Zakaj kupiti originalen toner Samsung?

Toner Samsung je potrošni material, ki ga morate vsake toliko časa kupiti vsi, ki si lastite laserski tiskalnik podjetja Samsung. To je Korejsko podjetje, ki se zares trudi, da so njegovi produkti kakovostni in vzdržljivi. Če ste lastnik podjetja, potem nimate takšne sreče, kot jo imajo tisti, ki uporabljajo laserski tiskalnik Samsung za domačo uporabo. Tiskalnik je namreč naprava, od katere velikokrat zahtevamo zares veliko, saj lahko z njim natisnete tudi nekaj tisoč kopij v enem mesecu. In, ker je strošek nakupa novega tonerja Samsung za povprečnega uporabnika, kar velik zalogaj, se veliko uporabnikov veliko raje, kot za originalen toner, odloči za nakup obnovljenega, oziroma na novo napolnjenega ali pa enostavno, na spletu poiščejo najcenejši ponaredek. Veliko je ugibanj o tem, kako je originalen toner Samsung bolj kakovosten, od na novo obnovljenega. Vse je seveda odvisno predvsem od tega, kje ste kupili svoj na novo obnovljeni toner Samsung in kje in kako je bil star toner napolnjen.

Največja razlika med originalnim in med in neoriginalnim tonerjem Samsung je le v tem, da je original napolnilo podjetje Samsung, na novo pa ga je obnovilo podjetje, ki se ne ukvarja s prodajo tiskalnikov ampak samo z obnavljanjem kartuš in tonerjev. Tisti tonerji Samsung, ki so zares kakovostno obnovljeni tonerji, so strokovno odprti in s posebnimi kemičnimi čistili očiščeni, pri tem pa so mu zamenjani vsi vitalni deli. Kakovostno obnovljen toner je testiran s tiskanjem, saj se na takšen način prepričajo, da bo obnovljen toner deloval tako brezhibno, kot original. Za kakovostno obnovljen toner Samsung, boste pri prodajalcu dobili originalen račun, ki velja kot garancija, zato tam ne boste izgubili nič. Izgubite le pri nakupu nekakovostnega ponaredka, ki ga po možnosti naročite iz tujine preko spleta. Takšen ponarejen toner Samsung je lahko nekvaliteten, za povrh pa nimate nobene možnosti reklamacije.

Kako povečati penis?

Je že res, da je trditev, da imajo Afričani penis večji kot vsi drugi, veljala za tabu, a po najnovejših raziskavah naj bi moški z največjimi penisi prihajali prav iz Afrike ter Južne Amerike, saj naj bi velikost njihovih penisov v povprečju znašala kar malo preko 17 centimetrov. Slovenci smo tudi tokrat nekje v sredini, saj naj bi povprečen slovenski penis meril le malo nad 15 centimetri, medtem ko so se na raziskavah narodi, ki so znani kot najboljši ljubimci (Španci in Grki) uvrstili precej pod povprečje in tudi za Slovenijo zaostali za več centimetrov. Morda pa velikost penisa res ni vse.
Dandanes si moški bolj kot kdajkoli želijo velikega penisa. Poleg tega, da jim velik penis omogoča tudi večjo samozavest, so mnenja, da ženske ob spolnem odnosu z večjim penisom bolj uživajo. Moški imajo torej na voljo več načinov s katerim lahko svoj penis povečajo, le nekaj izmed rešitev pa so npr. tabletke ProsizeX za povečanje penisa, razne vaje, ki jih je moč kupiti preko spleta, in seveda tudi razne naprave, kot so npr. AutoExtender, Andropenis, Bathmate ali pa ProExtender, s katerimi svoj penis postopoma raztegujete. Vsi moški, ki jim za večjo samozavest primanjkuje par centimetrov lahko s pomočjo omenjenih pripomočkov tako pridejo na svoj račun in v hlačah nadomestijo primanjkljaj.

Rider sandali za prosti čas

Rider sandale je ustvarilo znano brazilsko podjetje Grenden. Mnogi tega imena ne poznajo, zagotovo pa bi vedeli za kaj gre, če bi jih vprašali, ali se spomnijo plastičnih oziroma gumijastih sandalov iz 80. let. Gre za gumijaste oziroma plastične sandale, ki so bili primerni za nošenje v morju in na plaži. Mnogi so jih uporabljali in jih še danes za to, da zaščitijo svoja stopala pred morskimi ježki in drugimi nevarnostmi na vodni gladini, ki jih težko opazijo s prostim očesom. Kmalu zatem so izdelali še sandale Rider. Uporabili so vse svoje znanje, ki vključuje izbiro pravih materialov, uporabo izvirnega dizajna in učinkovit marketing, tako da so sandali Rider najprej obkrožili brazilske plaže, nato pa so obnorele celotni svet.

Sandali Rider niso klasični sandali, ki jih kupite, nosite na dopustu teden ali dva, nato pa jih pospravite v omaro, kjer čakajo na drugo sezono. Izdelani so tako, da ko jih enkrat obujete, jih nočete več sezuti. Podplat, ki je izdelan iz kakovostne gume, se s časom popolnoma prilagodi vašemu stopalu. Stopalo v njem pusti svoj odtis, tako da se skupaj z izvorno ergonomsko zasnovo popolnoma prilagodi vaši nogi in načinu hoje.

Na voljo imate različne dizajne Rider sandalov. Izbirate lahko med tistimi, ki ustvarjajo nekoliko bolj športni videz. Primerni so za prosti čas, pohajkovanje, preživljanje časa na plaži. Na razpolago pa so tudi Rider sandali, ki so bolj elegantni in primerni tudi za druge priložnosti, ko športni videz stopala ne bi bil ravno najbolj primeren.

Ob vsem tem velja omeniti še to, da so Rider sandali izdelani z okolju prijaznimi tehnološkimi procesi. Brazilija ima izjemno občutljiv ekosistem in prav to so imeli v podjetju Grenden v mislih, ko so razvijali Rider sandale. Tako je nastal udoben, estetski in okolju prijazen produkt, ki kaže veliko odgovornost do družbe in do narave.

http://www.superge.si/

Zakaj v kamp na morju?

Kamp na morju je ena izmed vedno bolj priljubljenih oblik namestitve, ne le med pari, ampak je še posebej iskan pri družinah. Kampiranje je priložnost za druženje, govori se o tem, da so ljudje, ki vsako leto kampirajo prijazni, odprti in solidarni. Kamp na morju ima še posebej prijetno ozračje, zato nikar ne oklevajte in se odločite, da se tja odpravite na počitnice tudi vi. Kamp na morju se seveda med seboj razlikuje, po lokaciji, po velikosti, po namenu, urejenosti in nenazadnje tudi po ceni.

Veliko kampov boste našli v zasebni lasti, kar pa je še posebej dobrodošlo, saj je posledica tega bolj pestra, predvsem pa bolj kvalitetna ponudba. V kamp na morju se lahko odpravite z družinskim šotorom, ter okusite vse slasti robinzonskega kampiranja, seveda ste na boljšem tisti, ki imate v lasti prikolico ali pa celo avtodom, v zadnjem času pa možnost namestitve, ki jo nudi kamp na morju, zajema tudi mobilne hišice, bungalove in apartmaje, kar še le dodatno zvišuje sam nivo kampiranja ob morju. Ljudje smo si med seboj različni, imamo svoje želje in svoje potrebe, eni so bolj, spet drugi manj družabni, zato je prav, da se vsakdo odpravi v kamp na morju, ki mu najbolj ustreza. Seveda, če se odločate za kampiranje s prijatelji ali z družino, morate upoštevati in uskladiti vse, tudi njihove želje.

V kamp na morju se odpravijo vsi, ki v prvi vrsti ljubijo naravo, morje, prijetno mediteransko podnebje in predvsem tisti, ki se želijo vsaj za nekaj časa umakniti od vsakdana. Kamp na morju je odlična možnost za sprostitev, odpravljanje stresa in urbane zagnanosti. Še posebej je primeren za družine z otroki, saj le te še bolj poveže med seboj, hkrati pa jim nudi možnost za raziskovanje okolice. Kamp na morju je praktična rešitev za bivanje na počitnicah.

Ste tudi vi med tistimi, ki iščejo poceni kartuše?

Poceni kartuše so tisto, kar v bistvu v današnjem času išče večina ljudi, ki si lastijo brizgalne tiskalnike. Velikokrat kupce zavede nizka cena novega tiskalnika, pri tem pa se, ker je priložena kartuša, niti ne spomnijo, da bi v trgovini vprašali, koliko bo dejansko stala nadomestna kartuša, ko bo priložena prazna. Zato je lahko šok, ko barve v priloženi kartuši kar naenkrat zmanjka, ker je ta, kot je to v večini stalna praksa, po nekaj tiskanjih že prazna. To se dogaja predvsem zato, ker veliko proizvajalcev k tiskalniku priloži na pol prazno kartušo. In potem, se kaj kmalu začne iskanje najbolj poceni kartuše. Če tiskalnik uporabljate za domače potrebe, zgolj zase, potem ne bo nič narobe, če boste izbrali med neoriginali, oziroma med kompatibilnimi, generičnimi, oziroma z na novo napolnjenimi kartušami. Lahko pa pobskate po spletu, preverite ponudbe trgovin in do poceni kartuše pridete tako, da pregledate, če je morda kakšna izmed njih, ki ponuja originalne kartuše po akcijskih cenah ali pa, da kupite dvojno pakiranje in pri tem prihranite.

Na takšen način boste prišli tako do originalne, kot tudi do poceni kartuše v eni sami potezi. Če kartuš v takšnih akcijah ne najdete, oziroma ne želite dvojnega pakiranja, še vedno obstajajo druge možnosti in načini, na kakšen način priti do poceni kartuše. Tudi pri nas so podjetja, ki se ukvarjajo z zbiranjem že uporabljenih kartuš, ki jih kasneje s posebnimi kemičnimi sredstvi izperejo in jih na novo napolnijo. Včasih so veljale na novo obnovljene kartuše za nekakovostne, danes, ko pa je konkurenca tudi na tem področju kar precejšnja, pa so lahko tudi takšne kartuše, kljub svoji kar nekajkrat nižji ceni od originala, kvalitetne. Do poceni kartuše torej lahko pridete zlahka, če pa želite, da bo kakovostna, jo morate kupiti pri preverjenem prodajalcu.

Več informacij v tej trgovini

Magnezij je za telo izjemno pomemben

Magnezij je mineral, ki ga telo ni sposobno samo proizvajati, zato ga moramo telesu redno dovajati, saj je nujno potreben za različne procese v telesu. Generalno ga telesu dovajamo s hrano, vendar je pogosto poraba večja od vnosa, saj je potrebno vnos uravnavati s ciljano hrano, kar nam pogosto, v tem času, ko se nimamo časa primerno prehranjevati, ne uspeva. Zato je pogosto, da vnos magnezija v telo uravnavamo s prehranskimi dodatki, ki olajšajo vnos magnezija. Za vnos dnevnih potreb magnezija v telo bi morali pojesti devet banan, kar je precej. Seveda je ta številka pravilna le, če upoštevamo, da magnezija ne vnesemo v telo s pomočjo druge prehrane.

Magnezij je faktor pri več kot 300 encimih, ki sodelujejo v prebavnem in presnovnem procesu, kar je visoka številka in dokazuje pomembnost magnezija v telesu. Zato ga moramo redno vnašati, v naravi oziroma prehrani ga pogosto najdemo tudi v stročnicah, zelenolistni solati in v žitnih zrnih, dodatno pa ga najdemo tudi v mineralnih vodah, ki pomagajo vnašati magnezij v telo.

V kolikor nam s klasično prehrano ne uspe vnesti v telo dovolj magnezija, je na voljo magnezij v obliki prahu ali tablet, ki ju razstopimo v vodi in tako dobimo razstopino magnezija, ki jo spijemo in z njo zadovoljimo dnevno potrebo po vnosu magnezija.

Več informacij tukaj

Socialna država in prostovoljno zavarovanje

Prostovoljno zavarovanje lahko sklenete pri treh različnih zdravstvenih zavarovalnicah. Na razpolago imate Vzajemno, Triglav in Adriatic Slovenico. Pri vseh treh zavarovalnicah ima prostovoljno zavarovanje v osnovi enako ceno, vendar pa se ponudbe razlikujejo glede na ugodnosti. Nekaj odstotno znižanje boste dosegli že na tak način, da zavarovanje sklenete prek elektronskega obrazca. Naslednja možnost s katero znižate premijo za prostovoljno zavarovanje je, da sklenete višjo frekvenco plačevanja premij. Če se odločiti za eno leto vnaprej plačano prostovoljno zavarovanje, vam lahko kakšna zavarovalnica odšteje še kakšno odstotno točko premije.

Možnih je seveda več načinov, kako lahko sklenete prostovoljno zavarovanje. Najlažje je, da to storite osebno na izpostavi zdravstvene zavarovalnice, to lahko storite tudi prek pošte, pri delodajalcu ali preko telefonskega kontaktnega centra. Prej pa smo omenili še možnost sklenitve prek elektronske prijave.

In čemu sploh služi prostovoljno zavarovanje? V Sloveniji je javni zdravstveni sistem sestavljen iz dveh virov financiranja: obvezno in prostovoljno zavarovanje. Sicer pa je dodatno zavarovanje sinonim za prostovoljno zavarovanje. Luknje, ki nastajajo znotraj zdravstvene blagajne se krpajo s prilivi iz državnega proračuna, tako da zavarovancem ni potrebno skrbeti, da bi se jim nenadoma znižale pravice, ki jim jih daje zdravstveno zavarovanje. Vsekakor pa moramo biti zavarovanci pripravljeni na to, da se bodo premije za prostovoljno zavarovanje povišale tako, kot se bodo kmalu povišale tiste za obvezno zdravstveno zavarovanje.

Izdatki v javnem zdravstvu so čedalje višji, ker se populacija v povprečju stara, globalno gledano pa cene medicinskih pripomočkov precej strmo naraščajo. Povpraševanje po medicinskih pripomočkih je cenovno precej neelastično, kar pomeni, da ni občutljivo na strmo višanje cen. Ljudje smo pač pripravljeni za zdravje plačati toliko, kolikor je potrebno, da se to zopet vzpostavi, zato bodo zdravstvene storitve vedno precej drage. Pri nas obvezno in prostovoljno zavarovanje poskrbita, da je strošek zdravljenja družbeno porazdeljen, kar je pridobitev socialne države, ki je tudi ustavno določena.

http://www.vzajemna.si/

Kako lahko zavarovalnica prepreči finančni zlom posameznika

Zavarovalnica je institucija, s katero lahko v vsakodnevna tveganja vnesemo nekaj dodatne kontrole. Zaradi nepredvidljivih dogodkov imamo ljudje običajno težave, ki se tako ali drugače lahko prevedejo v izpad dohodka. Če se poškodujemo med športno aktivnostjo in moramo zato na bolniški dopust, to pomeni vsaj 20 odstotno znižanje dohodka za ta čas, ki ga preživimo doma. Zato zavarovalnica z njenimi zavarovalniškimi storitvami precej omili izpad dohodka, ki nam grozi, če se poškodujemo. To velja še zlasti za honorarne delavce, ki niso v rednem delavnem razmerju. Pri njih je situacija še toliko bolj drastična, saj ležanje v postelji pomeni 100 odstotni izpad dohodka. Predvsem tej skupini ljudi lahko zavarovalnica oziroma nezgodno zavarovanje močno olajša stisko, ki jo je povzročila nezgoda.

Zavarovalnica ponuja različne pakete nezgodnih zavarovanj, ki zavarujejo različne nezgode. Med najbolj razširjenimi so tiste, ki zavarujejo nezgode, ki nastanejo pri športni aktivnosti, na dopustu in na delu. Mogoče pa se je dogovoriti tudi za to, da vas zavarovalnica zavaruje le za omejen čas. To je primerno predvsem za tiste, ki se nameravajo udeležiti kakšnega dogodka, kjer bi lahko prišlo do kakšne nezgode (koncerti, športne prireditve itn.).

Za vsako obliko zavarovanja vam bo zavarovalnica zaračunala različno premijo. Zavarovalna premija je namreč cena, ki jo običajno mesečno plačujemo za to, da smo zavarovani ali da imamo zavarovan kakšen predmet pred določeno nesrečo. Višina premije se izračuna glede na to, kako visoka je verjetnost, da do nezgode ali škodnega dogodka sploh pride. Višja kot je ta verjetnost, višja bo premija, ki jo boste morali plačevati zavarovalnici.

Na višino premije lahko v določenih primerih vplivate tako, da sklenete zavarovanje za daljše obdobje. Zavarovalnica pa vam jo lahko zniža tudi v primeru, da plačujete za tri ali več mesecev vnaprej. Preden se odločiti za določeno zavarovanje preverite, kakšne pogoje določa zavarovalnica, pozorni bodite predvsem na droben tisk.