Garažna vrata v večnamenski garaži

Garažna vrata – http://www.mke.si/vrata/garazna-vrata/ predstavljajo eno izmed najbolj težkih izbir, ki jih mora lastnik nepremičnine narediti, saj mora upoštevati res veliko faktorjev. Eden izmed ključnih je to, v kakšne namene se garaža uporablja. Nekaj povsem običajnega in razširjenega je to, da se garažni prostor uporablja za še marsikaj drugega, kot je samo garažiranje prevoznih sredstev. Garažna vrata morajo iti zato temu prilagojena. Zelo pogosto imajo posamezniki v garažnih prostorih tudi manjšo delavnico. Garažni prostor je namreč zelo primeren, če seveda to omogoča, za shranjevanje in uporabo orodja, ki pride prav pri različnih hišnih opravilih. In kakšna garaža vrata izbrati, če je ta prostor večnamenski?

Najprej je potrebno pomisliti na svetlobo. Predvsem v zimskem času, ko je zunaj hladno, bodo garažna vrata zaprta, saj bi sicer v notranjosti postali prehladno. V tem oziru ni pod udarom hladu le garažni prostor, ampak celotna notranjost poslopja, kar je iz energetskega vidika lahko precej ne optimalno. Povsem normalno pa je to, da se v delovnem prostoru dopušča čim več naravne svetlobe, ki je precej bolj kvalitetna od umetne. Zato je pametno, da imajo garažna vrata okno, skozi katerega pronica zunanja svetloba. Poleg tega, ko je garaža še kaj več od osnovnega namena, je izjemno pomembno, da mehanizem dvižnih vrat ne ovira svobode v prostoru. Delavniški prostor mora imeti precej proste površine, če je res funkcionalen. Zato so mogoče boljša izbira za te okoliščine krilna garažna vrata, ki se odpirajo navzven. Odpiralna pot je v tem primeru taka, da se v notranjosti nič ne bi zadevalo in bi bilo delo ves čas nemoteno.

Kartuša in primerno vzdrževanje (4/4)

Kartuša v vašem tiskalniku je precej občutljiva tehnična stvar, od katere je odvisna kvaliteta vsega, kar boste natisnili z njim. Je v svojem bistvu najpomembnejši del tiskalnika, saj se prek nje izvaja osnovna naloga, ki jo tiskalnik ima – tiskanje. To pa seveda pomeni, da morate zanjo tudi ustrezno skrbeti in jo vzdrževati v optimalnem stanju. Vzdrževana kartuša namreč zagotavlja, da bo kvaliteta natisnjenega visoka, da črke v tekstu ne bodo zapackane, da bodo črte ravne in natisnjena barva polna, brez belih praznih prostorčkov.

Najpomembnejše je potemtakem to, da se kartuša ne zasuši. Na to pa vpliva več dejavnikov. Vsaka tekočina v mirovanju se s časom na zraku suši. Čeprav je kartuša zatesnjena, pa ni popolnoma zatesnjena, zato se proces sušenja v njem dogaja sicer počasi, a ne glede na to ima svoje posledice pri sušenju. Zato se priporoča, da kartuša deluje vsaj enkrat tedensko, s čimer se barva premeša, to pa prepreči nadaljnje sušenje. Kartuša pa se bo manj sušila tudi takrat, ko bo tiskalnik, kadar ga ne uporabljate, ugasnjen. Prižgan tiskalnik namreč segreva kartušo, zaradi česar se barva v njej trdi in suši.

V primeru, da je vaša kartuša zasušena, pa to še ne pomeni, da jo lahko kar vržete proč in kupite novo. Najpogostejše mesto, kjer se barva zasuši, je tiskalna šoba. Z bombažno tkanino nežno odstranite zatrdelo barvo in poskusite ponovno natisniti želeno vsebino. Če se je barva strdila v notranjosti, pa je po vsej verjetnosti kartuša postala neuporabna. V tem primeru morate nabaviti novo, ampak bodite pri tem previdni, da izberete pravi model.

 

Kako delujejo tonerji (1/4)

Ali ste se kdaj vprašali, kako delujejo tonerji pri laserski tiskalnikih? Najprej se je potrebno vprašati, kaj se sploh v notranjosti te škatle nahaja. Skoraj vsi vedo, da se not nahaja prah, ki ga laserski tiskalnik potrebuje, da lahko tiska na papir. Ta prah pa je sestavljen iz finih in suhih delcev plastike, ogljika in barvnih pigmentov. Tonerji tako vsebujejo preprosto povedano barvo, ki se prenaša na papir. Seveda pa se prah ne prenaša na papir kar neposredno, ampak za to skrbi poseben boben, ki je elektrostatično nabit. Pri tem sodelujejo močno segreti valji, ki prašno mešanico tako rekoč vžgejo v papir. Prah, s katerim so tonerji napolnjeni, je strupen. Zato v primeru, da pridemo z njim v stik, moramo paziti, da ga ne vdahnemo ali kako drugače zaužijemo. Na to moramo biti posebej pazljivi, če se odločamo, da ga bomo po tem, ko se je izpraznil, napolnili sami. Nekateri tonerji namreč omogočajo precej preprost postopek ponovnega polnjenja, ki ga dosežemo tako, da nabavimo poseben set za polnjenje. Takrat tudi pridemo v neposreden stik s prahom in pri tem moramo biti res zelo pazljivi, predvsem če se v bližini nahajajo otroci.

Tonerji tudi takrat, ko so prazni, v določenih primerih imajo še nekaj vrednosti. Nekatera podjetja jih namreč odkupujejo, če so seveda v dobrem stanju, ker jih potem ponovno napolnijo in prodajo naprej. Pri tem seveda postavijo tudi garancijo, tako da je izdelek povsem varno kupiti. Ponovno napolnjeni tonerji so precej cenejši kot originalno polnjeni s strani proizvajalca tiskalnika, pri tem pa svoje delo opravljajo prav tako dobro.

Aerobika, vadba za katero je še kako pomembna ta prava oprema

 

Aerobika je telesna vadba, ki je zelo priljubljena med vsemi generacijami ljudi, še najbolj pa jo obožujejo predstavnice nežnejšega spola. Ker je aerobika fizična vadba in pri tem ritmičnem gibanju sodeluje celotno telo je pomembno, da pred odhodom v telovadnico poskrbimo zase in si priskrbimo obutev in oblačila za na aerobiko. Najboljši način za nakup in primerjavo opreme je zagotovo spletna trgovina. Najbolj pomembna stvar je primerna športna obutev, kjer se priporočajo športni copati, ki imajo bolj prožen podplat, kakor navadni športni copati.

Prav obutev blaži vse doskoke in skoke in s tem pomagajo preprečiti najrazličnejše možne poškodbe pri vadbi. Aerobika vključuje veliko poskokov, pa tudi veliko gibanja, kar pa zahteva lahkotna oblačila. Lahke in zračne športne majčke in hlačke, narejene iz mikrovlaken ali bombaža so daleč najboljše, saj pomagajo koži, da diha. Oprema, ki jo potrebujemo za na aerobiko pa so zraven športnih oblačil in obutve tudi brisača, katera nam bo še kako prišla prav, med samo vadbo, pa tudi po njej, saj ima veliko organizatorjev aerobike tudi svoje prostore, v katerih se lahko po končani vadbi stuširamo. Ker je aerobika aktivnost, kjer se človek zares spoti ne smemo nikakor pozabiti na steklenico z vodo, vse skupaj pa začinimo s dobro voljo.

 

Skleniti nezgodno zavarovanje je preudarno

Nezgodno zavarovanje je tisto zavarovanje, na katerega sami nikoli ne radi pomislimo. Nihče namreč ne rad razmišlja o tem, kako se bi odvrtela njegova prihodnost, če bi se mu nenadoma zgodila neprijetna in nepričakovana nesreča. Nezgodno zavarovanje je zavarovanje, ki nas zavaruje za primere tovrstnih nesreč in čeprav o njem ne radi razmišljamo, je bolje o tem misliti danes, kot pa trpeti posledice jutri. Najboljše informacije o tovrstnem zavarovanju prejmete TUKAJ.

Življenje je nepredvidljivo in v primeru nezgode, ki lahko povzroči prezgodnjo smrt ali trajno invalidnost, se lahko za nas ali za naše bližnje hitro vse obrne na glavo. V primeru trajne invalidnosti ali potrebne dolgotrajne bolnišnične oskrbe tako nenadoma ne bomo več sposobni delati in preživljati naših bližnjih, temveč bodo nenadoma oni primorani skrbeti za nas. Nezgodno zavarovanje lahko vsaj iz finančnega vidika pripomore k lažjemu soočanju s situacijo, ki se je na takšen način spremenila v enem samem trenutku. Prav tako lahko v primeru manjših nezgod nezgodno zavarovanje priskrbi neko finančno nadomestilo za izgubljeni dohodek v času, ko zaradi potrebnega okrevanja ne moremo obiskovati službe. Nezgodno zavarovanje ponuja tudi finančno doplačilo za višji nivo zdravstvene oskrbe (npr. bolniške sobe in podobno) v času okrevanja.

Čeprav o nezgodnih dogodkih, ki nas lahko v prihodnosti presenetijo, ne maramo razmišljati, je preudarno in previdno pomisliti tudi na ta scenarij. Skleniti nezgodno zavarovanje je tako odločitev, ki nam bo olajšala trpljenje ob morebitni nezgodi, čeprav si želimo, da do nje nikoli ne bi prišlo. Kje ga skleniti? Izbrati ustrezno nezgodno zavarovanje je smiselno, četudi ob tem upamo, da ga nikoli ne bi potrebovali.

Notranje opremljanje, za tiste, ki vedo kako želijo bivati

Notranje opremljanje stanovanja je prijetno in zabavno opravilo, če le premore kanček ustvarjalne žilice. Svet notranje opreme je namreč zelo pisan in zelo raznolik, da lahko notranje opremljanje lastnega stanovanja postane kot otroška igra. Notranje opremljanje stanovanja mora potekati v takšnem stilu, da bo naše bivanje postalo užitek. Ko se lotimo notranjega opremljanja je dobro, da pri tem upoštevamo svoj občutek, želje in se ravnamo po svojem temperamentu. Lahko se odločimo, da bomo imeli tudi v stanovanju stil, ki se bo dopolnjeval ali bo nadgrajeval zunanji prostor. Za notranje opremljanje stanovanja je pomembno, da vemo kakšen tip človeka smo, nekdo ljudi podeželski slog, nekomu drugemu je v stanovanju bližje moderen, sodoben ali celo mediteranski stil. Morda se vprašate kakšen kraj za bivanje v resnici želite, vedeti morate ali opremljate majhno, enosobno stanovanje ali večjo in prostorno stanovanje. Najpomembneje za notranje opremljanje stanovanja je, da prostor izkoristimo tako, da se v nobenem primeru ne počutimo utesnjeno, ter, da dnevna svetloba, ki prihaja skozi okno, prav zares služi svojemu namenu. Pri opremljanju majhnega stanovanja je potrebno misliti tudi na to, da ostajajo poti proste. Za lahkotno in igrivo domovanje, je pomembno notranje opremljanje.

Aerobika je užitek, če vadimo s pravimi oblačili in obutvijo

Aerobika je način vadbe, ki na našem telesu pušča veliko izjemnih učinkov. Ob redni vadbi bomo veliko bolj vzdržljivi, izboljšali bomo ne le svojo gibljivost, temveč bomo hkrati izboljšali tako delovanje srca, kakor tudi dihal, poleg vsega pa bomo izboljšali še telesno držo. Poleg vsega že naštetega pa bo redna vadba zelo ugodno vplivala na kvaliteto našega spanja, veliko lažje se bomo sprostili, tudi naš spanec bo veliko bolj miren, obenem pa bomo pokurili odvečno maščobo in preoblikovali svoje telo. A vse to ni dovolj, saj je prav aerobika tista, s katero si naše telo najbolj razgibamo. Zato pa potrebujemo primerna športna oblačila in seveda obutev. Športni copati so lahko povsem običajni, le pazljivi moramo biti na to, da imajo upogljiv podplat. V aerobiki je veliko poskokov in doskokov, zato so tudi poškodbe nekaj, kar nas lahko hitro dolet, še posebej, če ne uporabljamo kakovostne obutve. In odgovor na vprašanje kaj obleči, boste našli tukaj. Najboljše so lahke majčke in hlačke, lahko kratke ali dolge, narejene iz materialov, ki so lahki in udobni in pri samem gibanju ne omejujejo. Enako velja tudi za spodnje perilo, na aerobiko se odpravimo s udobnim športnim nedrčkom.

Za dom z dušo izberimo sodoben interier

Interier je del nas, saj se z njim srečujemo prav vsak dan, pa naj bo to v stanovanju ali v okolju, kjer preživljamo svoj delovni čas. Dom ni le bivanje med štirimi stenami, ne sme biti niti hladen ali podoben muzeju. Ko v stanovanje namestimo sodoben interier se počutimo sproščeno, zadovoljno in veselo. Ko se odločimo za opremljanje interiera moramo v prvi vrsti vedeti kaj si sploh želimo, le dobra zamisel nam namreč prinese končne rezultate. Skrbno izbrano pohištvo, vsi detajli, ki jih bomo vnesli v prostor, vse to je del nas. Interier je tudi izbira barve, ki nas bo vsak nov dan pomirjala in razveseljevala. Sodoben interier nam pričara razkošje tako v novem prostoru, starega pa pomaga izboljšati in seveda popraviti. Sodoben interier stanovanja nam pričara v prostoru vzdušje, ki odraža nas in naš temperament. Dekoracija, ki v naš dom prinaša pozitivno energijo in ravnovesje je majhen detajl, a prostor bo s tem dobil popolnoma drugačno podobo. Izbira talne obloge, ploščic, barvna usklajenost tapet s barvo pohištva, izbira sovpadajočih stikal in luči, enakomerna in všečna postavitev pohištva, vse to je del interiera. Za kakovostno in radosti polno življenje v objemu doma, izberimo sodoben interier.

 

 

Nadstreški v poslovnem svetu

Poslovni objekti s svojim videzom sporočajo poslovnim partnerjem veliko informacij o nas, zato so dodatni elementi, kot so nadstreški, parkirna mesta, videz pročelja, vhodnih vrat in drugo pomembni pri tem, kako bo podjetje videno kot celota. Nadstreški tako zagotavljajo dva pomembna vidika: funkcionalnost in estetsko vrednost. Če so nadstreški skrbno postavljeni na strateških mestih poslovnega objekta, predvsem od parkirišč do vhoda, potem je s tem zagotovljeno, da v primeru dežja poslovni partnerji in stranke ne bodo imeli težav. To jim bo dvignilo zadovoljstvo, saj si lahko predstavljamo, kako neprijetno se počutimo, ko nas zaliva dež iz vseh strani. Zadovoljna stranka ali poslovni partner pa seveda predstavljata večjo verjetnost sklenitve posla.

Neverjetno je, kako lahko takšne na videz nepomembne stvari vplivajo na to, kakšni bodo odnose v poslovnem svetu. Vendar vsi smo le ljudje in na naše počutje in reakcije vplivajo najbolj vsakdanje okoliščine.

Kar se funkcionalnosti tiče, bi lahko opozorili še na to, da nadstreški lahko služijo tudi za ustvarjanje dodatnega skladiščnega prostora. Zlasti takrat, ko so skladišča prenapolnjena, lahko prostor pod nadstreški izkoristimo na prehodno shranjevanje raznih škatel, kontejnerjev in drugih zaščitenih predmetov.

Tudi iz estetskega vidika so lahko nadstreški odličen dodatek k poslovni stavbi. Današnje moderne poslovne stavbe običajno temeljijo na bolj minimalističnem zunanjem videzu, ki ima nekoliko bolj stroge linije in malo barv. Nadstreški s na takšen videz izjemno lepo podajo in dajejo stavbi monumentalen videz. Včasih so ljudje, ki niso zadovoljni z videzom poslovne stavbe, prav z nadstreški dosegli, da je stavba postala točno takšna, kot so si jo zamislili.

Vabimo vas na ogled izjemne ponudbe nadstreškov za poslovne in zasebne objekte – http://www.mke.si/.

 

 

Magnezij ima veliko koristnih funkci

Magnezij je v telesu pomemben mineral in element v celični presnovi, zato je za naše življenje nujno pomemben. Telo ga na žalost samo ne more tvoriti, zato ga dobimo s pravilno in uravnoteženo prehrano, največ pa ga je v zeleni listnati zelenjavi, oreščkih, nekaterem suhem sadju, predvsem v posušenih marelicah, v soji, bananah, avokadu, rjavem rižu in v nekaterih mineralnih vodah. V primernih količinah je magnezij tisti, ki blagodejno deluje proti stresu, saj zožuje žile in s tem zmanjšuje tlak in izločanje adrenalina. Blaži živčne napetosti, deluje kot pomirjevalo in je generator srca in mišic. Magnezij uravnava v telesu številne telesne procese, prav tako pa vpliva na presnovo. Magnezij dobimo s hrano in ga izločamo s blatom in urinom, prav zato pa se lahko kaj kmalu zgodi, da nam ga začne primanjkovati. Premajhen vnos magnezija se kaj kmalu začne kazati skozi najrazličnejše telesne znake kot so glavobol, nemir, slabo počutje in utrujenost, mišični krči, nepravilno bitje srca, slabost in lomljivi nohti. Magnezij lahko uživamo v obliki šumečih tablet in v obliki prehranskih dodatkov. Večje potrebe po magneziju imajo športniki, nosečnice, ženske, ki dojijo ter ljudje, ki uživajo diuretike, antibiotike, živijo stresno ali imajo sladkorno bolezen.