Brezžične slušalke Sennheiser RS 220

Pri nakupu novih HI-FI slušalk se nam vedno znova pojavi dilema glede izbire standardnih ali brezžičnih slušalk. Prednosti brezžičnih slušalk so očitne, vendar običajno hkrati prinašajo precej slabosti – slabši zvok za višjo ceno, motnje drugih elektronskih naprav v okolici, pa tudi konstantni problemi s praznenjem baterij. Poleg tega so brezžične slušalke z mikrofonom precej redek pojav, saj je v tem primeru treba v zakup vzeti tudi dodatne probleme, ki jih mikrofon prinaša.

Sennheiser RS 220 slušalke so izjema na svojem področju, saj zagotavljajo izjemno kvaliteto zvoka, povsem primerljivo z žičnimi modeli istega cenovnega razreda. Zasnovane so na osnovi legendarnega HD 600 žičnega modela, ki že dolgo predstavlja standard kvalitete za hi-fi slušalke. Poleg odprte oblike slušalk, ki prinaša kar se da naraven zvok, brez odmevov in popačenj značilnih za zaprte modele, se lahko pohvali tudi z nadpovprečno širokim frekvenčnim razponom (16 – 22.000 Hz) in glasnimi zvočniki. Kvaliteta zvoka je izredna tudi zaradi audio prenosa polne kvalitete, brez stiskanja posnetkov.

Lepo in udobno ohišje je narejeno v celoti iz plastike, zato poslušanje ne postane neudobno tudi po več neprekinjenih urah uporabe. Tudi kar se tiče polnjenja baterij te slušalke uporabljajo zanimiv dizajn – skriti konektorji na slušalkah pričnejo polnjenje v trenutku ko jih odložite na polnilno stojalo. Glavna ovira – omejen čas predvajanja – je še vedno prisotna, Sennheiser RS baterije se namreč izpraznijo v šest do osem urah neprekinjenega poslušanja, kar je primerljivo z slušalkami istega razreda.