Izolacija podstrešja in mansarde prihrani stroške ogrevanja in hlajenja

Izolacija podstrešja in mansarde omogoča, da se doseže željen prihranek stroškov ogrevanja oziroma hlajenja. Prihranek, ki ga omogoča izolacija podstrešja in mansarde, je med drugim pomemben del Pravilnika o učinkoviti rabi energije v stavbah. Poraba energije za ogrevanje stavbe ali njeno hlajenje je lahko zelo različno, glede na to, kakšna je izolacija podstrešja in mansarde ter drugih delov objekta.

renova mansarde

Teorija in praksa na področju učinkovite rabe energije v stavbah

Pravilnik določa tehnične zahteve, ki morajo biti izpolnjene za učinkovito rabo energije v stavbah. V to področje spadajo izolacija podstrešja in mansarde ter drugih delov objekta, ogrevanje, hlajenje, prezračevanje ali njihov kombinacije, priprava tople vode in razsvetljave ter drugi dejavniki. Sama izolacija podstrešja in mansarde spada pod toplotno zaščito. Namen toplotne zaščite je zmanjševanje prehodov energije skozi površino toplotnega ovoja stavbe, zmanjšati podhlajevanje ali pregrevanje stavbe, zgotoviti sestavo gradbenih konstrukcije, da ne prihaja do poškodb ali drugih škodljivih vplivov zaradi difuzijskega prehoda vodne pare ter nadzorovati zrakotesnost stavbe. Dodatno mora izolacija podstrešja in mansarde ter drugih delov stavbe upoštevati vpliv toplotnih mostov na letno porabo po energiji za ogrevanje ali hlajenje. Vpliv toplotnih mostov mora biti čim manjši, toplotni mostovi tudi ne smejo povzročati škode stavbi ali njenim uporabnikom. Sama izolacija podstrešja in mansarde je lahko od primera do primera različna. Loči se po debelini, materialu, namenu uporabe prostora oziroma zahtevah in drugih podrobnostih. Dodatno se podrobnosti spremenijo, če govorimo o podstrešju ali o mansardi. V mansardi bomo želeli imeti ustrezno bivalno okolje z najprimernejšo temperaturo in vlago. Podstrešje načeloma ni namenjeno bivanju, izolacija mora predvsem preprečevati toplotne izgube v drugih bivalnih prostorih. Temperatura v drugih bivalnih prostorih je ob enakih pogojih zunaj različna, glede na izolacijo podstrešja. Poleti se pozna dodatna vročina, pozimi pa hitrejše ohlajevanje prostorov. Priporočljiva debelina materiala, s katerim se izvede izolacija podstrešja in mansarde je trideset centimetrov. Za več nasvetov in informacij o obnovi ter izolaciji mansarde ali podstrešja obiščite stran www.merkur.si.

Botoks, lepotni trend

Botoks je postal lepotni trend. O tem je več kot zgovorno število oseb, ki se odločijo za botoks. Ženski spol ni edini ali skoraj izključni uporabnik, zanj se odločajo tudi moški.

botoks je lepotni trend

Sprememba starostne strukture

Včasih je bila srednja generacija največji odjemalec botoks storitev, starostno povprečje se danes znižuje. Za botoks se odločajo tudi osebe, ki so komaj postale polnoletne. Povprečna starost je zelo različna, na veliko območjih v regiji ter izven nje se povprečna starost znižuje. V osnovi gre za preizkušeno in testirano zdravilo, ki zdravi prekomerno krčenje mišic. Uporablja se na področju nevroloških obolenj ter za odpravljanje gubic, ki nastanejo zaradi prekomernega krčenja obraznih mišic. Pri tem nastanejo navpične gube med obrvmi, gube na čelu, gube na področju oči in druge gube. Botoks lahko vpliva na dvig obrvi, glajenje gub in razne druge estetske učinke.

Zdravilo se vbrizga s pomočjo drobne iglice, poseg je minimalno invaziven ter ne zahteva posebnega okrevanja. Najpogosteje se vbrizga v mišice, ki nadzorujejo mimiko na obrazu ter povzročajo gube na čelu in okoli oči. Postopek traja približno po ure, je ambulanten, poteka lahko s topično anestezijo ali brez anestezije. Botoks začne delovati po približno tednu dni, obraz je videti opazno spočit kot po sproščujočem dopustu stranski učinki so redki in hitro minejo. V izjemnih primerih nastane glavobol, slabost ali povešenost veke. Učinki delujejo od približno štiri mesece do približno po leta. Botoks je zdravilo, ki ga pripravljajo v nadzorovanih laboratorijskih pogojih.

Gre za molekulo botulinskega toksina, proizvaja ga bakterija C.botulinum. Pred uporabo je temeljito preizkušen s stani svetovnih institucij, na podlagi prestanih predpisanih testiranj se lahko botoks uporablja kot vsa druga zdravila na trgu. Uporaba zdravila se odsvetuje nosečnicam in doječim materam, ne uporablja se ga ob obstoječih vnetjih na mestu posega, v primeru prisotnosti bolezni mišičnega stika ter preobčutljivosti na botoks oziroma njegove sestavine.

Digitalni marketing je trženje prek spleta

Digitalni marketing je z drugo besedo spletno trženje. V osnovi se digitalni marketing ne razlikuje od klasičnega trženja. Prav tako sta pri spletnem trženju prisotna ponudba in povpraševanje, razlika je v načinu soočenja ponudbe in povpraševanja. Fizični kontakt značilen za klasični marketing pri digitalnem nadomesti splet oziroma virtualno okolje.

Digitalni marketing je učinkovit način trženja.

Spletno trženje je vedno bolj zanimivo in zahtevno

Spletna prodaja izdelkov ali storitev se iz leta v leto veča. Kljub temu, pa digitalni marketing ne bo v celoti izrinil klasičnega. Fizični kontakt je še vedno ključnega pomena pri mnogih izdelkih in storitvah. Obenem ima digitalni marketing nekatere omejitve. Načeloma je za digitalni marketing, da lahko kupec in prodajalec izhajata iz poljubnega okolja. Pomembno je, da imata spletno povezavo ter napravo za komuniciranje. Vendar pri bolj oddaljenih okoljih digitalni marketing nima možnosti za večji uspeh, saj za spletno trženje veljajo podobna pravila kot v primeru klasičnega trženja. To so lahko carine in razne druge ovire. Kljub tem oviram, pa digitalni marketing iz leta v leto pridobiva nove kupce. Dosegel je zavidljiv tržni delež, ter prehitel nekatere druge oblike trženja. Uporabniki vedno bolj posegajo po nakupih preko mobilnih naprav. Zaradi napredka in večanja števila kupcev, se spreminja tudi digitalni marketing. Najnaprednejši tržniki se zavedajo, da je pot do kupcev vedno težja. Na strani je vedno več ponudnikov, kupci pa se z vsakim nakupom tudi izobražujejo in pridobivajo nove izkušnje. Digitalni tržniki morajo zato svoje aktivnosti veliko bolj premisliti in preračunati. Pri tem so lahko koristne tako izkušnje iz preteklosti, kot tudi sposobnost oblikovanja inovativnih pristopov. Izkušnje iz preteklosti omogoča digitalna tehnologija bistveno bolj koristno in učinkovito uporabljati pri načrtovanju poslovnih aktivnosti prihodnosti. Inovativni pristopi pa omogočajo predvsem konkurenčne prednosti. Kasneje kot jih bo sposobna konkurenca izkoristiti sebi v prid, tem bolje. Konkurenčne prednosti lahko digitalni marketing najde na različne načine in na različnih mestih. Če želite povečati prodajo z uporabo digitalnega marketinga, si oglejte spleno stran agencije Red Orbit.