Kakovostna montaža vhodnih vrat pričara končni izgled domu

Pravijo, da so vhodna vrata obraz vašega doma. Skozi njih gremo večkrat na dan in spredaj postavljamo dekoracije, zelenje in cvetje z namenom pričarati estetiko in toplino v domu. A pride čas, ko je treba dotrajana in poškodovana vrata tudi zamenjati. Kvalitetna montaža vhodnih vrat in pred tem še njihova prava izbira, zahteva od kupca pravo mero previdnosti, še posebno, če boste zanje posegli globlje v žep.

 

Ko se odločite za nakup novih vhodnih vrat, morate vedeti zakaj boste stara menjali in kaj od novih pričakujete. Večino naročnikov največ časa nameni izbiri pravih materialov, odločitvi med moderno eleganco in dobro staro klasiko ter ustrezni protivlomni zaščiti. Veliko vlogo pri končnem izgledu ima tudi montaža vhodnih vrat. Lahko so vrata še kako kvalitetna in draga, lahko nestrokovna vgradnja pokvari ves videz.

Naj bo montaža vhodnih vrat opravljena izpod rok izkušenih strokovnjakov

 

Kakovostna vhodna vrata zagotovo zahtevajo tudi kakovostno vgradnjo. To je ključnega pomena, saj le-to tudi zagotavlja funkcionalnost v življenjski dobi vrat. Če želite, da vam bodo vrata več let brezhibno delovala, imela odlično zvočno ter toplotno izolacijo, potem naj bo montaža vhodnih vrat prepuščena izkušenim strokovnjakom.

Kakovostna montaža vhodnih vrat

Ponavadi je montaža vhodnih vrat opravljena kar od samega proizvajalca vrat. A to ni vedno tako. Vsak strokovnjak vrata vgrajuje na svoj, edinstven način. Nekateri se bolj nagibajo h klasični montaži, kjer režo pod podbojem in zidom zalijejo s poliuretansko peno ali drugim izolativnim materialom, podboj pa pritrdijo s sidri in vijaki.

S pravo odločitvijo tudi do subvencij EKO sklada

 

Vse več strank pa se rajši odloča za montažo po smernicah RAL, saj so te pogoj za subvencijo EKO sklada. Montaža vhodnih vrat po smernicah RAL upošteva sistem vgradnje s tesnjenjem fuge med vrati in objektom na treh ravneh. Notranji stik zagotavlja neprepustnost za zrak in vlago, vmesni sloj je maksimalno tesen in toplotno izoliran, zunanji stik pa je neprepusten in tak prepreči vdor dežja, vetra in vodne pare.

 

Vhodna vrata so eden najbolj izpostavljenih elementov pametnega doma in skozenj prehajate večkrat dnevno. Ni pomembno, da so le lepa, ampak tudi kakovostno izdelana in vgrajena, primerno izolirana, hkrati pa nudijo primerno protivlomno zaščito.