5 mitov o optimizaciji spletnih strani

Če ste šele pričeli z optimizacijo spletne strani, boste potrebovali nekaj nasvetov. Preden se lotite tega podviga pa je dobro vedeti, kateri miti krožijo o optimizaciji.

1. Optimizacija spletnih strani je pretežka, da bi jo razumeli navadni ljudje.
To ne drži. Osnove dobre strategije pri optimizaciji spletnih strani vam bodo pomagale pri postavitvi vaše strani na višje mesto v iskalnikih in pri privabljanju novih strank. Res je, da se pri tem delu pojavlja tudi nekaj težjih stvari, toda če boste obvladali osnove, pri optimizaciji ne boste imeli večjih težav.

2. Preveč se moram še naučiti o optimizaciji spletnih strani.
O tej temi se morate naučiti ravno toliko kot o katerikoli drugi. Res je ne boste obvladali v eni uri, toda kateri predmet ste se pa lahko do sedaj naučili tako hitro?

3. Optimizacija spletne strani mi bo vzela preveč časa.
Ni res. Pomembno je le, da imate drugačen pogled na stvari, ko boste pisali vsebino, in poskrbeti morate za izgled vaše spletne strani. S temi stvarmi se že tako ali tako ukvarjate, če stvar naredite tako, kot je treba, pa si boste na koncu prihranili veliko časa.

4. Moja stran je prevelika, zato mi ne bo nikoli uspelo.
Rim ni bil zgrajen v enem dnevu in tako je tudi z vašo stranjo. Najboljša strategija je, da poskrbite za eno stran naenkrat. Osredotočite se na vaše najpopularnejše strani in jih imejte v mislih, ko si boste sestavljali nove koncepte.

5. V kateremkoli iskalniku se lahko v kratkem času pojavim med prvimi desetimi.
Optimizacija spletnih strani zahteva potrpežljivost in veliko trdega dela. Gradite na popularnosti svojih straneh in sčasoma boste imeli vedno več obiska. Poskrbite za to, da vas bodo ljudje, ki vas bodo iskali, tudi z lahkoto našli.

Več informacij najdete tukaj

Prevajanje knjig in nekatere klasične težave

Prevajanje knjig zahteva precej drugačen prevajalski pristop kot prevajanje krajših besedil ali sestavkov. Prevajalec mora ohraniti fokus skozi celoten proces, to pa je težko, ker so knjige običajno kar dolge. Ohranjanje fokusa je bistveno za prevajanje knjig, ker to pomeni, da prevajalec enako kakovostno prevede vsako stran. Kar pomeni, da ohranja enak slog pisanja, sorodne jezikovne strukture ves čas prevaja na enak način, s čimer zagotavlja enotnost prevoda. Fokus je za prevajanje knjig pomemben tudi zato, da sta izvorno besedilo in prevod, vsebinsko čim bolj istovetna.

Zavedati pa se je potrebno, da vsako prevajanje knjig nekoliko poseže v vsebino, saj težje prevedljivi deli zahtevajo nekaj prevajalske svobode. Vendar te prevajalske rešitve niso nekaj, na kar je potrebno gledati kot na nekaj negativnega, ampak so nujno potrebne zato, da prevod ohranja naravni jezik. Če se prevajalec odloči, da bo težje prevedljiv del knjige prevedel na dobeseden način, lahko s tem še bolj zgreši bistvo, ki je bilo izraženo v originalnem jeziku. Tipični primer so besedne igre. Teh ne moremo prevajati na dobeseden način, ker ne delujejo na isti jezikovni ravni kot običajne besedne zveze. Zato je za besedne igre potrebno poiskati ustreznice v ciljnem jeziku.

Nekateri manj izkušeni prevajalci, ki originalnega jezika ne obvladajo tako dobro, lahko zaradi tega takšne besedne igre, vice, sintagme prevedejo na dobeseden način, ker niti ne poznajo dobro njihovega pomena. Zato je zelo pomembno, da prevajanje knjig kakršna so literarna in umetniška dela, ne dobijo v roke neizkušeni prevajalci. Prevajanje takšnih besedil je izjemno težko in se po težavnosti sploh ne more primerjati z prevajanje kratkih časopisnih sestavkov, navodil za uporabo, blogov in podobnega. Prevajanje knjig je bolje zaupati prevajalcu, ki ga že poznamo, ali pa ima prevajalec že bogate reference iz prevajanja podobnih besedil. Lahko pa prevajanje knjig zaupamo tudi prevajalski agenciji, ki običajno namesto nas najde najprimernejšega prevajalca.

Kakšen naj bo dober prevajalec

Ko se odločimo za neko dejavnost, ki jo bomo opravljali velik del svojega življenja, moramo razmišljati kakšne so naše sposobnosti in kakšne so naše lastnosti. Danes se potrebuje veliko prevajalcev. Na vsakem koraku srečamo prevajanje.

Kakšen naj bo prevajalec?

Splošna definicija za dobrega prevajalca ne obstaja.
• Prevajalec mora dobro znati in obvladati različna področja. Imeti mora jezikovne spretnosti, znati mora dobro ravnati z računalnikom, strokovno se mora izobraževati za določena področja v katerih želi opravljati prevajanje. Vsekakor ni dovolj samo dobro poznavanje jezika. Prevajalec mora prevajati tudi strokovno literaturo ali leposlovno in ne samo enostavna besedila, kar je zelo enostavno prevesti. Enostavna in nestrokovna besedila lahko prevaja vsak začetnik ali pa se odločimo za strojno prevajanje enostavnih besedil. V tem primeru nimamo nobenega stroška. Program za strojno prevajanje dobimo na različnih spletnih straneh in si ga lahko kar sami naložimo.
• Dober prevajalec mora imeti dobre delovne navade. Brez delavnosti ne bo stranka zadovolna, zato je delavnost prevajalca nepogrešljiva lastnost.
• Prevajalec mora odlično znati jezike, imeti mora zelo dobro znanje in sposobnosti za pisno izražanje, če se odloči za pisne prevode.
• Imeti mora univerzitetno izobrazbo na področju jezikoslovja, ker mora obvladati pravila slovnice in skladnje v vseh jezikih v katerih poteka prevajanje.
• Obvezno mora imeti prevajalec posluh za jezik. Priporočljivo je, da prevajalec nekaj časa preživi v tistih državah kjer se govori jezik v katerih prevaja. Tako spozna živi jezik, kulturo naroda kar se v šolah, v izobraževanju ne more naučiti. Neprestano je potrebno biti v stiku z jezikom. Svoje znanje mora nenehno nadgrajevati.
• Biti mora vedoželjen, radoveden in ustvarjalen. Veliko znanja in širina znanja mu pomaga pri prevajanju in povezovanju stvari na različnih področjih.
Lahko bi še marsikaj zapisali kakšne so lastnosti dobrega prevajalca.. Dobri prevajalci so vam na voljo tudi tukaj.

Športni čevlji naj zagotovijo varnost med aktivnostjo

Čevlji, ki jih uporabljamo med športno aktivnostjo, so izjemno pomemben športni rekvizit. V zadnjih letih se je izjemno povečala zavest vseh športnih navdušencev glede tega, kako pomembno je, da športna oprema zagotavlja čim višji nivo varnosti med aktivnostjo. Športna oprema višje kakovosti je oblikovana na tak način, da športniku omogoča boljši performans in bolj visok nivo zaščit pred športnimi poškodbami. Ni naključje, da se športni čevlji med seboj razlikujejo glede na to, kateremu športu so namenjeni. Zagotovo ste opazili, da vsaka športna disciplina zahteva posebno obutev. Razlog ni poljuben, ampak je predvsem v tem, da vsak šport zahteva od človeka, da izvaja posebne gibe, tem gibom pa so športni čevlji nato prilagojeni. Šport, katerega pomemben gib je skok v višino, zahteva povsem drug tip stabilizacije stopala, kot ga zahteva šport, kjer so pogosti stranski sunkoviti premiki. Vsem tem gibom morajo biti športi čevlji, kar se da prilagojeni.

Osnova, na kateri temelji vsa kakovostna obutev, ki jo uporabljamo za šport, je stabilizacija stopala. Ena izmed najbolj pogostih športnih poškodb so zvini gležnja, ti pa nastanejo večinoma takrat, ko oseba izgubi nadzor nad gibom in je zato nemogoč stabilen pristanek na stopalu. Kako stabilno bo stopalo, je odvisno torej od giba, o čemer smo pisali v prejšnjem odstavku, od kakovosti obuvala in od podlage, na kateri se izvaja športna aktivnost.

Druga pomembna lastnost, ki jo morajo imeti kakovosti športni čevlji, je udobnost. Mnogi posamezniki pozabijo na to, da stopalo po daljši športni aktivnosti nekoliko oteče. To je povsem normalen telesni proces, ki ga doživljamo tudi tekom dneva, saj je stopalo popoldan debelejše kot zjutraj. Zato je pomembno, da se športni čevlji kupujejo popoldan, ko je stopalo v podobnem stanju, kot bo med športno aktivnostjo. Na tak način si zagotovimo, da športni čevlji ne bodo pričeli tiščati na sredi ali proti koncu športne aktivnosti.

ANKSIOZNOST

Stanje živčne napetosti imenujemo anksioznost in gre za eno najbolj pogostih psihičnih motenj, ki se pojavlja pri osebah vseh starosti, za njo pa so predvsem dovzetne ženske. Simptomi, ki nakazujejo na motnjo anksioznosti so predvsem psihična napetost, razdražljivost in motena koncentracija, anksizonost pa je pogosto povezana tudi z depresijo. Trema, strah, zaskrbljenost in tesnoba so popolnoma normalne reakcije v stresnih situacijah, kadar so ti občutki prisotni tudi kadar ni nobene nevarnosti, pa govorimo o anksiozni motnji, ki posameznika ovira pri vsakodnevnem življenju.

Poznamo več vrst anksioznosti, najpogostejša pa je prosto lebdeča tesnobnost, ki je bolnik ne more nadzorovati in se lahko stopnjuje v paniko, hude telesne simptome in napade tesnobnosti. Kadar ima posameznik nerazložljiv strah pred določenimi predmeti, bitji, okoliščinami ali prostori govorimo o fobiji, ki je druga oblika anksiozne motnje. Generalizirana anksioznost se lahko pojavi ob izgubi bližnjega, bolnik pa ima tako psihološke kot telesne simptome, ki so prisotni le občasno. Pojavi se glavobol, krči v trebuhu, pogosto odvajanje seča, potenje, zardevanje, tresavica in občutek cmoka v grlu. Anksioznost zdravimo na dva načina, in sicer s pomočjo zdravil ali psihoterapije. Izbira je predvsem odvisna od tega za katero vrsto anksiozne motnje gre. Ker psihične motnje vplivajo na bolnikove medosebne odnose, na njegovo družabno življenje in uspešnost na delovnem mestu, je zelo pomembno, da anksizonost zdravimo in tako poskušamo posamezniku omogočiti normalno življenje.

http://fidimed.si

Kje lahko kupite najcenejše kartuše?

Do najcenejše kartuše lahko pridete na dokaj enostaven način. Že z nekaj minutami časa in z nekaj kliki po spletnih trgovinah, boste prav gotovo našli tisto pravo zase. Vsaka kartuša ima namreč to posebnost, da se prilagaja točno določenemu modelu tiskalnika, zato je še kako pomembno, da pred nakupom pogledate kakšen je vaš tiskalnik. Predvsem za tiskanje, ki ga opravljate doma in predvsem za tiste, ki svojega tiskalnika ne uporabljate prav vsak dan, še kako pride v poštev nakup najcenejše kartuše. Le redki pri samem nakupu tiskalnika razmišljajo, še manj preverjajo, koliko jih bodo kasneje stale kartuše. Zato je šok velikokrat kar precejšen, ko je treba včasih za kartuše odšteti več denarja, kot ste ga odšteli za poceni tiskalnik. Različni izdelovalci ponujajo različne nadomestke za originalne tiskalne kartuše. Prva in najpreprostejša izmed možnosti je znova napolnjena oziroma obnovljena originalna kartuša. To je velikokrat dobra alternativa kako do najcenejše kartuše, velikokrat pa tudi edini način, kako uporabiti neoriginalne kartuše, oziroma barvilo v njih, za tiste, ki imajo vgrajeno tiskalno glavo. Obnovljene kartuše nastanejo tako, da določena podjetja, mimogrede, tudi pri nas jih je že nekaj, zbirajo ali odkupujejo prazne kartuše. Te nato očistijo in napolnijo z barvilom, povečini tako, da odstranijo pokrov kartuše, pri nekaterih pa kar z vbrizgavanjem barvila z brizgalko prek majhne luknjice, zvrtane v stranico kartuše. Napolnjeno kartušo potem ustrezno zaprejo, dodajo pa še kos lepilnega traku in pokrovček čez tiskalno glavo, ki preprečuje iztekanje barvila ter poškodbe tiskalne glave. Lahko pa kupite združljive kartuše, ki so v celoti neoriginalne. Fizično so take kartuše združljive z originali, zato jih lahko vstavimo v vse tiskalnike, ki sprejmejo določeno vrsto kartuše. Te kartuše danes prevladujejo in so na voljo za veliko večino tiskalnikov na trgu. Najcenejše kartuše torej niso originali, a so v kakovosti velikokrat primerljivi z njimi.

Obiščite spletno trgovino

Asics – zdrav duh v zdravem telesu

Ali ste vedeli, da ponuja Asics model športnega čevlja, ki je med najlažjimi na trgu? Gre za model Gel sustain TR, ki ima izjemno fleksibilen srednji del in sistem blaženja, ki je optimalen kljub izjemni lahkosti. Gre za model Asics športnega copata, ki je primeren za treninge z utežmi in druge dvoranske športe. Za vsakega športnika je odzivnost nog izjemno pomembna, saj se veliko gibov pričenja prav skozi stopala. Zaradi tega je lahek, odziven in fleksibilen športni copat najboljši zaveznik, ki ga lahko športnik dobi med igro.

Tudi drugi model Asics športnih copat se ponašajo z izjemno lahkostjo materialov. Sicer pa je potrebno poudariti, da je dandanes lahkost športne obutve postala že standard. Vse boljše blagovne znamke proizvajajo relativno lahko športno obutev, vprašanje je le, kdo bo dosegel tisti minimum teže, pri kateri je športno obuvalo še vedno sposobno zagotavljati celotno funkcionalnost, ki jo športnik potrebuje.

Ena izmed zadnjih kampanj, ki jo je sprožil Asics, je namenjena širjenju teka po težjih terenih. Moto kampanje je, da vas namenski Asics tekaški čevlji popeljejo tja, kamor vas podlaga ne pelje. Gre torej za linijo izdelkov, ki je namenjena samozavestnim tekačem, ki imajo radi razgiban in zahteven teren. Gre za linijo Gel FujiTrainer, ki se je poslužujejo najbolj ekstremni tekači.

Sicer pa je Asics podjetje z bogato zgodovino na športni sceni. Deluje že od konca 40. let prejšnjega stoletja. Ima Asics je v bistvu kratica latinskega reka, ki označuje »zdrav duh v zdravem telesu«. To je istočasno tudi moto, ki ga Asics vsa ta desetletja skuša zasledovati pri spodbujanju športa med različnimi profili in starostnimi skupinami ljudi. Zvest o pomenu športa je danes izjemno visoka in ljudje se zavedajo tudi tega, da mora biti športna oprema kakovostna, če želijo, da se bodo s športom ukvarjali dlje časa, kar je navsezadnje tudi osnovni cilj človeka, ki želi živeti zdravo življenje.

Več v spletni trgovini.