Last minute Hrvaška potovanja

Če imate veliko prostega časa in vam ni potrebno vnaprej načrtovati počitnic, potem je za vas last minute Hrvaška odlična rešitev. Dijaki in študenti imajo običajno v poletnih mesecih veliko prostega časa, kar pomeni, da nimajo nobenih obveznosti in se lahko za potovanje odločijo iz danes na jutri. In prav last minute Hrvaška potovanja so odličen način za to. Najbolj pomembna stvar, ki jo je potrebno izpostaviti, ko gre za last minute Hrvaška potovanja, je njihova cena. Takšne vrste potovanja so precej cenejša od rednih načinov prijavljanja. Zakaj je tako? Vsa last minute Hrvaška potovanja so objavljena zato, da bi organizator potovanja zapolnil še tista zadnja mesta, ki mu jih ni uspelo zapolniti v rednem delu turistične ponudbe.

Na takšen način imamo koristi vsi. Organizator last minute Hrvaška potovanja bo imel koristi od tega, ker ne bo praznih mest, stranka pa bo s tem pridobila možnost za potovanje po bistveno znižani ceni. Poleg tega pa last minute Hrvaška potovanja omogočajo še dodatno zabavo prav zato, ker do zadnjega ne veste, kam boste odpotovali. Nekaj časa spremljate, kakšna last minute Hrvaška potovanja so na voljo, nato pa izberete najljubše potovanje, ko se to pojavi na trgu.

Zagotovo pa last minute Hrvaška potovanja niso namenjena le študentom in dijakom. Tudi zaposlene osebe in tisti, ki imajo manj prostega časa, lahko izkoristijo njihovo znižano ceno, predvsem če se odločajo za krajša potovanja čez vikend ali pa takrat, ko se pojavi priložnost za podaljšani vikend. Ob takšnih prilikah ni potrebno imeti rezerviranega potovanja, ampak lahko preprosto preizkusite srečo, kaj je takrat na voljo. Dandanes pa je celoten svet na vaši dlani, tako da tudi last minute Hrvaška potovanja omogočajo odhod na številne različne destinacije. Izbira je najbolj pestra izven turistične sezone, v juliju in avgustu pa se ponudba na tem področju seveda precej skrči.

http://maistra.si/Destinacija

Kaj je sodelovalno prevajanje

Ali ste že slišali za prednosti, ki jih ponuja poseben prevajalski pristop, ki mu pravimo sodelovalno prevajanje? Če še niste ali pa bi radi zvedeli o tem inovativnem pristopu v svetu prevajanja, potem je ta članek namenjen prav vam. V primeru, da razvijate kakšen produkt ali storitev, ki bi jo radi približali nekemu tujemu trgu, lahko vse informacije lokalizirate tako, da v proces vključite sodelovalno prevajanje. Bolj kot želite lokalno ciljati neko prodajno nišo, bolj se pomikate na področje posebne rabe jezika in njegove lokalizacije. Če tega ne boste upoštevali, vaše prodajno sporočilo ne bo pravilno razumljeno in prodajna akcija ne bo uspešna. Te težave vam lahko pomaga premostiti sodelovalno prevajanje.

In kako poteka sodelovalno prevajanje? Zagotovo poznate Wikipedijo, znano internetno spletno bazo informacij, ki jo gradijo posamezniki na podlagi prostovoljnega dela. Prispevke v druge jezike mnogokrat prevajajo iz angleške verzije Wikipedije. Te prevode običajno ne dela ena sama oseba, ampak nastajajo tako, da je vanje vključeno sodelovalno prevajanje. Različni prevajalci prevajajo različne sklope. Ko se enemu ne ljubi več prevajati, njegovo delo prevzame drugi prevajalec in tako naprej, dokler prevod ni pripravljen. Angleški jezik je sicer dobro razumljen iz strani večine uporabnikov spleta, vendar pa je v njem veliko specifik in nians, ki so značilne za neko kulturno območje ali generacijo oziroma skupnost. Če želite s svojim izdelkom prodreti na tak specifičen trg, potem vam sodelovalno prevajanje lahko pomaga najti prave rešitve za nagovarjanje teh strank.

Res pa je, da za takšno prostovoljno delo v prevajanju ni lahko dobiti, razen če je vaša blagovna znamka že precej prepoznana in ima veliko zvestih slednikov, ki bi to počeli z veseljem. Običajno se sodelovalno prevajanje ne plača v denarju ampak v obliki priznanj in raznih pohval, ki jih sodelujoči dobijo. Kajti zelo težko je ugotoviti, koliko dejanskega dela je opravila vsaka oseba, ki je bila v ta proces vključena.

Več o tem tudi na tem blogu

Kako izračun zavarovanja določa višino premije

Današnje spletne rešitve ponujajo različne možnosti, kakršna je izračun zavarovanja, s katerimi si lahko sami pripravimo zavarovalne pakete, ki jih želimo skleniti z določeno zavarovalnico. Tipičen primer, ko nam lahko precej pomaga izračun zavarovanja, je priprava paketa za kasko zavarovanje. Za takšne pakete je značilno, da imajo različne možnosti, ki so povezane s tem, v kakšnih primerih bo zavarovalnica krila nastalo škodo. Tako lahko izračun zavarovanja vračuna vse tiste situacije, v katerih želimo imeti zavarovano svoje prevozno sredstvo, na koncu pa ponudi informativni izračun zavarovanja. Preprosto spletno orodje vas vodi skozi različne zavarovalniške storitve, pri vsaki pa vam podrobno opiše, kaj pokriva.

Dober primer, ko se izračun zavarovanja koristen, je tudi v primeru, ko sklepamo nezgodna zavarovanja. Škodni dogodki so različni in v povezavi s tem se oblikujejo tudi različne zavarovalne police. Najpogosteje se za zavarovanje plačuje tako, da se nakazuje mesečna premija. Zagotovo pa vas zanima, kaj vpliva na ceno mesečne premije, ki jo informativno prikaže izračun zavarovanja prek spletne strani zavarovalnice.

Preden lahko odgovorimo na zgornje vprašanje, je potrebno navesti, kaj sploh zavarovalnica počne in čemu služi. Vsaka komercialna zavarovalnica deluje tako kot vsako podjetje in sicer z namenom, da ustvarja dobiček. Zavarovalnica ga ustvarja tako, da se pri njej zavaruje veliko število ljudi, pri čemer pa le majhnemu odstotku izplača upravičeni znesek po škodnem dogodku, saj se škoda ne dogaja vsem, še manj pa vsem ob istem času. Tako izračun zavarovanja temelji predvsem na tem, da je v njem vračunana verjetnost, da se bo škodni dogodek, pred katerim se zavarujete, dejansko zgodil. Večja kot je verjetnost, da bo škodni dogodek nastopil, višja bo premija, ki jo poda izračun zavarovanja. Včasih pa zavarovalnica določene rizične dogodke sploh ni pripravljana zavarovati, saj je verjetnost, da bo prišlo do izplačila zavarovalne vsote preprosto prevelika, da bi zavarovalnica to tveganje prenesla nase.

http://www.vzajemna.si/

Kampiranje na Hrvaškem za podaljšan vikend

Kampiranje na Hrvaškem je eno izmed najbolj priljubljenih načinov za preživljanje dopusta. Tudi če imate le nekaj dni dopusta, se lahko odpravite na Hrvaško, saj ste tam že v urici ali dveh, tako da vam potovanje ne bo porabilo preveč časa. Iz tega vidika je kampiranje na Hrvaškem tudi izjemno praktično, še posebej če se odločite, da boste šotorili. Šotorjenje na morju od vas zahteva par preprostih stvari: šotor kakovosti vsaj srednjega razreda, prenosno mizo in stole, prenosni kuhalnik, kopalke, brisače in dobro voljo. To je vse kar potrebujete. Brez nobenega kompliciranje vas kampiranje na Hrvaškem privede do popolnega počitniškega vzdušja. Če se ponudi priložnost za podaljšan vikend, je kampiranje na Hrvaškem najbolj praktični način za oddih. Pa seveda ne gre le za praktičnost, ampak tudi za druga doživetja, ki jih ponuja kampiranje na Hrvaškem.

Hrvaška obala je ena izmed najlepših na svetu. Kilometri neokrnjene narave, stotine otokov in otočkov – vse to je na dosegu nekaj kilometrov. Veliko ljudi se odpravlja na počitnice na Hrvaško zato, ker se tam nahaja neokrnjena narava, drugi se odločijo za kampiranje na Hrvaškem, ker so tam prijazni in gostoljubni ljudje, tretji pa zato, ker jim zelo diši mediteranska hrana. Motivov za obisk Hrvaške je res veliko.

In zakaj je poleg vsega naštetega kampiranje na Hrvaškem primernejše kot kakšna druga oblika nastanitve? Če se odločite, da boste preživeli dopust v hrvaški Istri in bo ta trajal več kot le nekaj dni, se lahko zgodi, da se boste kampa naveličali. In prav nič vas ne ovira, da ga ne bi zamenjali. Prav ta mobilnost in svoboda je ena izmed najlepših lastnosti, ki jih ponuja kampiranje na Hrvaškem. Nekaj dni ste lahko nameščeni v enem kampu, čez nekaj dni pa obiščete sosednjega. Tako boste lahko izkusili več raznolikosti, kar bo še dodatno popestrilo vaše kampiranje na Hrvaškem.

http://www.campingrovinjvrsar.com/

Zavarovalnica in socialna varnost po nesreči

Zavarovalnica je stara institucija, ki se je razvila z namenom, da ljudem zmanjša nevarnost tveganja. Tako se je zavarovalnica prvič pojavila v povezavi s kmetijstvom. Vremenske razmere so dejavnik, ki močno vpliva na to, kako uspešna bo letina za kmetovalca. V povezavi s tem, so se v preteklosti kmetje združili, tako da so ustvarili skupen fond denarja. V primeru, da je bila letina za nekoga izmed teh, ki so vplačali v fond, katastrofalna, so mu izplačali razliko, ki bi jo ustvarili prihodki v normalni letini.

Danes se zavarovalnica kot institucija za obvladovanje rizika pojavlja na različnih ravneh družbe. Najpogosteje se srečujemo z njo, ko gre za nezgodna, zdravstvena in premoženjska zavarovanja. V primeru nezgodnega zavarovanja nam zavarovalnica izplača denarni znesek, kadar nastane škodni dogodek. Vendar je potrebno natančno prebrati, kaj zavarovalna pogodba določa. Velikokrat pride do problemov, če je oseba doživela nesrečo v okoliščinah, ki jih zavarovalniška pogodba ne pokriva. Ni namreč nujno, da zavarovalnica v primeru, da je bila oseba v času nezgode pod vplivom alkohola ali drugih opojnih substanc, izplača znesek, ki ga pričakuje zavarovana oseba.

Zavarovalnica je ustanova, s katero lahko zaščitimo tudi svoj socialni položaj. Različne oblike zavarovanj pred nezgodami, boleznimi in nesrečami, lahko bistveno zniža tveganje pred osebnim finančnim zlomom. Predvsem tiste osebe, ki niso v rednem delovnem razmerju, lahko v primeru, da resno zbolijo ali se jim zgodi kakšna hujša nesreča, postanejo resno socialno ogrožene. To zanje pomeni, da jim izpade dohodek in s tem izgubijo možnost za plačevanje najemnine, položnic in drugih nujno potrebnih dobrin ter storitev. Za takšne primere ima zavarovalnica posebne ponudbe, s katerimi lahko zavarujemo svojo prihodnost. Na storitve, ki jih ponuja zavarovalnica je smiselno gledati kot na orodja, s katerimi že danes rešujemo morebitne probleme, ki se lahko pojavijo v prihodnosti. Obvladovanje tveganja pa pomeni, da imamo potek svojega življenja v lastnih rokah.

Za kratek počitek postavite na vrt vrtne klopi

Vrtne klopi lahko postavimo na vrt, poleg tega pa jih najdemo v mestnih parkih, v okolicah šol, univerz, nakupovalnih centrov, pa tudi ob pokopališčih. Na vrtu lahko klopi postavimo samostojno, lahko pa jo postavimo ob drevo, kakšen kamnit zid ali pa tudi na sredino trate, oziroma na najlepšo razgledno točko, ki jo imamo v vrtu. Že od nekdaj so bile vrtne klopi med ljudmi izjemno priljubljene, še posebej na kmetijah je bila klop pred hišo nekaj povsem samoumevnega. Po težkem delu so ljudje imeli navado posedati pred hišo in v miru uživali v pogledu na okoliške gozdove, travnike.

Tako so si po napornem dnevu privoščili čas zase in na takšen način uživali v brezdelju ter razmišljali o delu, ki jih je čakal naslednji dan. Tudi v današnjem času je v marsikaterem domu v vrtu vrtna klop nepogrešljiva. Za prijetne trenutke v senci, vrtna klop pa je naravnost idealen prostor za romantične zmenke sveže zaljubljenih ali pa preprosto za obujanje prelepih spominov starejšega para. Za lastnike vrtov ima vrtna klop prav poseben pomen, saj je to izvrsten kraj za počitek in za premor med delom. Vrtno klop je tako mogoče najti na skoraj vsakem vrtu. Prav je, da je vrtna klop postavljena v senci, da imamo za hrbtom drevo, živo mejo, steno ali uto, čeprav je dobro, da imamo v mislih tudi to, da če jo bomo postavili ob drevo ali živo mejo, jo bo nekoč treba morda prestaviti. Kakšno vrtno klop bomo izbrali je v veliki meri odvisno od tega, kakšen je slog in ureditev vrta, v katerem jo bomo imeli, lahko se odločimo za železno klop za rožni vrt v beli barvi, kot jih poznamo iz angleškega podeželja ali pa preprosto leseno klop. Vrtne klopi so različne vsak lahko najde pravo zase.

Kako okrepiti imunski sistem

Če se vam dogaja, da ste v zadnjih mesecih večkrat zboleli, potem je skoraj zagotovo razlog oslabljen imunski sistem. Zato morate poskrbeti, da ga boste okrepili in si s tem povrnili vitalnost in zdravje. Na razpolago imate veliko načinov, kako okrepiti svoj imunski sistem. Vsak izmed njih je pomemben in to, da veliko delate na enem, še ne pomeni, da lahko druge vidike zanemarite. Vse vidike, ki jih bomo našteli v nadaljevanju, morate dojemati kot celoto, ki vpliva na vaš imunski sistem.

Eden izmed glavnih krivcev za pešanje imunskega sistema je hud stres, s katerim se srečujemo v vsakodnevnem življenju. Ta je še najbolj povezan z razmerami na delovnem mestu. Predvsem v času krize, ko morajo zaposleni prevzemati čedalje več dela, postajajo preobremenjeni. Čedalje manj spijo in čedalje bolj so živčni, vse to pa uničuje imunski sistem. Zato naj bo prvi način, kako okrepiti imunski sistem, to, da zmanjšate izpostavljenost stresu. Vzemite si več časa zase, sprostite se in privoščite si dovolj spanca.

Naslednji pomemben vzvod za krepitev je hrana. Vaš imunski sistem je odvisen od kvalitetne hrane. Z življenjskim slogom večine je povezan tudi trend čedalje manj kakovostnih načinov prehranjevanja. Hitri obroki, industrijsko predelana hrana, ne polnovredna hrana itn. ne more zadostiti potrebam, ki jih ima imunski sistem. V telo morate vnesti dovolj mineralov, vitaminov in drugih sestavin, ki krepijo imunski sistem. Vsak obrok naj vsebuje sadje in zelenjavo, čim več beljakovin vnesite v telo z ribami, uživajte čim več vode in zeliščnih čajev.

Za boljši imunski sistem pa morate pričeti tudi migati. Športna aktivnost v naravi, še zlasti na soncu, dokazano krepi imunski sistem. Lahko pa si pomagate tudi z raznimi prehranskimi dodatki. Matični mleček, lecitin, železo in ginseng lahko pripomorejo h krepitvi. Pomembno pa je predvsem to, da imate zdrav odnos do življenja, da pričnete zmanjševati stres in uživate zdrave in polnovredne obroke.

Razmislite o uporabi tega dodatka prehrani http://fidimed.si/vsi_proizvodi/vitamini/35/immunogran/

Predstavitev 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi

Veliko obiskovalcev, ki si je Kubo že ogledalo, pravi, da boste 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi najbolj pristno doživeli le, če boste ta otok obiskali še v času, ko na njem vlada komunistična diktatura. Davnega 1. januarja 1959 je Fidel Castro pričel z revolucionarnim gibanjem, ki je utrdim socialistično oblast, ki traja še danes. Kuba je ves ta čas gospodarsko zaprta država. Ali ste vedeli, da avtomobil srednjega ranga, ki pri nas stane kakšnih 10.000 EUR, na Kubi stane kar 140.000 EUR?

Če želite videti 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi naj bo prva destinacija stara Havana. To je eno izmed prvih mest in je od leta 1982 uvrščena na UNESCOv seznam svetovne kulturne dediščine. Stara Havana je nedvomno najbolj muzikalično mesto na svetu. Na vsakem koraku se lahko slišijo ritmi kubanske glasbe in prav nič nenavadnega ni, če se kdo odloči, da se malce zaziblje v njenih ritmih kar sredi ulice.

Naslednja znamenitost, ki j lahko uvrstimo na seznam 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi, je pešpot, ki vodi 4 kilometre izven Havana Baya, imenuje pa se El Malecon. Fantastičen pogled na morje se slej ko prej konča na znamenitem gradu Morro, ki spada med 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi. Vsekakor si morate pogledati to nenavadno arhitekturno čudo, ki navduši vsakega obiskovalca. Tudi če niste izučeni v arhitekturi, vas bo brez dvoma pustil brez sape.

Drugo največje mesto na Kubi se imenuje Santiago de Cuba. S Havano sta nedvomno destinaciji, kjer je največ kulturnih znamenitosti. Mesto ima uradni status zibelke revolucije, saj se je prav v tem mestu v 50. letih izkrcal Castro s svojo vojsko. Poleg revolucionarnega pridiha ima Santiago de Cuba značilno karibsko vzdušje. V okviru vseh teh prepletov je nedvomno točka, ki spada med 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi. Tukaj boste lahko spoznali klasično arhitekturo, tradicionalno kuhinjo in narodnostno raznolikost tega fascinantnega otoka.

Naslednje mesto, ki ga morate obiskati, je Cienfuegos. Gre za kolonialno mesto, ki je nastalo že leta 1819: tukaj se pridela največ tobaka in kave, ki sta nedvomno dve veliki znamenitosti Kube. Seveda pa spada na prvo mesto od 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi klasična kubanska cigara. V Evropo je tobak prinesel Kolumb, z njim pa se je srečal prav na Kubi. Čeprav gre za zdravju škodljivo znamenitost to še ne pomeni, da ni vir navdušenja številnim uživalcem tobačni izdelkov po celem svetu. Vsak bo na seznam 10 najzanimivejših znamenitosti na Kubi uvrstil kaj drugega, tukaj smo pokrili najbolj klasične izmed njih.

Preberite več informacij o tej čudoviti deželi