Asics – zdrav duh v zdravem telesu

Ali ste vedeli, da ponuja Asics model športnega čevlja, ki je med najlažjimi na trgu? Gre za model Gel sustain TR, ki ima izjemno fleksibilen srednji del in sistem blaženja, ki je optimalen kljub izjemni lahkosti. Gre za model Asics športnega copata, ki je primeren za treninge z utežmi in druge dvoranske športe. Za vsakega športnika je odzivnost nog izjemno pomembna, saj se veliko gibov pričenja prav skozi stopala. Zaradi tega je lahek, odziven in fleksibilen športni copat najboljši zaveznik, ki ga lahko športnik dobi med igro.

Tudi drugi model Asics športnih copat se ponašajo z izjemno lahkostjo materialov. Sicer pa je potrebno poudariti, da je dandanes lahkost športne obutve postala že standard. Vse boljše blagovne znamke proizvajajo relativno lahko športno obutev, vprašanje je le, kdo bo dosegel tisti minimum teže, pri kateri je športno obuvalo še vedno sposobno zagotavljati celotno funkcionalnost, ki jo športnik potrebuje.

Ena izmed zadnjih kampanj, ki jo je sprožil Asics, je namenjena širjenju teka po težjih terenih. Moto kampanje je, da vas namenski Asics tekaški čevlji popeljejo tja, kamor vas podlaga ne pelje. Gre torej za linijo izdelkov, ki je namenjena samozavestnim tekačem, ki imajo radi razgiban in zahteven teren. Gre za linijo Gel FujiTrainer, ki se je poslužujejo najbolj ekstremni tekači.

Sicer pa je Asics podjetje z bogato zgodovino na športni sceni. Deluje že od konca 40. let prejšnjega stoletja. Ima Asics je v bistvu kratica latinskega reka, ki označuje »zdrav duh v zdravem telesu«. To je istočasno tudi moto, ki ga Asics vsa ta desetletja skuša zasledovati pri spodbujanju športa med različnimi profili in starostnimi skupinami ljudi. Zvest o pomenu športa je danes izjemno visoka in ljudje se zavedajo tudi tega, da mora biti športna oprema kakovostna, če želijo, da se bodo s športom ukvarjali dlje časa, kar je navsezadnje tudi osnovni cilj človeka, ki želi živeti zdravo življenje.

Več v spletni trgovini.