Izobraževanje odraslih na daljavo

Medtem ko so otroci na šolske obveznosti dobro pripravljeni, tovrstno izobraževanje za odrasle ni ustrezno. Ne le zaradi starostnih omejitev, ki omejujejo vpis v redne izobraževalne programe, temveč predvsem zaradi oblik, v katerih se ti programi izvajajo. Izobraževanje odraslih mora biti prilagojeno specifičnim potrebam odraslih, kar v rednem izobraževalnem procesu ni možno in tudi ni realno. Ravno zato pa so se razvili izredni programi, ki ciljajo prav na odrasle. Pravzaprav je izobraževanje odraslih precej priljubljeno, saj ponuja pravo rešitev tistim, ki želijo nadgraditi svoje znanje in pridobiti nove kompetence ali pa se v celoti prekvalificirati in se preizkusiti v novem poklicu. V vsakem primeru je pomembno, da kandidat izbere pravi program in pravega izvajalca. Izobraževanje odraslih ponuja več možnosti, s tem pa tudi več možnih izkušenj. Za mnoge je najboljša opcija izobraževanje na daljavo, torej preko spleta, saj so ti programi najbolj prilagodljivi. Prijazni so do tistih, ki imajo veliko službenih obveznosti, seveda pa tudi do staršev, ki se posvečajo družinskim opravkom. Izobraževanje se izvaja na daljavo s pomočjo interneta, s tem pa je lahko prav tako učinkovito in uspešno kot druge oblike. Izobraževanje odraslih sicer lahko vključuje različne oblike poučevanja, pogosto se vsaj izpiti opravljajo na šoli, ključno pa je, da so te oblike dovolj prilagodljive za udeležence in izvajalce.

izobraževanje na daljavo

Kaj ponuja izobraževanje odraslih?

V programih, ki jih ponuja izobraževanje odraslih, najdemo več privlačnih vsebin. Običajno so ti programi zastavljeni tako, da ponujajo čisto konkretne uporabne kompetence in strokovne nazive, po katerih je veliko povpraševanja. To so lahko srednješolski programi, izobraževanje odraslih pa pokriva tudi višješolsko in visokošolsko stopnjo. Vse to je seveda odvisno od ponudnika oziroma izvajalca, pri vseh ne moremo pričakovati zelo pestre ponudbe. Nekateri izvajajo le posamezne programe ali manjši nabor programov, drugi imajo zelo široko in bolj privlačno zbirko možnosti. Za več informacij si preberite blog na strani https://bb.si/.

Enostavno do naziva ekonomski tehnik

Izobraževanje običajno razumemo kot dokaj zahtevno in dolgotrajno, mnogi doživljajo sedenje v šolskih klopeh kot posebej mukotrpno obveznost. Ne gre pa za nujno zlo, temveč za idealno priložnost za nadgradnjo znanj in spretnosti, ki kasneje v življenju vodijo tudi do pravega poklica. Še posebej pomembno je to pri srednješolskem izobraževanju, ki predstavlja prvo možnost za specifično poklicno izobraževanje – na ta način je možno dokaj enostavno in hitro pridobiti dober poklic, tudi naziv ekonomski tehnik. Te programe ponujajo razne strokovne srednje šole, na voljo pa so tudi programi za izobraževanje odraslih, ki so prav tako precej priljubljeni. Ekonomski tehnik je namreč naziv, ki potrjuje znanja in spretnosti z različnih področij ekonomije in omogoča uspešno iskanje zaposlitve v različnih panogah. Gre za zelo aktualen poklic, po katerem je veliko vprašanja, zato je ekonomski tehnik prava izbira za tiste, ki se izobražujejo predvsem z mislijo na delovno mesto. To ne pomeni, da samo izobraževanje ne bo zadovoljilo tistih, ki v tem poklicu najdejo tudi svoj interes – na voljo so različni programi, ki ponujajo zanimiv predmetnik.

Višja strokovna šola

Različni programi za poklic ekonomski tehnik

Ekonomski tehnik postane šolar, ki uspešno zaključi srednjo šolo ustrezne smeri. Na voljo sta dve opciji – ena je srednje strokovno izobraževanje, druga pa poklicno tehniško izobraževanje. Oba programa se nekoliko razlikujeta tako v vsebini kot v obliki izvedbe in naposled v pridobljenih kompetencah, ponujata pa v vsakem primeru naziv ekonomski tehnik in vse potrebne kompetence, ki jih od takšnega kadra pričakujejo delodajalci. Poklicno tehniško izobraževanje traja tri leta z možnostjo nadgradnje z dodatnima dvema letoma, medtem ko srednje strokovno izobraževanje traja štiri leta in se zaključi s strokovno maturo. V obeh primerih zajema program tudi nekaj praktičnega dela, čeprav v tem oziru izstopa poklicno tehniško izobraževanje. Gotovo pa bo vsak ekonomski tehnik skozi šolanje spoznal vse aspekte svojega poklica. Več o programu si preberite tukaj.

Učinkovito programiranje za začetnike

Programiranje je področje, nad katerim se navdušuje vse več ljudi, predvsem pa mladih. S tovrstnim znanjem lahko pridejo do zelo dobrih delovnih mest, poleg tega pa je znanje s področja programiranja koristno tudi za marsikaj drugega. Če se tudi vi že dlje časa ukvarjate z mislijo, da bi se bilo morda dobro udeležiti tečaja programiranje za začetnike, potem ste se vsekakor znašli na pravem mestu. V današnjem prispevku vam bomo zaupali, česa vse se lahko naučite na takem tečaju, kakšno predznanje je zato potrebno in kje se programiranja za začetnike lahko naučite.

Predznanje ni potrebno

Če se na tečaj programiranja za začetnike ne želite prijaviti zgolj zaradi tega, ker menite, da nimate ustreznega predznanja, potem imamo za vas izjemno dobro in pomembno novico. Udeleženci takega tečaja namreč ne potrebujejo prav nobenega programerskega predznanja. V sklopu programa se vsi začnejo učiti od začetka, torej od osnov dalje. Tečaj poteka v slovenskem jeziku, kljub temu pa vas opozarjamo, da se od udeležencev pričakuje bralno razumevanje angleškega jezika, ki je vsekakor ključno za vsakega programerja.

V sklopu tečaja kar nekaj različnih programskih projektov

Programiranje za začetnike je razdeljeno na več srečanj. V tem času boste izdelali več različnih programskih projektov oziroma računalniških programov, s katerimi boste utrjevali svoje računalniško znanje. To lahko kasneje vključite tudi v svoj CV. Taki projekti ti poleg marsičesa dajo še odlično podlago. Z njo lahko v prihodnosti izdeluješ lastne programe in skripte. Za še več informacij pa se lahko obrnete na podjetje, ki vam vse potrebno zaupa tudi s pomočjo spleta. Preko njega se boste na programiranje za začetnike lahko tudi prijavili.

Izobraževanje odraslih Kranj, možnost, ki jo ne gre spregledati

Izobraževanje odraslih Kranj ponuja možnost izobraževanja, ki jo ne gre spregledati. Izobraževanje odraslih v Kranju sta v bistvu dve izobraževalne smeri, dve osnovni možnosti, vsaka v dveh različnih izvedbah.

Izobraževanje odraslih Kranj

Logistika je poklic prihodnosti

Področje logistikeje vedno obstajalo, vendar ni bilo nikoli v preteklosti tako prežeto z novostmi in spremembami. Časi pretoka blaga so bili včasih izraženi meseci, danes mesece nadomeščajo ure, minute in sekunde. Logistika je v bistvu upravljanje toka materialov od virov do porabnikov. Zajema fizični dok materiala in tok informacij od dobavitelja, preko proizvajalca in trgovca do končnega potrošnika. Cilj logistike je zgotoviti prav dobrine in storitve, na pravem mestu ob pravem času, količini in kakovosti, z najnižjimi stroški in vplivi na okolje, skladno s sklenjeno pogodbo. Logistične delavce izobraževanje odraslih v Kranju uči o vseh različnih procesih v podjetju. Napredovanju, povpraševanju, nabavi, načrtovanju potreb, načrtovanju proizvodnje, materialnem poslovanju, skladiščenju, manipuliranju z materiali, embaliranju, komisioniranju, o zalogah končnih izdelkov, fizični distribuciji, načrtovanj distribuciji, naročilih, transportu, prodajnih storitvah, poprodajnih storitvah in o številnih drugih pomembnih stvareh s področja logistike. Mnogi se ob tem sprašujejo, čemu izobraževanje odraslih s področja logistike v Kranju, če pa je logistika preprosta in vsakdanja. Področje logistike je preprosto in vsakdanje do trenutka, ko je prepuščeno naključju. Ko pa mora določen logistični proces potekati zelo natančno v vseh sestavinah, postane izobraževanje odraslih s področja logistike v Kranju praktično nuja. Za vsakim izdelkom na polici trgovine je določen logističen proces, kot potrošniki izdelek tudi želimo imeti v določenem času na voljo. In nam zagotovo ni vseeno, če je dobavljivost srečno naključje. Izobraževanje odraslih s področja logistike v Kranju temu primerno izobražuje na splošnih kot tudi strokovnih kompetenc. To so jeziki, matematika, računalništvo, komunikacija, geografija, zgodovina in druge za opravljanje poklica potrebne kompetence. Izobraževanje odraslih s področja logistike v Kranju vsakemu zavzetemu slušatelju omogoča, da postane logistični strokovnjak. Več o izobraževanju odraslih v Kranju, si preberite tukaj.

Prestižni poslovni prenosniki

Čeprav mnogi poslovneži sploh ne sodijo med zahtevnejše uporabnike računalnikov, si bodo gotovo zaželeli naprednejšega prenosnika, ki bo tudi na poti ponudil udobje in učinkovitost delovanja. Po drugi strani pa je kar nekaj uporabnikov tudi precej zahtevnih in potrebujejo zmogljivo in zanesljivo napravo za delo v vsaki situaciji. Ponudbe je dovolj, da bo prav vsak našel pravi izdelek v poslovnem razredu, še posebej med računalniki prestižnih znamk.

Prenosni računalnik Apple

Apple prenosniki so zelo znani in precej priljubljeni med poslovnimi uporabniki. Res je, da izstopajo predvsem na nekaterih tujih trgih, a tudi pri nas se kar redno pojavljajo v uporabi poslovnežev.

Prenosni računalnik Apple ima sicer svoje posebnosti, na katere se bodo morali privaditi uporabniki, ki so vajeni operacijskega sistema Windows. Apple namreč ponuja na svojih računalnikih drugačen operacijski sistem, ki v nekaterih pogledih omogoča večjo učinkovitost in prinaša dodatne prednosti, zahteva pa nekaj prilagoditev. Poleg tega prenosni računalnik Apple težko povežemo z drugimi delovnimi napravami, zato morda ta znamka ni najboljša izbira za poslovneže, ki se zanašajo na medsebojno združljivost svojih naprav (razen, če so vse naprave znamke Apple).

Dell prenosnik

Če bi radi ostali v poznanem okolju, bodo poslovneži morda raje izbrali znamko Dell. Ta prinaša domače in učinkovito okolje operacijskega sistema Windows, kar pa je seveda le droben razlog za izbiro te znamke.

Dell laptop

Dell prenosnik bo bržkone navdušil tudi zahtevnejše uporabnike. Računalniki iz poslovnega razreda te znamke se ponašajo z izjemno konfiguracijo strojne opreme, predvsem izstopajo z odličnimi zasloni. Poleg tega so tudi sami prenosniki zelo elegantno oblikovani, na voljo v posebej kompaktnih izvedbah.

Vsekakor je Dell prenosnik odlična izbira za zelo različne profile poslovnih uporabnikov. Zanesljiv in zmogljiv prenosnik te znamke ne bo pustil na cedilu nobenega poslovneža, zadovoljstvo pa zagotavlja s celovito zbirko zelo zaželenih odlik, tako na področju funkcionalnosti kot estetike.

Fizika ni nujno tako zakomplicirana, kot si mislimo

Za nekatere predmete v šoli pač velja, da so že od nekdaj med manj priljubljenimi. Med njimi je tako slovenščina, matematika, fizika in še kakšen bi se našel. Predvsem fizika določenim učencem dela strašne preglavice. Nekaj časa obupujejo skupaj s starši, ko pa se nabere kar nekaj snovi, ki ji niso več kos, je potrebno poiskati pravo rešitev. Ena od njih se imenuje inštrukcije fizike.

Inštrukcije fizike je storitev, ki je na trgu priljubljena in vsakodnevno iskana, predvsem pa ob koncu šolskega leta ali pa v času popravnih izpitov. Storitev je dostopna vsakomur, saj so se cene tovrstne storitve prilagodile našim žepom. Zanje pa se odločajo predvsem tisti, ki torej ne najdejo druge rešitve.

Kako potekajo inštrukcije fizike

Tovrstne inštrukcije potekajo v različnih oblikah in za različne stopnje. Lahko jih najamemo individualno ali pa v skupini. Vedeti moramo, da je cena odvisna tudi od tega. Individualne so vedno nekoliko dražje, saj se nam inštruktor povsem posveti in dela izključno samo z nami. Skupinske pa so cenejše, saj gre za inštruiranje oziroma poučevanje v skupini. Če bi radi odnesli čim več in imamo v glavi že postavljena konkretna vprašanja, potem so individualne inštrukcije fizike povsem prava izbira za nas. Če pa smo oseba, ki bolje in tudi lažje funkcionira v skupini, potem izberemo skupinski tip tovrstnega poučevanja.

Inštrukcije fizike lahko potekajo na stopnji za osnovnošolce, srednješolce ali pa za tiste, ki so že na fakulteti. Tudi tu je cena različna. Bolj zahtevna kot je stopnja, več bomo odšteli zanje.

Vedeti pa moramo, da je fizika precej težak predmet in se za inštrukcije odločajo tudi tisti, ki so na tem področju uspešni in bi radi izvedeli še več.

Želim se naučiti fizike in statistike

Vedno sem imel odlične ocene. V osnovni šoli sta bila moja najljubša predmeta matematika in fizika. Ko sem odšel na poklicno šolo pa kar naenkrat nismo imeli več fizike oz. so nas to poučevali le v prvem in drugem letniku. Znanje fizike je torej v zadnjih letih srednje šole popolnoma izginilo, medtem, ko se s statistiko nisem pred obiskovanjem fakultete nisem niti srečal.

Ko sem se vpisal na faks sem takoj po pregledu ugotovil, da bom potreboval inštrukcije statistike, saj s tem nisem imel še nobenega stika. Glede na to, da sem imel rad fiziko, sem mislil, da fizike ne bom potreboval. Tekom prvega semestra fakultete v Ljubljani, sem brez problema končal matematiko, pa tudi statistiko, katere znanje sem pridobil predvsem na tedenskih inštrukcijah.

V drugem semestru smo začeli s fiziko in kar naenkrat o tem predmetu nisem vedel popolnoma nič. Najprej sem se nekaj časa trudil, nato pa tudi v tem primeru izbral inštrukcije fizike Ljubljana. Z individualnim pristopom inštruktorja sem postopoma potem kar hitro pridobival na znanju in izpit odlično opravil v drugem izpitnem roku.

Včasih dobre učence, ki se odločijo za inštrukcije ljudje gledajo postrani, češ pa saj si pameten, ali niso inštrukcije za tiste, ki se ne zmorejo učiti ali pa so preveč leni za to, da bi se učili doma? Žal pa temu ni tako in so inštrukcije lahko zelo poučne in vam v najkrajšem času omogočijo pripravo na izpit. Posebej je pomembno, da se ti inštruktor dobro posveti. Po pogovoru s svojim inštruktorjem mi je ta dejal, da je precej lažje učiti nekoga, ki ima vsaj osnovno razumevanje in je pripravljen veliko delati. Če pa to nismo pripravljeni, pa nam tudi inštrukcije ne pomagajo kaj veliko.

Davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti

Dohodek iz dejavnosti je dohodek, dosežen z neodvisnim samostojnim opravljanjem dejavnosti, ne glede na rezultat in namen opravljanja dejavnosti. To pomeni opravljanje vsake kmetijske, gozdarske, podjetniške, poklicne ali druge neodvisne samostojne dejavnosti. Sem spada tudi izkoriščanje premoženja in premoženjskih pravic.

Davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti vložijo zavezanci, če v skladu z zakonom ki ureja dohodnino, ugotavljajo davčno osnovo od dohodka iz dejavnosti, na podlagi dejanskih prihodkov in odhodkov, sami izračunavajo akontacijo dohodnine od dogodka iz dejavnosti v davčnem obračunu. V primerih določenih z zakonom, ki ureja dohodnino, v katerih plačuje davčni zavezanec od dohodkov iz dejavnosti, tudi davčni odtegljaj, izračuna ta odtegljaj plačnik davka v obračunu davčnih odtegljajev.

Omenjeni obračun akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti naj bi davčni zavezanec predložil davčnemu organu najkasneje do 31. marca tekočega leta za preteklo leto. Če samostojni podjetnik ali posameznik ki samostojno opravlja dejavnost ne vloži davčnega obračuna do omenjenega datuma, se storjeni prekršek kaznuje z globo 800 do 10000€, s tolikšno globo se prav tako kaznujejo neresnični, nepopolni ali nepravilno vneseni podatki. Z globo 400 do 4000 evrov pa se kaznuje odgovorna oseba samostojnega podjetnika ali posameznika ki samostojno opravlja dejavnost. Ob oddaji obračuna je potrebno vložiti tudi več prilog.

Popolne informacije in več podatkov ter obrazec z navodili za izpolnitev si lahko preberete na spletni strani davčne uprave Republike Slovenije ali na Dashoferslo.si. Globe so visoke zato poskrbite da boste vloge oddali pravočasno in brez napak.

Inštrukcije fizike v učnem centru Horizont

Fizika je znanstvena veda, ki preučuje naravo v najširšem pomenu. Ukvarja se s preučevanjem obnašanja snovi v prostoru in času ter vzajemnim delovanjem. Navadno fizikalne teorije izražamo z matematičnimi zvezami, uveljavljenim teorijam pa pravimo fizikalni zakoni. Fizika nam pojasnjuje fizikalne pojave s pomočjo fizikalnih količin, poleg tega pa je veda, ki je povezana z drugimi naravoslovnimi vedami, kot je kemija, fiziologija in podobno. S fiziko se torej srečujemo skozi celo življenje in to kar vsak dan. V šoli fizika zaseda tudi mesto obveznega predmeta na urniku učencev. Veliko učencev, dijakov, študentov in pa izobražujočih se odraslih pa se srečuje s težavami pri učenju in razumevanju fizike.

Učne težave pri predmetu fizika pa vam pomaga rešiti center Inštrukcije Horizont. Horizont poleg inštrukcij fizike ponuja tudi inštrukcije matematike, kemije, slovenščine, angleščine, nemščine, ekonomije, statistike in še marsičesa drugega. Inštrukcije fizike v učnem centru Horizont so namenjene vsem tistim posameznikom ali skupinam, ki si želijo doseči temeljni oziroma minimalni standard znanja pri fiziki, kot tudi tistim, ki si želijo višje ocene oziroma doseči zahtevnejši standard znanja. Učni center Horizont vas bo z inštrukcijami pripravil na ustna in pisna preverjanja znanja fizike, popravljanje negativnih ocen, izpite in popravne izpite ter seveda tudi splošno ali poklicno maturo.

Učni center Horizont se pri nudenju inštrukcij drži vsebin, predpisanih v učnem načrtu šol. Več o vsebinah in inštrukcijah nasploh pa si lahko preberete na spletni strani centra za inštrukcije Horizont. Na spletnem mestu boste našli tudi cene inštrukcij, z izpolnitvijo kratkega spletnega obrazca pa se boste lahko naročili na željene inštrukcije.