Magnezij, nujno potreben mineral za življenje

Magnezij je mineral, ki je za življenje resnično nujno potreben. Najbolj razširjenega, tihega ubijalca moderne dobe visokega krvnega pritiska se lahko ubranimo prav z magnezijem. Prve prave povezave med previsokim krvnim tlakom in magnezijem so poznane iz začetka prejšnjega stoletja. Med raziskovalci, ki so se podrobno ukvarjali s raziskovanjem in raziskave so se kmalu pokazale kot zelo uspešne. Ker je magnezij sestavina klorofila ga največ dobimo prav iz zelene listnate zelenjave. Naravni viri tega elementa pa so še v soji, siru, arašidih, orehih, v krompirjevi lupini , rjavem sladkorju in posušenih marelicah. Magnezij je glavni sestavni del v mineralnih vodah. Glavobol, nemir, mišični krči, lomljivi nohti, nespečnost, utrujenost in motnje v delovanju srca, vse to so znaki pomanjkanja magnezija. Zelo je pomembno, da povečajo vnos tega elementa v telo športniki, pa tudi ljudje, ki se znajdejo v stresnih situacijah. Kadar uživamo osiromašeno hrano je smiselno, da ga dodajamo v obliki pripravkov. Vsesplošno pomanjkanje magnezija je predvsem posledica današnjih življenjskih razmer, a se njegovo pomanjkanje v obliki nastanka bolezni pokaže precej pozno. Priporočene doze magnezija lahko vnesemo že s pravilno prehrano, priporočen vnos pa se razlikuje od starosti in od spola. Zato velja, za boljše zdravje, magnezij.

Registracija domene ali poimenovanje spletne strani

Nastop podjetja na internetu se začne z izdelavo spletne strani, še pred tem pa je pomebno opravilo registracija domene in zagotoviti ustrezno spletno gostovanje. Iskanje pravih ponudnikov teh treh storitev je včasih lahko precej mukotrpno, lahko pa najdemo ponudnika, ki kakovostno opravi vse te storitve.

Lahko rečemo, da je prav spletna stran najbolj pomemben del prepoznavnosti na internetu. Običajno podjetja izdelavo spletne strani, registracijo domene in spletno gostovanje med seboj ločijo in jim ne namenjajo skupnega cilja. In vendar sta izgled in vsebina spletne strani močno povezana z imenom spletne strani – domeno in obratno.

Izbor domene se najprej prične z ustrezno končnico. Če podjetje posluje globalno je seveda najbolj primerna kočnica .com, v kolikor je podjetje bolj usmerjeno na domači trg pa kočnica .si. Lahko izberete tudi katerokoli drugo kočnico, vendar je pomembno, da le ta ponazarja geografski izvor ali namen speltne strani. Zavedati se je potrebno, da izbor imena domene ni prav nič enostaven, saj je na svetu registriranih že preko 200 milijonov različnih domen. Pred vsako registracijo lahko preverimo ali morda izbrano ime nemara že obstaja. To lahko preverite tudi na spletni strani www.e-streznik.com.

Ime domene je lahko sestavljeno iz večih besed, ki so napisane skupaj ali ločene z vezajem. Pogosto podjetja poimenujejo domeno po svojem podjetju. Če je spletna stran vezana zgolj na en produkt, se domena lahko imenuje po tem produktu, saj je v tem primeru tudi lažje promovirati spletno stran na internetu.

Izbrano ime bo zagotovo bolj prepoznavno in uspešno, v kolikor uporabimo kanček domišljije, inovativnosti in drznosti.

Kuba, dežela osmih čudes v Karibskem morju

Kuba, dežela, ki nikogar ne pusti ravnodušnega, ne popotnika, ki se odloči za raziskovanje tega otočja in ne izletnika, ki si želi sanjski dopust. Ravnodušje pa je gotovo prava neznanka za tiste, ki se bodo spustili korak dlje, v podvodni svet ob otoku, ki je naravnost čudovit. Tisti, ki za svoj cilj izbirajo Kubo nikakor ne smejo spregledati osem čudes, ki jih ta država ponuja. Stara Havana, eno prvih mest ustanovljenih v Novem svetu, krona vseh zanimivosti Kube. Strnjeno mesto, srce in duša Kube, zaradi arhitekture in zgodovinskega pomena uvrščeno na seznam svetovne kulturne dediščine, diha in živi za glasbo. Morda se sliši čudno, a čudo Kube je tudi pešpot ob Havana Bayu. Na drugi strani leži mesto, Santiago de Cuba, imenovano tudi zibelka revolucije. Biser juga, Cienfuegos, mesto povezano s pridelki Kube je še eno, ki ga morate obiskati. In peta znamenitost so cigare, kubanke, ki že več kot stoletje pomenijo pravi užitek v kajenju. Glasba, mešanica španskih in afriških ritmov ki odmeva na vsakem koraku je šesto čudo. Narodni park in Kubanski koralni greben pa sta nekaj kar mora doživeti in videti vsak obiskovalec. Prijazni domačini in veselje na vsakem koraku, to je Kuba.

Izdelava spletne trgovine je močno povezana z izdelavo spletne strani

Spletna trgovina je stvar, ki za ljubitelje spleta dandanes postaja vedno bolj popularna in pa uporabna. Nahajala pa se bo nikjer drugje kot pa na spletni strani določenega podjetja. Izdelava spletne trgovine je torej povezana z izdelavo spletne strani. Pa začnimo pri spletni strani.

Spletna stran je virtualna stran, ki se nahaja na svetovnem svetu, na njej pa so lahko objavljene različne vsebine. Poznamo osebne spletne strani, spletne strani podjetij in še marsikatere druge vrste. Izdelava spletne strani je še posebej pomembna za podjetja. Podjetja se preko nje namreč predstavljajo širšemu svetu, si skušajo pridobiti nove stranke in povečati svoj promet. Zato je pri oblikovanju same spletne strani podjetja izredno pomembno, da je ta zanimiva in privlačna za obiskovalca, da ni preveč nasičena s podatki, ampak kljub temu obiskovalcu še vedno posreduje vse željene informacije. Izdelava spletne strani običajno poteka v dogovoru med ponudnikom spletnih rešitev in pa naročnikom spletne strani. Naročnik bo povedal, kaj želi imeti na spletni strani in kakšen bo njen željeni izgled, ponudnik pa bo to skušal prenesti v prakso tako, da bo upošteval čim več želja in da bo stran funkcionalna. Več o izdelavi spletne strani boste našli tu: http://www.optiweb.si/izdelava-spletnih-strani/

Določena podjetja pa na svoji spletni strani želijo imeti spletno trgovino ali pa za spletno trgovino naročijo kar samostojno spletno stran. Spletna trgovina obiskovalcem spletne strani podjetja omogoča, da njegove izdelke kupujejo kar od doma. Izdelava spletne trgovine mora biti zato še toliko bolj natančna, saj bo spletna trgovina pomemben del podjetjevih prihodkov. Izdelava spletne trgovine je za podjetja, ki se ukvarjajo s prodajo, pomembna tudi zato, saj podjetje poleg same investicije v izdelavo in občasnega posodabljanja s samo spletno trgovino nima dodatnih stroškov, prihodke pa. Za taka podjetja je smiselno, da možnost izdelave spletne trgovine predvidijo že ob sami izdelavi svoje spletne strani. Več o izdelavi spletne trgovine boste našli tu: http://www.optiweb.si/izdelava-spletne-trgovine/

Tolmačenje, svojevrsten način komunikacije

Tolmačenje in prevajanje je včasih vrženo kar v isti koš, pod skupnim imenom prevajanje. A med obema obstaja razlika, predvsem v načinu komunikacije. Tolmačenje je namreč vrsta ustnega prevajanja, izvaja pa ga oseba, ki mu rečemo tolmač. Največkrat se tolmačenje uporablja med različnimi podjetji, konferencami in na sodiščih. Izbira med vrstami tolmačenja je zelo raznolika saj poznamo simultano tolmačenje, konsekutivno tolmačenje, šepetano in znakovno tolmačenje. Manj pogosto se sicer uporablja še telefonsko in konferenčno tolmačenje. Simultano prevajanje se izvaja na način, da govorec sedi v kabini, preko slušalk posluša govorca in preko mikrofona tolmači ali prevaja govorca. Tolmačenje, ki se imenuje konsekutivno je vrsta prevajanja, kjer začne tolmač prevajati govorca šele, ko le ta neha s govorjenjem. Za tovrstno tolmačenje je značilno, da tolmač sedi zraven govorca in si dela zapiske.

Prav tako lahko tolmač sedi ob slušatelju ter mu šepeta prevod. Takšnemu načinu tolmačenja rečemo tudi šepetano, poznano pa je še znakovno, to je tolmačenje v jeziku gluhonemih. Osnovna naloga tolmača je, da je govor govorca, pravilno prenesen v katerikoli drug uradni jezik. Tolmači lahko razpravam sledijo v enem ali v več jezikih, v katere so prevedeni vsi govori. Takšno tolmačenje nosi svojevrsten naziv, aktivno tolmačenje.

Kaj je spletno gostovanje?

Spletno gostovanje je spletna storitev, ki posameznikom, podjetjem ali organizacijam omogoča, da postane njihova spletna stran preko svetovnega spleta dostopna ogledu širše množice ljudi. Besedi spletno gostovanje uporabljamo tudi v primerih, ko spletni uporabniki klikajo ter seveda posledično tudi obiščejo našo spletno stran. Spletna stran določenega posameznika ali podjetja je objavljena na strežniku, ki ga moramo zakupiti, če želimo spletno gostovanje. S spletnim gostovanjem se ukvarjajo strokovnjaki, imenovani tudi spletni gostitelji.

To so v večji meri podjetja, ki se ukvarjajo s tem, da svojim strankam zagotavljajo prostor na lastnem oziroma na najetem strežniku. Spletno gostovanje je večinoma plačljivo, a sam obseg storitve spletnega gostovanja se med seboj močno razlikuje. Spletno gostovanje spletne strani, ki je osebna last, torej last posameznika je lahko tudi brezplačno, poceni ali pa oglaševano z oglasi. Gostovanje spletnih strani, ki so poslovna last, torej last podjetij ali drugih organizacij pa je seveda občutno dražje. Za spletno gostovanje osebne spletne strani običajno zadostuje že eno stransko gostovanje, gostovanje za bolj zahtevne strani pa obsega večji paket storitev. Različni paketi spletnih gostovanj ponujajo različne storitve kot so prostor na disku, število e-mail predalov, različne baze ter število poddomen. Vsak posameznik potrebuje drugačno spletno gostovanje.

Prednosti, ki jih prinaša simultano prevajanje

Nekatera podjetja in posamezniki potrebujejo kvalitetno prevajanje, ki se dogaja v realnem času. To pomeni, da se sproti, ko nekdo govori v tujem jeziku, prevaja v domač jezik. Temu se reče simultano prevajanje. Običajno se simultano prevajanje uporablja na raznih konferencah, poslovnih dogodkih, predavanjih, sejah in podobno. V primeru, da je recimo na konferenco vabljenih več posameznikov, ki ne govorijo skupnega jezika, bo sporazumevanje med njimi izjemno težko. V teh primerih se izkaže simultano prevajanje kot izjemno učinkovit način za reševanje nastale težave. Za izvedbo takšne rešitve potrebujemo tehnično opremo in izjemno dobro podkovanega prevajalca. Prevajanje se namreč vrši v kabini, ki je ločena od dogodka. Tam se nahajajo prevajalci, ki simultano prevajajo to, kar oseba na konferenci govori. Preko brezžičnih slušalk pa sprejemajo drugi udeleženci konference to, kar prevajalec prevede v njim razumljiv jezik. Takšno simultano prevajanje zagotavlja, da lahko govorca istočasno razume na stotine udeležencev, ki njegovega jezika ne govorijo.

Osnovna prednost, ki jo ima simultano prevajanje pa je ta, da ni potrebno nobeno čakanje, da bi prevod nastal, ampak prevajalci poskrbijo, da se to dogaja v realnem času, ko govorec govori. Poleg konferenc je simultano prevajanje izjemno učinkovito tudi na sejah in sestankih velikih mednarodnih podjetij, ki imajo poslovalnice po celem svetu, kar pomeni, da lahko prihaja do jezikovnih zidov, ki jih lahko premostijo le dobri simultani prevajalci. Prav tako je simultano prevajanje učinkovito, če nekdo gosti predavanje kakšnega uglednega tujega predavatelja. Nasploh se to izkaže kot dobra rešitev tudi na koncu predavanja, ko lahko simultani prevajalec sproti prevaja predavatelju razna vprašanja iz publike.

Poslovni paket za gostovanje spletnih strani

Vsako podjetje, ki želi svojo spletno stran predstaviti na internetu, seveda najprej potrebuje ustrezno gostovanje na strežniških sistemih. Zmogljivost gostovanja se izbere glede na obsežnost spletne strani in pričakovano število obiskov na spletni strani.

V veliko pomoč pri izboru ustreznega gostovanja so že v naprej pripravljeni paketi, ki vsebujejo različne elemente za upravljanje in nadzor spletnega mesta. Prvi kriterij za izbor ustreznega paketa gostovanja je velikost spletnega prostora. Za manjše spletne predstavitve in enostavnejše spletne strani zadostuje nekje od 1000 MB do 2000 MB spletnega prostora. Obsežnejše spletne strani pa za svoje nemoteno delovanje potrebujejo poslovni paket z 5000 MB prostora in več. Zavedati se moramo, da resne poslovne spletne strani z zahtevno grafično zasnovo, mnogimi galerijami in video predstavitvami porabijo precej MB prostora. Pri tem ne smemo zanemariti niti porabe spletnega prostora za spletno pošto.

Pri izbiri paketa bodimo pozorni tudi na število poštnih predalov in že omenjeni mesečni promet na naši spletni strani. Če paket ponuja neomejene količine za ti dve postavki, smo lahko prepričani v njegovo ustreznost.

Upravljanje celotnega spletnega mesta nam omogoča nadzorna plošča. Najbolj popularna in enostavna za uporabo je kontrolna plošča cpanel, preko katere lahko urejamo naše domene, spletne naslove, dostope, spam in protivirusno zaščito in še kaj.

Na koncu o izboru odloča tudi cena paketa, podpora za uporabnike in zanesljivost delovanja strežnika.

Sestavite darilni paket po vaših željah

Verjetno ste že mnogokrat ob praznovanju svojega rojstnega dneva, obletnice ali drugi svečani priložnosti prejeli darilo, ki ste ga postavili na polico in je še danes točno tam. Tako se običajno zgodi z mnogimi darili, ki nimajo neke uporabne vrednosti. Edini opravek, ki ga imamo s takim darilom je brisanje prahu.

Pa ste kdaj ob iskanju primernega darila pomislili na darilni paket? Seveda ste, vendar ste najbrž tudi ugotovili, da darilni paketi s trgovinskih polic običajno delujejo nekoliko preveč neosebno in dolgočasno.

Darilni paketi Gorila Darila pa so ravno nasprotno lahko zelo zanimivi, nekateri celo malo nagajivi, uporabni, če vsebujejo knjigo tudi poučni in še marsikaj. Izbor sestavljenih darilnih paketov v spletni trgovini www.goriladarila.si je zelo pester tako za moške, kot ženske. Izbirate lahko med pripravljenimi darili za posebne priložnosti kot so rojstni dan, obletnice, poroka, rojstvo otroka, upokojitev in podobno. Posebnost vseh daril je uporabna vrednost, še posebej zato, ker so vsa darila pakirana v različne košarice ali škatle, ki jih tudi lahko zelo koristno uporabimo. Darilni paketi so lepo zaviti z dodanim umetnim cvetjem, pentljami ali drugimi aranžerskimi dodatki. Tako darilo je že pripravljeno za obdarovanje in ne potrebuje dodatnega zavijanja.

Če med mnogimi že pripravljenimi darili ne najdete primernega, lahko svoj darilni paket sestavite iz več drugih, ali pa vam pripravimo unikaten darilni paket čisto po vaših željah. Tudi tako pripravljena darila vam ustrezno zavijemo in pošljemo po pošti na vaš ali na obdarovančev naslov.

Poskrbite za presenečenje in vašega obdarovanca odbarite z izvirnim in uporabnim darilnim paketom.