Kompresor, uporabna naprava

Kompresor je delovna naprava , ki proizvaja stisnjen zrak.

S stisnjenim zrakom kompresor lahko poganja številna orodja in naprave za uporabo v profesionalnih ali prostočasnih aktivnostih. V profesionalne namene poganjajo zelo različne naprave ali njihove dele. Prednost takšnega pogona je v učinkovitosti ter enostavnosti uporabi. Večinoma kompresor poganja pnevmatska orodja ter druge naprave z enakim principom delovanja. Proces delovanja je načeloma enostaven. Zrak s pomočjo elektromotorja, bencinskega, dizelskega ali drugega pogonskega agregata stiska in shranjuje v visokotlačno posodo. Iz posode se preko napeljave stisnjen zrak prenaša do orodji oziroma naprav. V profesionalne namene je kompresor lahko statičen, kar pomeni nameščen na točno določenem mestu ves čas uporabe. Enako je v teh primerih navadno statičen tudi vod oziroma prenos do orodji oziroma naprav ali v njihovo bližino. V uporabi je lahko tudi mobilni kompresor, vendar so večinoma domena neprofesionalne uporabe. Pri takšnih izvedbah tudi napeljava načeloma ni statična, ampak jo je možno poljubno premikati glede na zahteve in uporabo. Mobilni kompresor lahko poganja električna energija oziroma elektromotor ali bencinski oziroma drugi ustrezni agregat. Izvedba z elektromotorjem je primerna za uporabo v bližini električne napeljave oziroma možne oskrbe z električno energijo. Kjer električne napeljave ni oziroma ni možna oskrba z električno energijo, pride v poštev kompresor z bencinskim ali drugim ustreznim agregatom. Takšno izvedbo lahko uporabljamo praktično kjerkoli, neodvisno od električne napeljave oz. električne energije. Največkrat so takšne izvedbe v uporabi za delo na terenu oziroma tam, kjer obstaja možnosti izpada električnega toka. Na trgu so različne izvedbe, ki se med seboj razlikujejo v številnih podrobnostih. Pri mobilnih je zelo pomembno vedeti, kakšna je optimalna kapaciteta. Večja kapaciteta po navadi pomeni tudi manjšo oziroma ovirano mobilnost. Manjša pa obratno ne zadosti potrebam uporabnika. V vseh primerih pa večja kapaciteta pomeni tudi potrebo po večji energiji.

Kompresor je zelo uporabna naprava za profesionalno ali hobi uporabo.

Nasveti za prenavljanje kuhinje

Razmišljate o nakupu ali prenovi nove kuhinje? Na trgu je veliko različnih modelov, barv in materialov pohištva in bele tehnike, zato je odločitev katero kuhinjo izbrati lahko prava nočna mora. Z naslednjimi nasveti vam pomagamo, da do odločitve pridete lažje. Več informacij dobite tudi tu http://www.ambientdizajn.si/, gre za uporaben in informativen portal, ali pa do konca preberite članek.

Preden se lotimo prenove je potrebno razmisliti, kaj bi sploh radi. Določiti je potrebno tudi okvirni znesek, ki smo ga pripravljeni zapraviti. Odločiti se moramo tudi za stil kuhinje, bi radi bolj moderno ali kuhinjo na starinski način?

Moderne kuhinje so izjemno popularne.  Smernice modernih kuhinj se zelo hitro spreminjajo in nadgrajujejo. Kar se tiče barv, so v modi predvsem črne, bele in sive barve ter les. Moderne kuhinje imajo veliko delovne površine, kar se tiče pohištva pa je v modi minimalističnost. Kar se tiče modernosti pa so kuhinje z otrokom zelo priljubljene, strokovnjaki pa jih imenujejo kar »trend prihodnost«. Kuhinjo je potrebno urediti tudi glede na velikost in prostornost prostora. Za pomoč pri urejanju kuhinje je seveda priporočljivo, da se posvetujemo tudi s strokovnjakom na tem področju,  saj se moderne kuhinje po večini delajo po meri. Strokovnjaki nam preden se odločimo za kuhinjo, glede na naše mere, lahko izrišejo 3D sliko naše kuhinje, tako si lažje predstavljamo kako bo kuhinja izgledala, in se tako lažje odločimo.

Če želimo imeti kuhinjo v klasičnem stilu, potem nas zanimajo predvsem stvari, ki so ravno obratne od moderne kuhinje. Jedilnice klasične kuhinje so bogato opremljene. Jedilna miza mora biti velika, stoli bogato izrezljani, s stropa naj visi lestenec, prevladujejo pa naj predvsem naravni leseni izdelki.

Mengeš, bogata zgodovina

Mengeš zaznamuje bogata zgodovina .

Krajevno ime Mengeš po ocenah strokovnjakov predstavlja poimenovanje gradu ter njegovega lastnika. Besedi Meingoz in purch naj bi bili bavarskega srednjeveškega izvora. Purch pri tem pomeni grad, Meingoz pa je bil njegov lastnik. Krajevno ime torej govori, da je bil nekoč na njegovem območju grad, katerega lastnik je bil Meingoz. V starejših pisnih virih je Mengeš omenjen tudi z drugimi imeni. V zapiskih iz dvanajstega in trinajstega stoletja tako dobimo imena Meingosburg, Mengospurch, Mengozesburc, Meingospurch. Slednji se je za oznako mesta Mengeš uporabljal v zapisu iz leta tisoč dvesto triinštirideset, leta tisoč dvesto šestindvajset Mengozesburc, od leta tisoč dvesto štirinajst do tisoč dvesto dvajset Mengospurch ter od leta tisoč sto šestinpetdeset do tisoč dvesto štiriinpetdeset Meingosburg. Mesto Mengeš svoj nastanek v veliki meri dolguje strateški legi ter rodovitni okolici. Naselje je ta tem mestu stalo že v rimskem času, ko je nedaleč stran potekala rimska cesta. Povezovala je Emono z Celeio oziroma takratno Ljubljano s takratnim Celjem. Življenje v rimskem času je bilo na tem mestu očitno zelo pestro in živahno. O tem priča keramika, sponke, kovanci, grobovi, nagrobniki ter številne druge priče zgodovine. V prihodnosti lahko pričakujemo tudi nova odkritja v zvezi z do sedaj še neznano rimsko postojanko Ad Quartodecimo. Na območju mesta pa je bilo območje poseljeno tudi v starejših obdobjih. O bogatem življenju v oddaljenih stoletjih pričajo arheološke najdbe iz časov Ilirov in Keltov. Med znane osebe mesta Mengeš sodi cela vrsta slikarjev, naravoslovcev, pisateljev. Baročni slikar Franc Jelovšek je bil v Mengšu rojen leta tisoč sedemsto. Tri leta pozneje Ferdinand Avguštin Hallerstein. Bil je slovenski jezuit, misijonar, matematik, astronom, kartograf in mandarin. Leta tisoč osemsto trideset se je v Mengšu rodil Janez Tridina, znan slovenski pisatelj in zgodovinar. Njegova dela pozna veliko Slovencev.

Mengeš je bogata zakladnica tisočletja dolgega pestrega dogajanja.

Smučišča v Sloveniji, raj na zemlji

Smučišča v Sloveniji so smučarski raj na zemlji.

Za smučišča v Sloveniji je značilno, da so razporejena po vsej državi. Največ jih najdemo na severozahodu in severovzhodu države, smučati pa je mogoče tudi na jugu dežele ter v njeni notranjosti. Poleg tega mnogi začetniki poznajo številna preprosta smučišča v Sloveniji, ki nudijo odličen uvod v lep zimski šport . Slovenija sodi na zemljevid smučarskih dežel ne le zaradi naravnih danosti, ampak tudi zaradi svetovnih uspehov. Slovenke in Slovenci so globalno znani in uspešni na področju alpskega smučanja, smučanja prostega sloga, teka na smučeh ter številnih drugih področjih zimskih športov. Zaradi tega veljajo smučišča v Sloveniji kot odlična izhodišča za začetnike, na svoj račun pa pridejo tudi vsi ostali. Zaradi prometnih povezav in naravnih danost ter infrastrukture, je možno doživeti tudi številne presežke. Na zahodu države se smučišča v Sloveniji dvignejo na višine preko dva tisoč metrov visoko, ter nudijo smučanj od zgodnje jeseni do zgodnjega poletja. Maja meseca je možno na zahodu Slovenije smučati, popoldan pa se kopati v morju. Poleg naravne izvedbe, smučišča v Sloveniji nudijo tudi umetno različico s številnimi pokritimi bazeni. Rogla je lep primer možnosti združitve užitka tipičnega zimskega in poletnega športa. Kar je izjemna kakovost ponudbe in priložnost za posebno dobre blagodejne učinke za organizem. Kombinacija hladnega vremena in razvajanja v plavanju primerni vodni temperaturi krepi in pospešuje delovanje številnih organov ter tako krepi organizem kot celoto. Rogla nudi možnost smučanja od pozne jeseni do zgodnje pomladi, smučarji se lahko spuščajo po številnih progah. Na izhodišča smučarski prog jih pripeljejo sodobne naprave, možna pa je tudi smuka pod reflektorji. Nočno smučanje je zgolj ena od popestritev smučišča v objemu Pohorja. Na svoj račun pridejo tudi ljubitelji teka na smučeh, deskarji ter ljubitelji prostega sloga.

Smučišča v Sloveniji so idealna za zimsko doživetje geografsko zelo razgibane dežele na sončni strani Alp.

Sportklub, športno darilo

Sportklub je športno darilo navdušencem športnega dogajanja.

Športni navdušenci spremljajo dogajanje na področju športa intenzivno ter velikokrat dlje časa. Takšnim gledalcem je Sportklub več kot le program, ki je specializiran za športno dogajanje. Kako razgledani so lahko športni navdušenci vidimo v raznih tekmovanjih ali v preprostem pogovoru. Športni navdušenci starejših generacij brez težav naštejejo pomembne informacije o določeni tekmi, prvenstvu, turnirju, športniku ali kakšni drugi podobni temi. Časovna oddaljenost pri tem ni noben problem, poznajo rezultate, udeležence, igralce ter druge podrobnosti športnega dogajanja izpred desetletja ali celo več. Mnogi Sportklub gledalci starejših generacij poznajo dogajanje tudi izpred štirih desetletji in več. Vsem mlajšim generacijam so takšni gledalci zgled in navdih. Mlajši Sportklub gledalci imajo celo nekaj prednosti pred starejšimi gledalci, saj so danes programi bistveno bolj bogati in polni najrazličnejših informacij. Starejši gledalci so šport in z njim povezano dogajanje spremljali preko nacionalnih programov, specializirani športni programi so bili na našem območju redkost. To pomeni spremljanje športa kvečjemu nekaj ur na teden, od tega je večino spremljal športni dogodek, ostalo pa kratke športne novice. Danes imajo mlajši Sportklub gledalci program, ki jim nudi bistveno večji nabor informacij. Z rednim spremljanjem ter dobrim spominom imajo možnost tudi sami postati živi leksikoni športnega dogajanja, tako kot njihovi predhodniki ali celo predniki. Pri tem pa imajo dodatno možnost preseči svoje predhodnike ali prednike, saj je danes možno izvedeti bistveno več. V preteklosti so bile informacije osredotočene predvsem na rezultate, bistveno manj je bilo informacij glede ostalega dogajanja ob igrišču oziroma kraju dogajanja oziroma izven njega. Takšno znanje lahko iz hobi aktivnosti preraste v kaj večjega, saj lahko oseba o dogajanju pove veliko. Sportklub je torej priložnost za širjenja znanja in obzorja na področju športa, tako neposrednega dogajanja kot tudi posrednega dogajanja.

Sportklub je evropski športni program, ki je viden na območju srednje Evrope in Balkana.

https://www.t-2.net/novice/programi-sport-klub-odslej-tudi-na-t-2

Adidas, mednarodna korporacija

Adidas ima enostaven in prepoznaven logotip tri črte .

Logotip Adidas je najbolj očiten pri oblačilih, saj ga je mogoče enostavno ločiti od drugih konkurenčnih oblačil oziroma drugih blagovnih znamk. Športna oblačila so del ponudbe, izvorno je blagovna znamka ponujala športno obutev. Začetki segajo na jug Nemčije v obdobje po drugi svetovni vojni, družina Dassler je bila povezana z čevljarstvom. Kot pri številnih drugih družinskih podjetjih je prehajalo znanje iz roda v rod, pri družini Dassler ni bilo nič drugače. Pobudo za izdelavo športnih copat je prevzel sin Adolf, v družbi znanega kot Adi. Ime Adidas v sebi skriva ime in priimek ustanovitelja. Za preboj iz skromne delavnice v veliko podjetje so bile v veliki meri zaslužne olimpijske igre letat tisoč devetsto šest in trideset ter inovativni pristop prodaja. Ustanovitelj blagovne znamke, se je odločil za zelo domiseln način prodaje. Svoje izdelke je ponudil zvezdi, ki se je na berlinskih olimpijskih igrah izkazal s štirimi zlatimi medaljami. Adi je obiskal ameriškega sprinterja Jesseja Owensa, ter mu ponudil v preizkus športne copate Adidas. S tem pa pisal zgodovino, saj je postal prvi sponzor kateremukoli afroameričanu. Na krilih štirih olimpijskih medalj, je podjetje začelo dobivati vedno več naročil ter širiti svoj ugled med športnimi blagovnimi znamkami. Danes se tradicija udeleževanja na največjih športnih tekmovanjih nadaljuje, blagovna znamka Adidas je prisotna v praktično vseh odmevnih športnih tekmovanjih. S tem se nadaljuje zgodba začeta v dvajsetih letih minulega stoletja ter tradicija udeleževanja na najodmevnejših tekmovanjih iz tridesetih let minulega stoletja. Adidas sodi v sam vrh proizvajalcev športne opreme, znan pa je tudi po svojem inovacijskem pristopu. Pri tem je moč čutiti ohranjanje inovativnosti ter izjemnega posluha za dober tržni pristop, ki je v mnogih primerih pionirski.

Adidas je blagovna znamka s skoraj stoletno tradicijo izdelovanja športne opreme ter tradicijo nenehnih izboljšav in inovativnih pristopov.

Več

Vsebinski marketing, spreminja spletni ambient

Vsebinski marketing spreminja spletni ambient .

Spletni ambient vsebinski marketing spreminja z namenom uveljavljanja privlačne podobe. Privlačne podobe so tiste, ki ohranjajo ali večajo število obiskovalcev spletnih strani. Spremembe morajo hkrati biti sprejemljive, ne smejo odbijati potencialnih obiskovalcev. Prvi vtis je tisto, na kar mora vsebinski marketing posebej paziti. Barve, barvne kombinacije, slikovni in video material, glasbene vsebine ter številne druge lastnosti odločajo o obisku oziroma ne obisku. Uporabnost spleta je povezana z določenimi ukazi, ki jih določa uporabnik. Zato mora vsebinski marketing pri spremembah ohraniti predhodno ureditev ter način uporabe. Z prevelikimi spremembami velikokrat uporabniki niso zadovoljni. Najhuje je, če se zaradi tega odločijo za obisk konkurenc. Evolucijski pristop je veliko boljši, pri tem se obstoječi starejši vsebini doda zgolj času primerne spremembe vsebine oziroma lastnosti. Velike dileme ima vsebinski marketing predvsem pri dinamičnih pristopih predstavitev. Velikokrat gre za motiviranje pasivnih obiskovalcev, ki bi sicer mimo določene vsebine preprosto šli mimo. Možno je uporabiti številne načine vključitve določene vsebine v proces obiska spletne strani. Vključitev lahko vsebinski marketing uredi bolj ali manj avtomatsko oziroma bolj ali manj odvisno od ukazov uporabnika. Nekaterim so avtomatizirani pristopi nadležni, zato niso redki primeri zaključka obiska po njihovem predvajanju. Primernost je v veliki meri odvisna od ciljne publike oziroma določenih lastnosti obiskovalcev. Mlajše generacije imajo drugačne zahteve in pričakovanja kot starejše, tudi same ponujene vsebine imajo lahko med seboj zelo različno ciljno publiko oziroma ciljno povpraševanje. Na splošno je pomoč pri takšnih odločitvah merjenje odziva obiskovalcev. Z dobro izvedenim merjenjem ne storimo nič napak, ker se preprosto seznanimo z dejstvi. Bolj pomembno je uvajanje sprememb na spletno stran. Pri spremembah novosti je nekoliko lažje, saj se obiskovalci nanje še niso navadili oziroma se nanje niso navezali. Zato tudi niso tako občutljivi za njihove večje ali manjše spremembe.

Vsebinski marketing je hkrati zahteven in enostaven.

Tukaj