Zaposlitveni portal in njegov praktični vidik

Zaposlitveni portal je mnogim iskalcem zaposlitve odprl možnosti, na podlagi katerih so zgradili svojo kariero ali pa pričeli pot do nje. Delodajalci iščejo kader na številne načine in skozi različne kanale, med katerimi je pričel igrati zaposlitveni portal zelo pomembno vlogo. Vsi so se pričeli zavedati možnosti, ki jih ponuja, predvsem pa učinkovitosti, ki jo zagotavlja svojim uporabnikom. Listanje časopisnih oglasov s ponudbami za delo, iskanje po oglasnih deskah zavoda za zaposlovanje in ostale oblike medijev so postale v primerjavi s spletnimi tehnologijami povsem rigidni načini za iskanje zaposlitve. Zaposlitven portal je sodobno orodje, ki omogoča optimalen pretok informacij med delodajalci in delojemalci – to je navsezadnje njegovo glavno poslanstvo.

 

Ena izmed največjih prednosti, ki jih omogoča zaposlitveni portal, je ažurnost in točnost informacij. Takoj kot je delovno mesto odprto, lahko delodajalec poskrbi, daje objavljeno, pri tem ni potrebno čakati, da bo časopis natisnjen ali da o birokrat na zavodu za zaposlovanje zamenjal listo na oglasni deski. Vse lahko poteka v realnem času, tako da so informacije ob pravem času na pravem mestu. S tem zaposlitveni portal  privarčuje veliko časa in energije, ki se lahko usmerita v kaj bolj produktivnega.

Več si preberite tukaj.

V svoj topel objem vas vabi Španija

Španija je kraljevina in obmorska država na jugozahodu Evrope, na Ibersekem polotoku, ki ga deli skupaj z zahodno sosedo Portugalsko in iz Gibraltarjem na jugu. Na severovzhodu preko gorske verige Pireneji meji na državo Francijo in majhno državico Andoro. K Španiji pa sodijo še Balearski otoki, ki ležijo v Sredozemskem morju, Kanarski otoki, ki jih najdemo v Atlantskem oceanu ter mesti oziroma enklavi Ceuta in Melilla na severnem delu Afrike. Glavno mesto je Madrid, denarna valuta evro, jezik pa španski. Španija ima mnogo obrazov, a prav vse druži velika volja do življenja, do glasbe in do plesa, saj je temperamenti in strast do življenja tisto, brez česar Španci pač ne znajo in ne morejo živeti. Španija je dežela, ki ima bogato kulturno in zgodovinsko dediščino.

Njihovi sloviti slikarji Valazquez v 17. stoletju, Goyo v 18. in 19. stoletju ter Picasso, Dali in Miro v 20. stoletju sopustili svetovni pečat. Španija pa je s Cervantesovim Don Kihotom eden izmed pomembnih mejnikov sodobne evropske književnosti. Ni ljubitelja glasbe in plesa, ki ne bi poznali ognjevitega plesa flamenko. Španija ima več pokrajin in potovanje v prav vsako izmed njih je za popotnika pravo, zares nepozabno doživetje. Tako vas s svojimi mlini na veter k sebi vabi slavni Don Kihot, veličastna Alhambra, kraljevi Madrid, ognjevita Barcelona, srednjeveško mesto Salamanca, čodovita Sevilla, skrivnostne kot sneg bele vasice v okolici Ronde. Španija pa je tudi zelo gorata država, četudi je najbolj poznana po svojih prelepih plažah, je druga najbolj gorata država v Evropi, in sicer takoj za Švico. Za potovanje v Španijo ne potrebujete drugega kot veljavno osebno izkaznico ali potni list. Glede na to, da je Španija velika dežela, ima glede na lokacijo različno podnebje. Gledano na splošno, je najbolj primeren čas za potovanje v Španijo med marcem in novembrom.

 http://www.agencija-oskar.si/

Izdelajte si informativni izračun zavarovanja

Preden izberete zavarovalniški paket, ki vam najbolj ustreza, si pripravite informativni izračun zavarovanja. Večina zavarovalnic ima na njihovi spletni strani preprost vmesnik, s katerim si lahko pripravite precej točen izračun zavarovanja. Najprej pa je vseeno potrebno opozoriti, da takšen informativni izračun zavarovanja ne zavezuje ne stranko in ne zavarovalnico k sklenitvi pogodbe pod pogoji, ki jih je prikazal izračun zavarovanja. Šele ko bo pripravljena prava pogodba, bodo postavljeni vsi dejansko veljavni pogoji.

 

Ne glede na to, pa vam lahko izračun zavarovanja, ki si ga pripravite sami prek pogovornega okna na spletni strani zavarovalnice, pokaže, kakšno premijo ali pa kakšno denarno izplačilo lahko pričakujete. V osnovi se torej izračun zavarovanja deli na izračun premije, se pravi tistega zneska, ki ga boste vplačevali. Manjša kot je nevarnost škodnega dogodka, nižja bo premija. Druga vrsta izračuna pa vas lahko seznani s tem, kako visok znesek lahko pričakujete v primeru, da pride do škodnega dogodka. Zavarovalne pogodbe skušajo čim bolj natančno definirati pogoje, ki določajo škodni dogodek. Na podlagi tega se določi razred, v katerega spada vaša nesreča, nato pa se jo ovrednoti glede na ta razred. Torej vam lahko informativni izračun zavarovanja pomaga vnaprej oceniti, koliko bo znašalo izplačilo. To seveda ni uradna informacija, zato se nanjo ne morete povsem zanašati.

 

Lahko pa tudi na podlagi podatkov, ki jih pokaže informativni izračun zavarovanja, če pride do velike odstopanja od uradnega izračuna, podate ugovor, saj se je lahko zavarovalniški agent pri izračunu tako ali drugače zmotil.

 

Zelo pomembno je, da ko sklepate različna zavarovanja, zelo natančno poznate pogodbo. Pri raznih paketih zavarovanj, ko vam zavarovalnica ponuja številne ugodnosti, zelo natančno preberite drobni tisk, v katerem se lahko nahajajo določila, ki niso vam v prid in bi jih lahko hitro spregledali. Izračun zavarovanja na spletni strani zavarovalnice uporabite kot orodje, s katerim lahko zaščitite svoj interes.

 

Več si preberite tukaj.

Prevod iz nemščine za tehnična besedila

Če potrebujete prevod iz nemščine za besedilo, ki je izrazito tehnične narave, kar pomeni, da je polno strokovnih izrazov, zapletenih tehničnih artikulacij, tehničnih pojmov in podobnega, boste morali najti tudi primernega prevajalca. Prevod iz nemščine, ko gre za časopisne članke, kratke sestavke, preproste dokumente in podobno, je veliko lažji kot prevod zapletenega tehničnega besedila. Toda komu zaupati? Najbolje je, da med znanci ali poslovnimi partnerji iz vašega področja najdete informacije o strokovno usposobljenih prevajalcih. Največja težava dandanes ni dobiti prevajalca, teh je malo morje, problem je dobiti prevajalca, ki ima izkušnje s prevajanje besedil iz določnega tehničnega področja. Veliko prevajalcev se vam bo ponudilo za prevod iz nemščine z katerokoli vrsto besedila, saj je konkurenca velika in so mnogi pripravljeni prevzeti tudi prevod iz nemščine, za katerega niso usposobljeni.

V primeru, ko zahtevate, da je prevod iz nemščine strokovno neoporečen, je priporočljivo, da najamete nekoga, ki bo naredil strokovni pregled prevoda. Običajno gre za strokovnjaka, ki obvlada tehnično področje. Toliko bolje je, če zna tudi nemško, tako da lahko pregleda še nemško besedilo in prevod iz nemščine. To pa seveda ni nujno. Dejansko bo strokovnjak takoj ugotovil, kje so terminološke nedoslednosti, kaj je napačno prevedeno, kje določen termin zavaja in podobno. Šele tisti prevod iz nemščine, ki gre skozi strokovni pregled, je res neoporečen in ga lahko razširite med ciljno publiko, ki ji je namenjen.

Vendar s tem zahtevnejši prevod iz nemščine še ni zaključen. Besedila, ki želijo biti nadstandardna, mora pregledati tudi lektor. Lahko je prevajalec še tako odlično podkovan v slovnici ciljnega jezika, pa še vedno se mu lahko izmuznejo kakšne napačno zapisane besede ali pa nejasne formulacije. Na koncu pa ne pozabite na dizajn. Besedilo mora biti tudi pravilno oblikovano. Pisava, barva, krepki tisk, robovi, mesta za logotipe in podobno mora biti usklajeno in mora delovati kot zaključena celota.

Več na spletni strani.

Otroška trgovina na spletu, prihodnost staršev in njihovih otrok

Otroška trgovina, ki jo najdemo na svetovnem spletu, je v današnjem času prav gotovo velika prednost, ki so je veseli otroci, še bolj pa njihovi starši. Hiter tempo življenja in vedno manj časa je tisti, ki nas dobesedno sili v to, da iščemo vedno nove in alternativne možnosti nakupovanja. In kupovanje otroške opreme v spletni otroški trgovini je zadnja leta močno dobilo na veljavi tudi v Sloveniji. Nakupovanje preko spleta je namreč veliko bolj hitro, pa tudi bolj ugodno, kot je tekanje od ene trgovine, pa do druge. Vsi pač ne živimo v mestu in vsi nimamo v bližini fizične otroške trgovine, da bi lahko po vsako stvar skočili le čez cesto. Otroška trgovina na spletu je dostopna prav vsak dan v letu in vsako uro v dnevu, kar je v primerjavi s fizično otroško trgovino, ki ima točno določen delovni čas, brez dvoma velika prednost. Otroška trgovina na spletu je le nekaj klikov od nas, obiščemo pa jo lahko iz udobja svojega doma, kjer si lahko vsako stvar pogledamo v miru in si za nakup vzamemo dovolj časa, saj nam za vratom ne stoji radovedna prodajalka s velikokrat, zares odvečnimi vprašanji.

Res pa je tudi, da v spletni otroški trgovini, ne moremo stvari vzeti v roke ter jih otipati. Moramo se zadovoljiti z zvokom in s sliko, je pa mogoče izdelek tako močno približati, da lahko izdelek zares dobro spoznamo. Otroška trgovina na spletu ima pestro izbiro otroške opreme, od izdelkov za nego, kozmetiko, igrače, oprema za previjanje, stolčke za hranjenje, varne avtosedeže, poganjalce, šolske torbe, otroške sobe, opremo za v otroško sobo,  in še kaj bi se lahko našlo. Otroška trgovina na spletu nudi široko in izjemno pestro ponudbo igrač in opreme za otroke priznanih proizvajalcev po ugodnih cenah.

Več o otroški trgovini si preberite tukaj.