Rajski Združeni arabski emirati

Bližnji Vzhod je zelo privlačen za tiste turiste, ki želijo spoznati edinstvene kulture in čisto poseben način življenja v tem delu sveta. Pričakujemo predvsem tradicionalni utrip arabskega sveta, ki je še nekoliko odmaknjen od vplivov sodobne globalizirane družbe. A ponekod naletimo na čisto drugačno izkušnjo, ki je lahko še bolj atraktivna – to ponujajo Združeni arabski emirati, ki v osrčju Bližnjega Vzhoda pričarajo oazo edinstvenega življenjskega sloga, ki se ga splača spoznati nekoliko pobližje! Gre za zanimivo mešanico tradicije in sodobnosti, hkrati pa smo deležni tudi ugodne geografske lege in vseh prednosti, ki izhajajo iz tega. Nič čudnega, da so Združeni arabski emirati vedno bolj priljubljena turistična destinacija. Če k temu dodamo še razmah turistične ponudbe, je izbira skoraj samoumevna – vsekakor se splača razmisliti o tej destinaciji, če iščemo kakšno novo in edinstveno izkušnjo na potovanju v tujino. Združeni arabski emirati s pestro paleto atrakcij širijo obzorja in ponujajo čisto nove izkušnje. Nikjer drugje ne moremo najti takšne mešanice kultur in tradicij, vse to pod vplivom sodobne tehnologije in popolnega udobja.

Dubai

 

 

Združeni arabski emirati ponujajo več izkušenj

Čeprav je država dokaj majhna, je tudi precej razčlenjena. To je za turizem gotovo zelo dobro, saj lahko Združeni arabski emirati ponudijo več izkušenj. Med glavnimi atrakcijami sta gotovo velemesti Dubaj in Abu Dhabi, v katerih najdemo mnoga čudesa sodobne civilizacije, vmes pa tudi sledi islamske tradicije in dolge zgodovine. A to gotovo ni vse, kar skrivajo Združeni arabski emirati. Država pokriva kar nekaj površine tudi onkraj svojih metropol, zato je možno izkusiti nekoliko drugačen utrip arabskega sveta in spoznati tudi nekatere naravne znamenitosti tega območja. Potovanje je možno lepo nadgraditi in dopolniti s takšnimi izleti, ki predstavljajo druge plati države, končni rezultat pa je nepozabna izkušnja, ki jo lahko pričarajo Združeni arabski emirati z vsemi svojimi kotički. Rezervirajte si počitnice pri Agenciji Oskar.

Sodobni TV sporedi

Z razvojem sodobne tehnologije so se močno spremenile tudi navade gledalcev televizijskih programov. Še pred nekaj leti je televizija zasedala mesto glavnega informativnega in zabavnega medija, danes pa to vlogo v vse večji meri prevzema internet. Televizija je bila včasih osrednji element v vsakem gospodinjstvu, danes sprejemnika v mnogih stanovanjih sploh ne najdemo več. Spremenili so se tudi TV sporedi, ki se osredotočajo na tiste gledalce, ki še vedno cenijo prednosti televizijskih programov. Vsekakor obstajajo razlogi za vestno spremljanje televizijskega programa, sploh če imamo dostop do tistih vsebin, ki nas najbolj zanimajo. Za to, da bi lahko te priložnosti v kar največji meri izkoristili, pa moramo vedeti, kaj nam nudijo sodobni TV sporedi. Izbira programov je večja kot kadarkoli prej, a ravno zato moramo pozorno izbrati pravi paket, ki vključuje naše najbolj priljubljene vsebine. Različni TV sporedi pokrivajo različne vsebine, razlikujejo se tudi paketi ponudnikov televizijskih storitev in nazadnje tudi programi, ki jih pogosto gledajo posamezni gledalci. Z nekaj pozornosti lahko dosežemo bistveno boljšo izkušnjo.

tv sporedi
TV spored – pomočnik, brez katerega ne gre

Prilagojeni TV sporedi

Vsak gledalec si lahko močno prilagodi vsebine, ki jih želi gledati na televiziji. TV sporedi so v veliki meri prilagodljivi, saj to omogočajo tudi ponudniki televizijskih storitev in seveda uredniki televizijskih programov. Navade se spreminjajo v tej smeri, da se želimo vedno bolj svobodno odločati, katere vsebine bomo spremljali in kdaj. Časovno preskakovanje med oddajami, ki so že bile predvajane, je postalo kar stalnica, pogosto gledamo vsebine tudi za cel teden nazaj. Prav tako je veliko povpraševanja po video vsebinah na zahtevo, kar morajo upoštevati tudi TV sporedi. Ponudniki televizijskih storitev se povpraševanju prilagajajo s skrbno oblikovanimi paketi, ki običajno pokrivajo določena tematska področja, nekateri pa omogočajo tudi poljuben izbor programov ali kar popolno programsko shemo. V vsakem primeru je možno dobro oblikovati zbirko programov, ki jih lahko spremljamo na domačem televizorju.