Optimizacija

5 mitov o optimizaciji spletnih strani

Če ste šele pričeli z optimizacijo spletne strani, boste potrebovali nekaj nasvetov. Preden se lotite tega podviga pa je dobro vedeti, kateri miti krožijo o optimizaciji.

1. Optimizacija spletnih strani je pretežka, da bi jo razumeli navadni ljudje.
To ne drži. Osnove dobre strategije pri optimizaciji spletnih strani vam bodo pomagale pri postavitvi vaše strani na višje mesto v iskalnikih in pri privabljanju novih strank. Res je, da se pri tem delu pojavlja tudi nekaj težjih stvari, toda če boste obvladali osnove, pri optimizaciji ne boste imeli večjih težav.

2. Preveč se moram še naučiti o optimizaciji spletnih strani.
O tej temi se morate naučiti ravno toliko kot o katerikoli drugi. Res je ne boste obvladali v eni uri, toda kateri predmet ste se pa lahko do sedaj naučili tako hitro?

3. Optimizacija spletne strani mi bo vzela preveč časa.
Ni res. Pomembno je le, da imate drugačen pogled na stvari, ko boste pisali vsebino, in poskrbeti morate za izgled vaše spletne strani. S temi stvarmi se že tako ali tako ukvarjate, če stvar naredite tako, kot je treba, pa si boste na koncu prihranili veliko časa.

4. Moja stran je prevelika, zato mi ne bo nikoli uspelo.
Rim ni bil zgrajen v enem dnevu in tako je tudi z vašo stranjo. Najboljša strategija je, da poskrbite za eno stran naenkrat. Osredotočite se na vaše najpopularnejše strani in jih imejte v mislih, ko si boste sestavljali nove koncepte.

5. V kateremkoli iskalniku se lahko v kratkem času pojavim med prvimi desetimi.
Optimizacija spletnih strani zahteva potrpežljivost in veliko trdega dela. Gradite na popularnosti svojih straneh in sčasoma boste imeli vedno več obiska. Poskrbite za to, da vas bodo ljudje, ki vas bodo iskali, tudi z lahkoto našli.

Več informacij najdete tukaj