cv ali življenjepis je pomemben

Balkanski jeziki, pisno in govorno komuniciranje na Balkanu

Balkanski jeziki so jeziki, ki jih pisno in govorno komuniciranje na Balkanu uporablja vsakodnevno. Podrocje Balkana postaja vedno bolj zanimivo za tujce.
Balkanski jeziki so del kulture Balkana, zato ne preseneca dejstvo, da se jih mnogi tujci želijo nauciti.

Zakaj jih Balkanski jeziki zanimajo je nemogoce odgovoriti z eno samo besedo. Razlogov je toliko kolikor je izprašanih ljudi. Popotnike in turiste v veliki meri verjetno zaradi privlacne kulture, življenjskih obicajev, lepote pokrajine, naravnih in kulturnih znamenitosti. Ker so Balkanski jeziki za boljše spoznavanje kulture, naravnih lepot, obicajev in vsega kar sodi v vsakdanjik Balkana, je njihova želja razumljiva. Predvsem bo ucenje zanimalo ljudi, ki želijo naravno in kulturno dedišcino ter vsakdanjik Balkana odkrivati in spoznavati daljše obdobje. Za vse, ki bodo vsakdanjik Balkana, njegove naravne znamenitosti in kulturno dedišcino odkrivali krajši cas, je boljša rešitev prevajalec. Druga skupna ljudi so poslovneži, ki imajo na obmocju Balkana interese v trgovanju, sklepanju dogovorov in podobnih dejavnostih. Balkanski jeziki so pri dobrem poslovanj, sklepanju dogovorov, trgovanju in vseh podobnih dejavnostih vec kot dobrodošli. Podobo kot skupina turistov ima na voljo dve možnosti. Balkanski jeziki so jim na voljo z ucenjem ali prevajalcem.

Balkanski jeziki imajo jezikovne prednosti , ki se skrivajo v dejstvu, da so si nekateri med seboj podobni. V nekaterih primerih gre zgolj za nekaj razlik. Na tak nacin bo lahko z znanjem enega samega jezika bolj ali manj uspešno komuniciral v vec državah. V veliki meri je sprejemljivost takega nacina komuniciranja odvisno od sogovornika. Kako bo sogovornik te razlike upošteval je seveda odvisno predvsem od njega samega, njegove poslovne kulture in morale. Tujcu je nepravilna uporaba besed veckrat oprošcena. Vsekakor pa si za dobro ucenje vsak želi napake sproti odpravljati. Na tak nacin je omogocen napredek ucenja, Balkanski jeziki pa mu bodo tem bolj koristili, ce se jih bo odlicno naucil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja