Only Slovenija, modna odličnost

Only Slovenija je modna odličnost .

Blagovna znaka Only Slovenija sodi med mlade blagovne znamke, ki nudi nove kolekcije pisane na kožo številnim uporabnikom. Zlahka pa jih je možno prilagodit tudi modnim trendom za jesen, zimo ter druge letne čase. Lasten osebni slog Only Slovenija lahko omogoča ustvarjati preko kolekcij ali preko posameznih kosov garderobe. Pri tem je mogoče ohranjati svoj slog, ali pa z kosom ali več izstopati iz svojega sloga ali celo povprečja. Only Slovenija je omogoča tudi prilagajanje trenutnim modnim smernicam, ki prisegajo na zemeljske barve, barve listje ter različne interpretacije klasične črnine. Načeloma moda veleva, da se kričeče barve pospravi v omaro ter prihrani za primernejši čas. Nihče pa ne pa s tem ne prepoveduje izbrati in nositi Only Slovenija po svojem okusu in željah. Mnoge znane osebnosti so letos presenetile z izvirnimi barvami ter drugimi osebnimi estetskimi prijemi. Zakaj ne bi kaj takega sami storili, nihče ne brani izstopati in biti nekaj posebnega. Znane osebe so s temi modnimi izjemami letos zasedale prva mest v pogovorih ter tudi medijih, takšno priložnost imamo tudi sam. Only Slovenija lahko ponudi drugačnost, zgolj izbrati je treba. V jesenskem času je velika pozornost namenjena predvsem jakni in plašečem. Z njimi je mogoče hitro izstopati ter poudariti svojo osebno izbiro, ali pa se skriti za sivo povprečje z upoštevanjem modnih smernic ter najbolj zaželenega za letošnjo jesen in zimo. Predvsem velja pri Only Slovenija upoštevati svoje telesne značilnosti ter zahteve. Mati narava nas je obdarila z edinstveno postavo, ki je zagotovo nekaj posebnega. Nudi nam priložnost, da z Only Slovenija izpostavimo na njej nam najbolj primerno. Upoštevati pa velja nekatere osnovne značilnosti, ki so zimzelene in nikoli ne zbledijo. Veljajo za sivo eminenco, ki v osnovi nikoli ne zgreši.

Only Slovenija je modna izbira za vse starosti in vse najrazličnejše okuse.

https://www.nama.si/only

Spletno oglaševanje, sodobna realnost

Spletno oglaševanje je sodobna podjetniška aktivnost v digitalni obliki.

Danes vse več podjetnikov uporablja spletno oglaševanje, ter številne druge načine spletnega podjetništva. Spletno podjetništvo in njegove aktivnost je mogoče tudi meriti, s tem se lahko veliko naučimo ter ocenjujemo aktivnosti prihodnosti na podlagi danes znanega. Spletna aktivnost je odvisna od veščin uporabnikov med celotno populacijo. Uporabniki predstavljajo potencialno povpraševanje, spletno oglaševanje za razliko predstavlja ponudbo na najboljši način. Številčno predstavljajo zelo različen delež celotne populacije, bolj množične so predvsem mlajše in srednje generacije. Osebe na katere ne mora računati spletno oglaševanje v velikem obsegu med vso populacijo so predvsem upokojenci in druge neaktivne osebe. Med njimi je približno dve tretjini oseb, ki nimajo veščin uporabe spleta. Na drugi strani je tudi majhen odstotek tistih oseb, katere imajo zelo dobro razvite veščine uporabe spleta. Na tem področju so najbolj izkušeni zaposleni in samozaposleni, sledijo osebe stare od šestnajst do štiriinsedemdeset let ter brezposelni. Med zaposlenimi in samozaposlenimi bo spletno oglaševanje naletelo na najmanj oseb, ki nimajo veščin uporabe spleta. Med osebami starimi med šestnajst in štiriinsedemdeset let ter brezposelnimi osebami je takih preko dvakrat več. Zelo vzpodbudno za spletno oglaševanje pa je dejstvo, da osnovne veščine upore spleta uporablja približno tretjina zaposlenih, samozaposlenih in brezposelnih oseb. Pri upokojencih in drugih neaktivnih osebah osnovne veščine obvlada zgolj desetina oseb. Na podlagi teh dejstev je mogoče oblikovati zelo učinkovite strategije za dosego podjetniških ciljev. Potrebno pa je zelo dobro poznati vse možnosti, ne zgolj spletne. Dobre kupce ne gre izpustiti, če ne znajo uporabljati spleta. Nekateri tudi preprosto želijo izdelek ali storitev izkusiti v praksi, uporaba spleta je pri tem povsem nepomembna. Splet lahko uporabljajo ali ne uporabljajo, v vsakem primeru bodo izdelek ali storitev pred nakupom preizkusili oziroma želeli doživeti v živo.

Spletno oglaševanje je aktivnost, ki prinaša veliko izzivov za prihodnost.

https://www.red-orbit.si/storitve/google-adwords

Klimatska naprava pozimi?

Ste vedeli, da se klimatska naprava lahko uporablja pozimi, kot vir ogrevanja. Da, prav ste slišali. Čeprav so klimatske naprave v prvotnem pomenu namenjene ohlajevanju naših prostorov, lahko z njimi tudi zelo kvalitetno ogrejemo naše prostore.

Sam sem se, dokler se nisem preselil v hišo, ki je imela talno gretje, vel čas življenja v bloku ogreval na klimo. Moram reči, da so bili stroški približno isti, kot če bi se ogreval s skupnim ogrevanjem bloka, vendar sem imel to prednost, da je bil prostor ogret v trenutku. Imajo pa klime tako, kot vse druge stvari, tudi svoje slabosti.

Ena stvar, ki me je motila najbolj, je bila ta, da je bil zrak precej suh. Temu sem se uspešno izognil tako, da sem v vsako izmed sob namestil čajno svečko v posodico z vodo, le-ta pa je z izparevanjem vlažila zrak. To zadevo lahko rešite tudi s kakšnimi drugimi vlažilci prostorov po vaši želji. Ko sem se sprva začel ogrevati s klimo pa nisem vedel tega, da je klime potrebno precej redno čistiti, saj drugače iz njih začne prihajati neprijeten vonj. No ja, klime nisem očistil sam, ampak sem za to najel mojstra, ki je to opravil hitro in kvalitetno. Sam bi porabil precej časa.

Ogrevanje s klimo je zelo enostavno. Lahko nastavite termostat, da vam bo naprava ohranjala konstantno temperaturo skozi cel dan. Ena izmed opcij pa je tudi ta, da nastavite timer in se vam bo klimatska naprava prižgala ter ugasnila ob določeni uri. Kot vidite, je možnosti res veliko in ogrevanje s klimo se vam bolj splača, kot pa recimo ogrevanje z električnimi radiatorji.

Last minute smučanje, izjemna priložnost

Last minute smučanje je izjemna priložnost za smučarske navdušence ter njihovo mlajšo ali manj mlajšo družbo.

Na last minute smučanje velikokrat nismo pripravljeni, zato so tudi praktično vedno in povsod izjemno presenečenje . Možnosti je veliko, izbiramo lahko smučišče, kraj bivanja, čas bivanja ter številne druge možnosti. Z vsakim podaljšanim dnem je lahko last minute smučanje tudi cenejše, saj so storitve v časovno daljših terminih ugodnejših. Zato je mnogim last minute smučanje tudi skušnjava, ali si privoščiti vikend, podaljšan vikend ali vse skupaj podaljšati na teden. Smučanje s spremljajočimi dogajanji in možnimi dodatnimi storitvam je nalezljivo, dan hitro mine tudi podaljšan vikend je kaj hitro na okrog. Zato je velikokrat last minute smučanje iz vikenda podaljšati na manjše počitnice. Cena samega bivanja je ugodna, številne dodatne ponudbe pa vse skupaj pocenjo. Odločimo se lahko za številne nadgradnje, saj last minute smučanje večina ne jemlje kot zgolj smučanje po snežnih poljanah ter spanje. Po končanem smučanju je na voljo v turističnih krajih doživeti številne kulturne prireditve in dogodke. V mesecu novembru so to praznovanja svetega Martina, svetega Andreja ter druga tipična novembrska praznovanja, veseli december pa je spet poglavje zase. Otvori ga sveti Miklavž, razposajeno vzdušje pa traja preko novega leta vse do praznika Svetih treh kraljev. Po novem letu pa se last minute smučanje nadaljuje z novim krogom praznikov, ki na območju visokogorskih smučišč traja vse do meseca maja. Klimatsko zdravilišče Rogla, termalna zdravilišča in druge podobne lokacije, pa nudijo za last minute smučanje dodano vrednost. V tem primeru se lahko do sitega naužijemo radosti na snežnih strminah, po končanem smučanju pa se lahko sprostimo v bazenih, savnah, privoščimo si masažo ter številne druge storitve. S tem postane last minute smučanje počitnice z odliko ali počitnice v prvem razredu.

Last minute smučanje je priložnost, ki jo zlepa ne gre zamuditi ali izpustiti iz rok.

Več

Jetra, kemična tovarna

Jetra razgrajujejo škodljive snovi ter jih predelajo v neškodljive.

Za učinkovita jetra lahko poskrbimo predvsem sami, veliko vlogo ima kakovostna hrana . Največ obremenitev povzročajo trans maščobe, preveč sladkorja in fruktoze. Na drugi strani imamo za učinkovita jetra nekatere pripomočke praktično pred nosom. Rožmarin je vedno zelen grm, ki cveti v okolici našega doma. Zaradi prijene arome se uporablja v kulinariki, z njim je bogata predvsem mediteranska kuhinja. Poleg rožmarina bodo za jetra koristili pegasti badelj, kurkuma, artičoka. Veliko pripomore tudi zavedanje pomena zdrave prehrane in gibanja. Zdrava prehrana ni le v snoveh in sestavini, pomembne so tudi navade prehranjevanja. Osnovni problem sodobnega človeka je urnik prehranjevanja, ki je v številnih primeri v neravnovesju z potrebami. Drug problem so preobilni obroki. Bolj pogosti kot so, bolj so obremenjena jetra. Ljudje, ki živijo zdravo se izogibajo mastni in industrijsko predelani hrani, pitju raznih škodljivih tekočin ter dajo več poudarka na gibanje na svežem zraku. Pri prehrani ima človek na voljo svobodo, ki jo žal ne izkoristi. Moder človek si danes zna poiskati ali pridelati zdravo prehrano, predvsem pa jo prilagajati skladno z potrebami organizma. Na jetra bi morali večkrat pomisliti, ko imamo na voljo dve živili ali več različnih živil. Pogosto se odločamo racionalno, na kakovost in posledice za organizem ne pomislimo. Racionalno odločanje temelji na tehtanju med investicijo in pridobljenim. Zato velikokrat žrtvujemo kakovost na račun pridobljene večje količine. Kar je velikokrat vzpodbujeno tudi z raznimi oglasnimi kampanjami ali oglasi. Veliko bolje se je zavedati, da kakovost stane. Večja količina pa pomeni večjo vsebnost nekakovostnega ali celo zdravju škodljivega balasta. Zato velja vsaj za kratek čas spremeniti odločanje, ter dati prednost kakovosti. Kako učinkovito deluje manjša količina kakovostnega, pa bomo spoznali razmeroma kmalu na razne načine.

Jetra so organ, ki ga v sodobnem času prevečkrat pretirano obremenjujemo z raznimi škodljivimi snovmi.

http://fidimed.si/strokovni_clanki/presnova/122/zamascena_jetra/

Probiotiki v hrani in zdravilih

Probiotiki se mnogim zdijo novodobna novost , vendar so živi mikroorganizmi znanstvenike zaposlovale že v dvajsetem stoletju.

V devetnajstem in dvajsetem stoletju je znanost doživela velike napredke, pojavila so se številna odkritja. Industrijska revolucija ni prinesla učinke na področju proizvodnje, pospešil se je tudi razvoj znanosti. V devetnajstem in dvajsetem stoletju so znanstveniki raziskovali vse mogoče ter tudi poizkušali vse mogoče. Tako so določena zdravila prišla na prodajne police, ko se je zdel znanstvenikom višek določene surovine zanimiv za izrabo v zdravstvene namene oziroma za potrebe farmacije. Tak primer je premog, z njim se je po dolgoletnih raziskavah in poizkusih ustvarilo danes praktično vsem znano zdravilo. S probiotiki se je ukvarjal Ilja Iljič Mečnikov, predlagal je spremembo črevesne flore. Po njegovem prepričanju je bila črevesna flora z škodljivimi zamenljiva z uporabnimi mikrobi. Z besedo probiotiki danes povezujemo predvsem mlečne izdelke, najbolj znani so jogurti. Na prodajnih policah jih imamo celo vrsto, med drugim tudi slovensko ponudbo. Posebnost v ponudbi so nekateri tuji probiotiki , ki pa imajo v sebi pomemben del sestavin slovenskega porekla. Na domače mleko in mlečne izdelke se torej lahko zanesemo, z probiotiki v njih bomo imeli dobre učinke za črevesno floro. Njihovi učinki pospešujejo presnov, preprečujejo nekatere težave s prebavo ter zatirajo negativne snovi v črevesju. Možni so tudi širši učinki, vendar mnogi še niso znanstveno dokazani. Nanje lahko računamo, vendar je dobrodošlo posvetovanje s strokovnjakom ali strokovnjaki pred izbiro in uživanjem. Na trgu se dobijo tudi prehranska dopolnila in zdravila. Probiotiki v tem primeru pomagajo pri nekaterih s prebavo povezanimi težavami. Dobimo jih v obliki kapljic, praškov, kapsul, tablet in pastil. Tudi v tem primeru je več kot dobrodošel posvet z zdravnikom ali farmacevtom.

Probiotiki so številnim osebam izboljšale proces presnove, ter posledično zmanjšali ali odpravili težave z pomanjkanjem energije, spanjem in številne druge težave.

https://www.vzajemna.si/sl/zdravje/moje-zdravje/probiotiki

Posteljnina, klasična ali prestižna

Posteljnina lahko omogoča klasičen ali prestižen spanec .

Klasičen spanec omogoča posteljnina, ki ustreza največ kupcem. V ponudbi predstavlja dobro razmerje med dobljenim in ceno. Dobljeno pa posteljnina ne predstavlja zgolj ob spancu, ampak tudi pri vzdrževanju. Vzdrževanje posteljnine sledi podobni logiki, kot velja za oblačila. Najboljši občutek nam nudijo sveža oblačila, v njih se počutimo polni energije. V zimskih mesecih je to najbolj enostavno občutiti, saj nam sveža oblačila takoj nudijo boliš občutek toplote in udobja. Zato bo posteljnina pogosto prana, sušena in likana. Prestiž lahko pomeni tudi klasična posteljnina, če je pogosto prana. Ker je za pranje enostavna, bo lahko boljša izbira kot za vzdrževanje zahtevnejše alternative. Ob čiščenju velja posebno pozornost nameniti morebitnim motilnim elementom spanja. Nekateri ljudje imajo alergije, zato je dobro pomisliti nanje. Prestižna posteljnina iz svile je naravni antialergen, zato je idealna izbira za takšne zahteve. Druga možnost je pogosto pranje klasične posteljnine, ki omogoča prekuhavanje ter likanje. Z likanjem se lahko dodatno zanesemo na uničenje ne le bakterij, ampak tudi morebitne ostanke praškov na posteljnini. Velik poudarek pa velja posvetiti tudi barvam, ki igrajo veliko vlogo pri počutju. Barve nam nudijo različne občutke, vplivajo na naše počutje, nas motivirajo ter nudijo točno določeno občutje. Znani so številni testi, kjer so ljudem v istem prostoru v kratkem času zamenjali zgolj barvo sten. Ter jih nato povprašali o občutkih. Rezultati so pokazali, da so barve nezavedno vplivale na čutila ljudi. Ob pravi barvi je bila hrana v jedilnici dobra in okusna. Bolj negativno pa so ljudje opisali hrano, ki je bila postrežena v istem prostoru z bolj turobnimi barvami. Enako velja za posteljnino, kdor noče eksperimentirati pa lahko izbere preprosto in klasično belo barvo. Ostali pa imajo pisano paleto barvnih možnosti.

Posteljnina ima velik vpliv na naše dnevne aktivnosti, saj nas nanje pripravi z odličnim spancem.

http://www.nama.si/oddelki/dom/hisni-tekstil/posteljnina?orderby=prioriteta,desc

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi, kršitev pravic

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi razrešuje hude kršitve delovnega razmerja.

Razlogi zaradi katerih je podana izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi se nanašajo na pogodbene obveznosti . Poleg tega imajo razlogi za odpoved pogodbe o zaposlitve širši vpliv. Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi je lahko podana zaradi kršitve pravic varnosti in zdravja zaposlenih s strani delodajalca. Na drugi strani pa podobno velja možnost, da je izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi podana, zaradi kršitve obveznosti delavca na področju zdravstva oziroma zdravstvenega varstva. Delavec ima v primeru bolezni ali poškodb zagotovljeno pravico do zdravstvenega varstva. Takrat je oproščen delovnih obveznosti, skladno z ugotovitvami in navodili zdravnika. Vendar navodila zdravnika pomenijo za delavca obveznosti. Zdravnik mu lahko predpiše počitek, strogo ležanje ali razne druge ukrepe z namenom, da se oboleli ali poškodovani delavec čim prej pozdravi. Predpisano strogo ležanje nikakor ne pomeni, da se lahko delavec prosto giba kjerkoli ali opravlja razna fizična dela. Spoštovati mora navodila zdravnika, ki ga je pregledal ter potrdil pravico do odsotnosti z dela z namenom sanacije poškodbe ali ozdravitve. Če jih ne spoštuje, lahko sledi izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi. Pri tem ne gre zgolj za kršitev pogodbenih obveznosti, ampak zapostavljanje in grobo izkoriščanje delavskih pravic. Varovanje zdravja je ena osnovnih človekovih dobrin, pridobljena pa je bila skozi dolgo časovno obdobje nenehnih bojev zanjo. Podoben pomeni in namen ima izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi za kršitve delodajalca. Varovanje zdravja na delovnem mestu je danes ne le zakonsko predpisana, ampak praktično samoumevna. Kršitve na področju varovanja zdravja na žalost niso redkost, kar med drugim kaže tudi na razvitost posamezne družbe. V nekaterih deželah so predpisane hude sankcije za takšna ravnanja, posledično si jih delodajalci ne drznejo kršiti v nobenem primeru.

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi je pravica, ki omogoča izogibanje težkim kršitvam pravic ali dolžnosti s strani delavca oziroma delodajalca.

Tukaj

Palawan, star otok

Palawan je star otok, kar kaže Tabonska jama oziroma arheološka najdišča v njenem podzemnem svetu.

Ostanki kažejo, da naj bi življenje na otoku Palawan obstajalo že preko dvajset stoletji pred našim štetjem. Najdena orodja in drugi ostanki pradavnih prebivalcev otoka kažejo na ugodne razmere za bivanje. Palawan naj bi bil po teh odkritjih sodeč, zibelka v kateri je zrasla filipinska kultura . Do današnjih dni je otok v veliki meri ohranil starožitnost, ki jo na drugih otokih zaman iščemo. Prava sprostitev je že prihod iz drugih bolj obljudenih filipinskih otokov. Palawan je dolg in ozek otok, v njegovi bolj ali manj oddaljeni bližini se nahajajo številni drugi manjši otoki in skupine otokov. Zahodno od otoka Palawan se v Južnem Kitajskem morju nahaja otočje Spratly. Sestavljeno je iz številnih različno velikih kopenskih površin sredi morja, kot so otoki, grebeni in čeri. Njihova površina je velika vsega štiri kvadratne kilometre, raztreseni pa so na velikem območju. Skupno število otokov otočja Palawan je tisoč sedemsto osemdeset, nahajajo se na širšem obalnem območju glavnega otoka. Glavni otok nudi tudi obilico naravnih bogastev in neokrnjene narave. Prestavljajo jih predvsem obsežna območja pragozdov, ki prekrivajo gorske grebene. Najvišji vrh otoka je preko dva tisoč metrov visoki Mount Mantalingahan. Nahaja se na jugovzhodnem delu glavnega otoka. Center življenja na glavnem otoku je Puerto Princesa, prestolnica tako otoka kot tudi otočja. Mesto naseljuje četrt milijona prebivalcev ter je izhodišče za prihod in odhod večine turistov. Turizem je tudi poglavitna dejavnost prebivalstva, na območju mesta najdemo številne turistične objekte. Glavni otok nudi tudi številne druge možnosti, sprijazniti pa se je potrebno z edino prometno povezavo po kopnem. Za tovrstno potovanje si je potrebno vzeti čas, ter se sprijazniti z udobjem otoške prometnice. Odlična priložnost za vse, ki bi radi otok doživeli v vsej njegovi lepoti.

Palawan je otok in otočje v jugozahodnem delu filipinskega otočja.