še posebej če delamo z raznovrstnim tovorom in zalogami – pri tem nam namreč pomaga ovijalna folija. Takšno folijo lahko izkoristimo na različne načine, predvsem za zaščito tovora in zalog, ki čakajo na uporabo.

Ovijalna folija je nepogrešljiv kos opreme v skladiščih in shrambah, pa tudi pri transportu in v drugih korakih logističnega procesa. Navsezadnje pa jo potrebujemo tudi pri končni uporabi izdelkov, predvsem v gostinskih lokalih, trgovinah in podobnih okoljih, pa tudi doma.

Enostavna uporaba ovijalne folije

Ovijalna folija ima to prednost, da jo lahko zelo enostavno uporabimo za različne namene. Tako imenovana stretch folija se lahko uporablja kar ročno, z njo hitro in učinkovito ovijemo tovor na paletah ali drugačne skladovnice zalog. Takšna rešitev je povsem spodobna za različne zaloge in shrambe, tudi v domačem okolju. V večjih skladiščih in bolj zahtevnih okoljih za to nalogo seveda uporabljamo opremo, ki ovijanje tovora avtomatizira, a tudi za ta namen potrebujemo ovijalno folijo v zadostni količini. Na voljo imamo standardizirano opremo, ki omogoča učinkovito ovijanje tovora na paletah. Če se poslužimo teh rešitev, lahko na vsakem koraku pričakujemo odlično izkušnjo.

Ovijalna folija

Ovijalna folija za druge namene

V končni fazi pa lahko vsestransko plastično folijo seveda izkoristimo še za mnoge druge namene. Predvsem v domačem gospodinjstvu bomo hitro našli različne alternativne načine uporabe, recimo za hitro pakiranje in zavijanje, včasih se uporablja tudi za pakiranje hrane, čeprav imamo na tem področju kar nekaj dobrih alternativ. A vsekakor se izkaže, da je pametno imeti vedno pri roki vsestranske plastične folije, ki nam pri vsakdanjih nalogah lahko močno pomagajo – navsezadnje gre za enostavno, poceni in priročno opremo.

Vanilija z božansko aromo

V kolikor se že sladkamo, si vsi želimo imeti našo slaščico čim bolj okusno in čim bolj bogatega in polnega okusa, če nas le – ta popelje še v božanski svet, pa je vse skupaj še toliko bolje. Nekaj, kar vas bo zagotovo popeljalo v prečudovit svet fantastičnih, polnih in bogatih okusov, je sigurno burbonska vanilija v prahu, saj ima le – ta dejansko božansko aromo, ki vas bo popeljala v prečudovit svet sanjskih okusov. Burbonska vanilija v prahu izhaja iz Madagaskarja in je nepresahljiv vir antioksidantov in fitohranil. Poleg tega se v 100% vaniliji v prahu najdejo tudi minerali, vitamini in vlaknine. Vanilija v prahu je zelo primerna tudi za alergike na gluten, vegane in tudi za presnojedce. Med tem, ko bo vanilija v prahu sestavni del vašega obroka, boste sigurno tudi vi občutili njen učinek, in sicer občutek sreče, zadovoljstva in sprostitve. Vanilija v prahu je tudi odličen afrodizijak, zato je zelo primerna kot sestavni del sladice ob romantični večerji. Sicer pa se v prehrani uporablja vanilija v treh različnih vrstah, in sicer kot celi posušeni stroki, kot vanilija v prahu ali pa kot ekstrakt v obliki alkoholne raztopine. Poleg burbonske, je vanilija v prahu poznana tudi kot madagaskarska, mehiška, tahitijska in francoska vanilija. Samo ime je odvisno od podnebja in tal, kjer je bila vzgojena, saj je izrazitost okusa drugačna od kraja do kraja vzgoje te rastline. Ne uporablja pa se zgolj v prehranske namene, temveč tudi v kozmetiki.